Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YZA23

DO MNIE NAPISZ

Polecane posty

hej hej:) ja za granica mam 5 rodzeństwa ciotecznego,jeden brat jeste już tam prawie 6 lat...o powrocie nie myśli.ale takie pieniądze jak tam ma to w Polsce nigdy by nie zarobił....chociaż powiem żę w łodzi ostatnio fabryki i pracodawcy zaczęli sie bić o pracowników... kiedyś jak szłam do pośredniaka to stałam w kolejce dobre pół godziny,a ostatnio jak byłam sie odhaczyć to takie pustki ze szok i usłyszałam tylko żę zapraszają mnie jak urodzę...ich nie doczekanie że zostawię dwu miesięczne dziecko w domu.... dzisiaj chce spakować torbę do szpitala...mam przeczucie że to kwestia może dwóch tygodni ale to może też być przez pogodę zę jestem cały czas zmęczona i boli mnie wszystko.... wcale sie nie zdziwię jak po terminie urodzę..... i moje przeczucie moge sobie w d.....:):): wsadzić...

ale dzisiaj u nas zimno brrrrrrr agusia cały czas za mną chodzi i mówi Ninia tak nazywa sobie córke sąsiadki z która lubi sie bawić ale mnie nawet nie chce sie ubierac i wychodzic gdziekolwiek

hej Nika:) wszędzie już chyba na dobre jesień zagościła i to taka zimna...a Aga pewnie chce iść sie pobawić jak to dzieciaczek:):):) ja chyba sie położę spać...ja mi wyjdzie

pospij sobie teraz jak mozesz bo potem to moze różnie być z tym spaniem 🌼

i co u was słychac ? u nas biało wszędzie - śnieg padał całą noc traz troszkę wyszło słoneczko mam dzisiaj troche jazdy i mąz pojechał zmienic opony na zimowe bo z Anieszką bojaęsie na letnich jeździć

Hej u mnie za oknem pogoda nawet ładna,wiatr tylko wieje.Mój mały prawie cały czas spi,wiec moge sobie troche porobic porzadków i posiedziec na necie. Nika jak tam kontrola?? Yza jak sie czujesz? Viki co u Ciebie? A Funky jak nie ma tak nie ma;-(

HEJ HEJ:) nie potrafie okreslic mojego nastroju,raz fajnie a za moment ni z tad zi z owąd jakiś dołek mnie dopada... u mnie tez padało ale troszke i słońce teraz świeci...

my własnie wróciłysmy z podwórka bo tak ładnie świeciło słoneczko i padał śnieg - dla Agnieszki to nowośc bo sniegu z tamtego roku nie pamieta bo była mała miała uciechę teraz zjadła krupniczek i własnie kładę ja spać

witam witam w niedzielny poranek a wlasciwie przedpołudnie własnie zrobiłam sobie kawke bo od rana nawet nie miała czasu Agnieszka , obiad i tak zeszło teraz Agusia ogląda bajke z tatusiem - nadrabiaja zaległości bo w tygodniu mało sie widzą za to ja mam chwilkę dla siebie

Witam :) ostatnio jakoś mało czasu mam na komputer :( a szkoda, bo się za Wami stęskniłam :P Gochasia biedny maluszek :( mój Emi naszczęście nie miał pleśniawek, ale to pewnie musi bardzo boleć :( też mi się nie chce z małym wychodzić w taką pogode... ale on w domu marudzi z nudów. Dzisiaj pada u nas śnieg :) :) Yza to powiedz małemu, żeby się pospieszył, bo juz nie mozesz sie doczekać :D może posłucha :D ;) Nika jesteś jeszcze?

u nas dzisiaj cały dzien pada i sniegu po pachy wyszłam chwilkę z Agnieszka to miala radoche że ho ho ja lubie jak jest snieg ale lekki mrozik bo jak jest zero stopni to sie zaraz robi plucha jutro też pójdziemy na sanki bo juz naszykowane

Nika gdzie Ty mieszkasz, że tyle śniegu masz? tylko pozazdrościć mogę... :( u nas padało, ale zaraz topniało :( teraz plucha :(

ja mieszkam 20 km od ćzęstochowy w stronę Katowic i duzo sniegu mamy własnie wróciłysmy z podwórka Agusia uszalała się jak nie wiem co ale troche zmarzłyśmy i trzeba obiadek zrobic

hej cieżką noc miałam.Otóż mały dostał nowe łóżeczko ale nie za bardzo mu sie widzi w nim spac walczyłam z nim do 3 ale poddałam sie i wylądował razem z nami.A dzis zamiast odespac to oczy jak 5zl i dopiero zjadłam sniadanie.Ide dzis tez do ginka na kontrole po porodzie,wiec troche odsapne bo tatus z malym zostanie.

gochasia to współczuje nie przespanej nocy moja kuzynka też tak walczy ze swoja córcia tylko że ona ma juz rok i nie może jej oduczyć spać z nimi moja Agnieszka do 3 mies jak miała kolke spała w wóżku bo ja musiałam bujac a potem przełozylam do łóżeczka i na razie odpukac nie mam problemu ale byłam twarda jak miała katar to wstawałam po 11 razy w ciagu nocy a do łózka naszego nie wziełam żeby się nie nauczyła teraz czasami jak wstanie wczesniej np. dzisiaj o 6.40 to biore ja i polezy sobie z nami z godzinkę zanim wstaniemy

hej hej:) dziewczyny tak wam zazdroszczę że już macie swoje pociech. mi już brakuje cierpliwości i siły. termin jest coraz bliżej,a ja coraz bardziej sie martwię czy wszystko będzie dobrze. czy maluszek sie urodzi zdrowy,czy będzie bardzo ciężko...milion myśli na sekundę mam w głowie. jutro idziemy na usg-żeby sie dowiedzieć ile waży,ale powiem szczerze że nie wierze w te pomiary z usg bo dzieci i tak sie o innej masie ciałka rodzą niż wyszło na badaniach...no nie zawsze ale pewnie znając moje szczęść to ja do końca będę w nieświadomości żyła....

