Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiliimandzaroo

mam 27 lat i chyba reumatyzm-ma ktos z was takie coś?

Polecane posty

Gość kiliimandzaroo

Gość kiliimandzaroo
przy takiej pogodzie bola mnie kosci czy tez stawy,nie pomaga zwykły panadol

Gość oczywiście że tak
ja mam to od małego, a mam dziś 29 lat

a ja mam 25 lat i od dzieciństwa mam reumatyzm. najgorzej na pogorszenie pogody, gdy ida deszcze a jeszcze bardziej burze - wtedy tak mnie kręcą nogi że nie moge ustać na nich

Gość a co na to bierzecie
przeciwbolowe jakie??

Ja tez mam taki problem..:( Mam dopiero 19 lat a lamie mnie w kosciach jak jakąs staruszke...Czesto łamie mnie reomatyzm w nogach a nawet w rękach ale po jakims czasie przechodzi:) Trzeba sie ciepło ubierać:P!!Buziaki

Gość sisisisisisissisisisisisiis
ja mam 20 lat i reumatyzm odkad pamietam-nie biore nic przeciwbolowego bo zal mi watroby... jedyne co mi pomaga a czego nie trzeba lykac to... BALSAM TYGRYSI z targu :) taki w takich malych czerwonych okraglych blaszanych pudeleczkach :) dziala rozgrzewajaco- dobrze wsmarowuje i zawijam bandazem-dla mnie rewelacja od conajmniej 16 lat (pomagal jako jedyny na takie bole ze plakalam po nocach)-odpada masc kamforowa, abc.... przynajmniej dla mnie

Gość ona20la
n:ie biore nic przeciwbolowego bo zal mi watroby... bardzo rozbawiła mnie twoja wypowiedz poniewaz jakbys naprawde miała reumatyzm to bys sie z łózka bez czegos przeciw bólowego nieruszyła :o ja mam od 4 lat rzs aktualnie mam lat20 i gwarantuje ci ze jakby cie tak naprawde zabolało zapomniałabys o watrobie pozdrawiam

Gość aaa-nka
Środki p/bólowe nic tu nie pomogą, trzeba zlikwidować przyczynę choroby a tą są złe nawyki żywieniowe. Polecam wam do przeczytania książkę dr med. Ewy Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem" - koszt ok. 11,-zł.

Nie ma czegos takiego jak reumatyzm-to taka potoczna nazwa, a chorob zwiazanych ze stawami jest wiele.Bardzo prwdopodbne,ze niektore z was maja rzs.

Gość sisisisisisissisisisisisiis
hm no skro ona20la tak uwazasz to widocznie jestes madrzejsza od lekarza :) pozdro

Gość a co pomaga
czy rehabilitacja pomaga? jakie zabiegi wam pomagają? Mnie lekarz przepisał ultradzwięki i bicze szkockie....

Gość aaa-nka
do dziewczynylat20 - a czy ty znasz tą książkę i stosowałaś się do jej zaleceń, że podważasz skuteczność działania naturalnych metod leczenia, opracowanych przez lekarzy z długoletnim stażem i tytułem naukowym zdobytym na zachodzie Europy? Metoda opisana w tej książce nic nie kosztuje oprócz zmiany sposobu odżywiania - to dlaczego chorzy nie mieliby spróbować zamiast zażywać drogie leki p/bólowe i p/reumatyczne - wiem coś o tym bo przechodziłam reumatoidalne zapalenie stawów barkowych(choroba ciągła się przez 2 lata, ból okropny, nieprzespane noce, chodzenie na zabiegi i mnóstwo kasy wydanej na tabletki). Obecnie po zmianie diety czuję się dobrze - zapomniałam, że byłam chora na stawy.

