Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no właśnieeee

kobieta delikatna czy niedelikatna

Polecane posty

Gość no właśnieeee

no właśnie..Jaka jest wg was definicja delikatności u kobiet?Jak zachowuje sie kobieta delikatna?A jak niedelikatna? Zawsze mnie to nurtowało

Gość DendronX
kobieta powinna być delikatna ale i pełna życia

Gość delikatnaaaaaaa
to taka subtelna:-P po prostu delikatna

Hmm... delikatna ma wdzięk i klasę, potrafi ciekawie opowiadac ale tez milczec i sluchac. Jej ubrania sa starannie dobrane, nie musi odkrywac calej siebie, wie, ze to co okryte tajemnica kreci najbardziej:) Jest subtelna, ładnie chodzi ale nie jak modelka tylko naturalnie, troche jak baletnica... zwiewnie:) Nie zadziera nosa, kobieta, która ma klase wcale nie musi byc dumną matroną.Naturalnie się uśmiecha, nie przesadza z dodatkami wie, że jeden delikatny łańcuczek może lepiej podkreslic jej urode niz cale sznury korali i zlotych paskow na biodrach. Jest spontaniczna, umie smiac sie z samej siebie ale tez nie ranic swoimi zartami innych. No i chyba z tym sie juz rodzi, to nawet widac w jaki sposob pije herbate z kubka:) Niedelikatna jest zadziorna, buntuje sie nawet jesli nie ma przeciwko czemu, jest chlodna, z pogarda traktuje innych. Ma ostry makijaz i wyraziste dodatki. Chodzi z podniesiona glowa, pragnie postawic na swoim nawet jesli nie ma racji, w konsekwencji i tak nic nie osiaga bo ludzie najzwyczajniej w swiecie cenia cieplo bijace z innych, a kobieta niedelikatna jest zwyczajnie zimna i nieprzystepna. Usmiecha sie, ale jej oczy pozostaja w tym usmiechu bez tego cudownego swiatla. Jest zazdrosna, walczy o swoje za wszelka cene, kosztem wszystkich i wszstkiego..... a kiedy wraca do domu leca jej lzy, bo ją zwyczajnie ciezko kochac i tu dopiero jest delikatna...bo jeszcze potrafi sie wzruszyc:)

Gość yrjryiri
eeee... wg powyższej charakterystyki, jestem himerą delikatnej oraz zimnej i nieprzystępnej ;D hmmm... cóż, każdy człowiek ma wiele twarzy :D

aha czyli jak dziewczyna ma wszystkie cechy wyzej wymienione jako delikatna, ale... uprawia sporty walki to nalezy ja jako niedelitakta okreslic? no bo przeciez sporty walki to jest bunt i dzieki temu jest silniejsza i nie jest juz taka zwiewna...

Gość no więc
ja pierdolę :D a wyjść poza schematy to nie łaska? kobieta musi to, musi tamto, powinna, nie powinnam, nie może, nie wolno, bla, bla, bla, bla fantasmagorie jakieś pieprzone jak laska tańczy w balecie, rusza się jak baletnica, to jasne! Ale jak ma skoliozę albo sparaliżowaną jedna stronę ciała, albo SIEDZI NA WÓZKU, albo ma zwyczajnie nadwagę?? To już nie jest delikatna? Już nie jest kobieca? Bo nie pasuje do wizerunku jakiejś rusałki? Kobieta z krwi i kości, która MUSIAŁA nauczyć się walczyć nie jest delikatna? Kobieta, która nosi głowę wysoko, bo zwyczajnie jest dumna z tego, co osiągnęła, nie jest kobieca? jeeeeezu, jak czytam takie bzdety, to jeszcze bardziej kocham mojego faceta za to, że nie ma tak nasrane we łbie :P

Gość delik ates a
delikatna... zalezy w jakim sensie, ten termin jest uzywany w dwoch przypadkach : -moze byc tak okreslona ze wzgledow morfologicznych , synonim krucha - albo osobowosciowych ---> synonim wrazliwa i tyle a cala reszta wyjasnien , to gnioty osobistych projekcji czy fantazmow