Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YZA23

DO MNIE NAPISZ

Polecane posty

cześc dziewczyny przeglądam neta i trafiłam do waszego topiku - mogę sie przyłączyć? Obecnie siedze w domu z 1.9 miesięczną córeczką czasami jak spi moge zajrzeć do internetu bo mam chwilkę czasu Mam 30 lat z meżem jesteśmy 4 lata po slubie i mamy małego urwisa.

a dziewczyny skad jesteście? może mieszkamy gdzieś obok siebie? ja jestem z okolic Częstochowy

hej hej:) witaj Nika:):):) ja jestem z łodzi i jak narazie jakoo jedyna na ty topicu nie mam jeszcze dzidziusia... ale jeszcze dwa miesiące i to sie zmieni:)

wiem jak to jest ja w ostatnich miesiącach nie mogłam sie doczekac kiedy maluszek przyjdzie na swiat u mnie nie było za wesoło bo rodziłam 15 godzin i zaraz po porodzie zarzekałam sie że wiecej nie urodzę ale jak weźmiesz dziecko na ręce to nawet najgorszy ból przechodzi i zapominasz o wszystkim teraz czekamy jeszcze z rok i planujemy kolejnego dzidziusia - jak wszystko pójdzie dobrze

Witam nową koleżanke Nika;-) :-) Jestem z Żar woj.lubuskie i mam 3tygodniowego synka Szymonka wlasnie zasnol wiec moge troche posiedziec na forum:-)

czesc dziewczyny, witaj nika 🖐️ yza jak tam twoje koszmarki ;) nie przejmuj sie znaczeniami snow, w ciazy snia sie rozne glupoty, ja tez miewalam nie raz koszmary. jak humorek, mam nadzieje ze juz lepszy 🌼 nika ja jestem na emigracji, spory kawalek od Czestochowy ;) ale chetnie pogadam. tez mam coreczke. jak ma na imie twoja mala? viki-miki, jestes? jak bylo? 🌼 zajrze jeszcze pozniej dziewczyny, ide na kawe :) znowu troche przyspalam :) tata dal mi rano gabrysie do lozka i poszedl do pracy, a mala chodzila po mnie i gadala \"na na\" :) napewno chciala powiedziec mama :) tylko jej nie wyszlo :):):)

acha, jest gochasia to mi sie przypomnialo, ze mialam napisac o tej salatce :) wiec zrobilam ta z makaronem i z tunczykiem i musze przyznac ze jest pyszna. pierwszy raz taka jadlam. ale z kurczakiem i ananasem jeszcze zrobie, bo juz od jakiegos czasu chodzi za mna salatka z ananasem :) dobra ide na ta kawe bo sie zaraz przekrece :D 🖐️

Funky ciesze sie ,ze Ci smakowała sałatka,moja koleznka która nie lubi tunczyka tez sie nia zajada i nawet jej nie przeszkadza ze on tam jest. Yza ja tez mialam koszmary w ciązy takie głupoty mi sie sniły ze szok.Za to teraz spie jak tylko przyloze glowe do poduszki i nawet nie pamietam czy cos mi sie snilo. Viki jeszcze chyba baluje hihihi:-)

mnie od dzisiaj zostały jeszcze dwa miesiące do porodu......ja sie już nie mogę doczekać a tu jeszcze tyle czasu:) zazdroszczę wam tego że macie już swoje maleństwa i możecie je przytulić...no ale mogliśmy się starać wcześniej o Wojtusia:):):):) a któras z was urodziła przed terminem czy po ? a może zgodnie z wyliczeniami gina?

Moja córcia ma na imię Agnieszka gochasia twój synek ma tak na imie jak ja chciałam dać jak bedzie chłopczyk - bardzo mi sie podoba imie Szymek👄 - moze drugi bedzie synek nic straconego 🌼 yza23 - ja jak byłam w ciąży to cały czas mi sie cos straszngo śniło - mój mąż to aż był na mnie zły ze wierzę w takie rzeczy - a miałam takiego pecha ze co właczyłam tv to był akurat program a to o wczesniakach a to o niepełnosprawnych noworodkach albo o uszkodzonym płodzie - potem to juz nie ogladałam takich programów o tylko sie niepotrzebnie stresowałam nie ma sie co przejmowac takimi rzeczami

ja miałam termin porodu na 2 lutego - pewnie bym troche jeszcze pochodziła ale mu sie spieszyło bo 5 lutego jechał na narty a miał byc przy porodzie - przyjął mnie na oddział 2 lutego dał mi kroplówki na wywołnie skurczy ale to nic nie dało leżałam cały dzien pod kroplówka i ani drgnęło. Potem 5 lutego odeszły mnie wody a skurczy nie było dał mi znowu kroplówke i jak były skurcze to nie było rozwarcia i tak 15 godzin czekałam z bólami na rozwarcie - koszmar nigdy więcej nie zgodze sie na jakieś durne kroplówki zeby wywołac [poród - bo mu sie spieszyło - nie ma to jak naturalnie przyjdą skurcze i rozwarcie ja widziałm bo dziewczyny na oddziale rodziły to miały o wiele lżej ale cóz człowiek się uczy na błędach