Gość aaa-nka
a czy Ty jeszcze nie wiesz, czy Ty nie oglądasz telewizji, że lekarzom i producentom leków chodzi tylko o pieniądze i o to żeby chorzy jak najwięcej kupowali leków? Młoda jeszcze jesteś, pożyjesz to się przekonasz.

zgadzam się z aaaanka ale nie umiem odpowiedzieć na ten argument- dlaczego nie mówią o tym w tv, dlaczego wszyscy sie po prostu zdrowo nie odzywiają- nie wiem ale i mi pomogło, i moim znajomym od których zaczęła się \'\'przygoda\'\' ze zdrowym odżywianiem polecam, jak ktos nie chce to nie, tu trzeba sie kłócić, bo niektórzy sa tak zakutymi pałami że beda swoje racje wykrzykiwac do upadłego, znajac tylko jedna strone- jedno odzywianie- konwencjonalne, to jakie nam sie narzuca a co szkodzi sprobowac? nie pomoże to nie, dieta wg dabrowskiej trwa 6 tyg jednak przy konkretnych chorobach oczyszczanie trwa lata ja polecam Małachowa- oczyszczanie organizmu tyle w tym temacie, bo już znudziło mi sie przekonywanie do warzyw i owocow na tak a miesa i nabialu na nie :P pzdr:)

Dobrze ktos napisal, ze to prawdopodobnie RZS: Reumatoidalne Zapalenie Stawow. Pomagaja serie zabiegow rehabilitacyjnych, jakich, to okresli lekarz w takim zakladzie. Ja np zle reaguje na cieplo, natomiast swietnie dzialaja na mnie zabiegi zimnem. Nie cierpie na RZS ale pracuje w takim zakladzie od 6 lat wiec moge pomoc :)

Gość do malucia
jakie zabiegi sa zalecane przy zwyrodnieniach stawow biodrowych ??

Gość gość
od ponad 20 lat naukowcy badali malza perna caniculus -gasi stan zapalny stawów- reumatyzm ,zwyrodnienia ,wskazany dla sportowców ,osób z nadwagą od 2009 w POlsce dostępny lyprinol-ole z małza perna caniculus -cena zbyt wysoka 120żł w badaniach była przebadana inna postać małza -mączka perna caniculus -podawana z tranem -wyciszała stan zapalny ,tylko małż zielony ma kwasy p/zapalne powstrzymujące reumatyzm i w 100% bezpieczny bo naturalny w Polsce dostępne wersje green lipped mussel lub grunlipmuschel -cena 150 kapsułek po500mg -czyli cena dostępna dla nas -do kupienia na '' eperna.pl'' poczytać-jest tam też dieta ..........

Gość gość
mi bardzo pomagaja coroczne wizyty w sanatorium www.uzdrowisko-swieradow.pl naprawde warto poswiecic te 2 tygodnie na lekka odnowe swoje zdrowia

Gość polart
sprobuj posmarowac obolale miejsca olejkiem cbd. taki olejek kupisz w necie, chociazby na konopieizdrowie.pl -taki olejek konopny wystarczy ci na dlugo, mozesz go tez stosowac doraznie np. na bol zeba bo dziala przeciwbolowo i dodatkowo rozluznia miesnine

Gość Dzięki kolagenowi z ryb .

WYJĄTKOWY I INNOWACYJNY KOLAGEN z ryb.

Wejdz w link i poznaj wszystkie produkty.Polska firma z siedzibą w Gdyni.

Bolą cię stawy? Wypadają ci włosy? A może łamią ci się paznokcie lub jesteś po operacji i chcesz powrócić do w pełni sił ? Dzięki rejestracji masz dożywotnio 40-procentową zniżkę na wszystkie kosmetyki. Polecam serdecznie.

http://malinowska_i.perfect-coll.pl/shop/product/23/294,pc-kolagenowa-pasta-do-zebow.html

- przełomowa metoda otrzymywania,

- naturalna stabilizacja,

- trwałość do 32°C,

- dużo więcej niż pielęgnacja.

Naturalny, aktywny rybi kolagen to innowacja na skalę światową. Stabilizacja z użyciem naturalnych składników oraz zachowanie aktywnej struktury sprawia, że nasze Kolageny z Natury to dużo więcej niż tylko pielęgnacja.