Agnieszka bardzo ladne imie :) jak sie sprawuje? grzeczna jest? :) moja ostatnio zaczyna rozrabiac coraz lepiej wychodzi jej raczkowanie i do kazdego kata chcialaby wejsc :) wiec musze ja troche pilnowac. a jeszcze niedawno byla taka malutka i nieporadna... gochasia, yza, zobaczycie jak ten czas szybko zleci, ani sie obejrzycie ;)

niepotrzebnie sie tylko namęczyłam a powiem szczerze że ginekolog przy porodzie to tylko jest potrzebny żeby krocze zszyc p nacieciu i tak całą czarna robotę odwalaja położne i to one sie namęczyły razem ze mna - a naprawę trafiłam na bardzo fajne połozne

Moja Agnieszka to troche diabełek teraz to juz wszędzie wejdzie wszystko otworzy i nawet zaczyna pyskowac bo teraz jej się tak rozwiązał język że buzia jej sie nie zamyka A pamietam jak ze szpitala przyjechałam z takim maluszkiem w beciku - nie wiem kiedy zleciało to 1.9 miesięcy nawet się nie obejrzałam - pamietam jak chciałam żeby minęły pierwsze trzy miesiące - bo miała straszną kolke i nawet nie wiem kiedy to zleciało

kolka, wiem cos na ten temat :O to byl nasz koszmar :O tez odliczalam czas kiedy te pierwsze 3 miesiace mina, a teraz tesknie czasem za tym nieporadnym maluszkiem zawinietym w rozek :) ech... na sentymenty mnie wzielo.. Nika.. to faktycznie mialas ciezki porod, nie za ciekawie, podobno wywolywane skurcze sa najgorsze, ja nie wiem bo mialam cc, ale nie straszmy izy ;)

nie nie nie ma co straszyć - ale wiesz moja kuzynka rodziła razem ze mna ( śmiałysmy się ze nawet jakbyśmy sie umówiły to nie urodziłybysmy w ten sam dzień) przyjechała do szpitala jak miała juz bóle i rozwarcie samo przyszło szybko urodziła i bez problemu tak że to nie regóła - ja mam jak to mówią szerokie biodra i wszyscy zawsze mi mówili że z rodzeniem nie ędę miała problemu - i co guzik prawda

już się tyle nasłuchałam o porodach ze nic mnie nie zdziwi...chociaż:) kto wie... jak wy sobie poradziłyście to ja też,niewiem czy naturalnie czy cc,bo wydaje mi sie że maluszek sie jeszcze nie przekręcił. ale we wtorek idę na usg i dowiem sie :)

Nie mam aktualnych zdjęć - te sa z wakacji teraz jest juz troche wieksza jak zrobie to wam pokaże

chciałam dodać jeszcze jewdno ale nie wiem coś mi się zle skopiowałao - może teraz Ja ma chyba z 1000 zdjec w komp. to raczej nie do obejrzenia ale jak zrobie aktualne to wysle

a ja to sie położe spać bo jakoś mi ciężko,duszno i brzuch mam twardy co jakis czas. A wczoraj to miałam dziwne bóle przez chwilkę,martwie sie czy jest dobrze wszystko.

yza moze masz skurcze przepowiadajace? to normalne na tym etapie. ale masz racje, poloz sie, w ogole czesciej odpoczywaj 🌼

hej dziewczyny co u was dzisiaj słychać ja dzisiaj rano byłam w sklepie i zmarzłam - przymrozek był u nas - chyba juz na ciepełko nie ma co liczyć jak sobie pomysle że zaraz będzie zimno i długie wieczory to masakra- Agnieszka dostanie fioła siedząc w domu tak to poszłysmy na podwórko i bawiła sie a teraz cały czas w domu musze jej kupić buty bo z tych co miala na wiosne to wyrosła wczoraj chciałam jej załozyc i nie ma szans nawet nózki nie wcisnie - kurtka zimowa też mała ale zakupy z małym dzieckiem też nie należą do najprzyjemniejszych nie chce mierzyc wierci się i biega po całym sklepie