Witam :) u nas Emil od początku śpi sam w łóżeczku, ani razu nie spał z nami. Chyba bym się bała, że go przygnieciemy... :/ Dzisiaj jakiś kiepski dzień mam... głowa mi pęka... Yza każdy ma takie wątpliwości, ale zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :) u mnie wymiary z usg się sprawdziły :P a jakie wg usg Wojtuś ma wymiary? Pozdrawiam :)

viki:) ja mam wątpliwości bo wg usg z 16 października waży 2520 g a wg.usg.z 18 października robionego w szpitalu (czyli dwa dni później) waży niecałe 2000g.... to usg co wyszło 2520 robił lekarz co mi wszystko powiedział i wogule dużo osób go chwali,a to drugie -w szpitalu-to taki gbur co się słowem nie odezwał na temat dziecka przez całe badanie. i nie ma zbyt dobrej opinii u ludzi...nawet jak moja gin zobaczyła jego nazwisko na badaniu to jej mina mówiła wszystko na temat tego lekarza... cóż jutro wezmę to usg co miałam w szpitalu i pokaże,,,,,zobaczę jak to będzie:)

witam yza ja tam usg? wsztstko w porządku? pewnie maluch nie może sie doczekac kiedy wyjdzie wy zresztą chyba tez

HEJ HEJ:) po usg oki.dzidzia waży 3240g... jestem w 36 i pół tyg,a wg usg to 38 i pół tygodnia. dziewczyny jak sie dodaje temat do MOICH TEMATóW???? żeby nie przeglądać miliona stron tylko od razu znaleźć? próbowałam kopiować ale to nic nie pomogło...pewnie cosik źle robie:) uciekam spać...wstałam wcześniej bo Sławek do pracki na 5:30 jechał

hej hej:) możecie mi napisać coś o czopie śluzowym? czy jak odchodzi to juz blisko? i jak wygląda?

yza faktycznie z tymi lekarzami się masz... ale Wojtuś duży chłopak będzie :) przy każdym temacie jest + wystarczy kliknąć w to i temat będzie dodany. Z tym czopem to nie wiem jak jest, bo u mnie odeszły wody i tak się zaczęło, jednym wielkim chlup :P pewnie później z tymi wodami odchodził czop, bo było trochę śluzu i krwii ... mi ostatnio nie wchodziła stronka :( ale już jest git :) Emil śpi. pozdrawiam :)

yza jak czop odchodzi, to już poród tuż tuż... podejrzewasz u siebie, że odpada czop?

Hej YZa czop może odchodzic nawet 2 tygodnie przed porodem.Mi wcale nie wychodził,wody zreszta też.Pecherz mi przebijali (nic nie boli). Nika jak kontrola juz koniec?? Viki fajnie,ze sie odezwałas moze kiedys sie spotkamy w koncu niedaleko 42km.Zreszta ja jestem czesto w Zielonej;) Mój mały spi chyba odsypia ostani tydzien co tak starsznie płakał.Nie moge sie pozbyc tych plesniawek,smaruje mu je własnym moczem ale one znow sie pojawiaja.Nie wiem co robic ale widze ze juz one mu tak mocno nie dokuczaja.

Gochasia 🌼 jak bywasz często w Zielonej to zapraszam na kawe :) te plesniawki to jakaś zmora :( smarujesz czymś jeszcze?

hej hej:) gochasia:) moja siostra i bratowa też smarowały pleśniawki moczem dzieci i o wiele szybciej znikły niż za pomocą preparatów jakichś.... vik:) co do czopu to w tej \"mazi\" sa jakieś brązowe paseczki i koleżanka z innego forum napisała ze to mogło być następstwo sexiku albo badania ginekologicznego.a zę tego drugiego nie miałam ...to:):):):) wczoraj mieli nam przywieźć narożnik ale zadzwonili i powiedzieli ze jest uszkodzony....bububu pojechaliśmy do sklepu zobaczyć i okazało się ze jest maleńka dziurka,gdyby nie powiedzieli to bym nie widziała,ale ...... wzięliśmy ten narożnik i mogliśmy sobie coś wybrać do tego za 150 zł-a w zasadzie za darmo ale zmieścić się w tej kwocie.... 7% uszkodzenia i rabat taki.... wybraliśmy lampę za 180-dopłaciliśmy tylko 30 dyszki... a lampa....ma 2 metry,dwa regulowane światła....miałam kupić ale taka mała na stolik,ale że sie trafiła taka to jestem heepy bardzo:):)

cześc dziewczyny nie odzywałam sie bo wczoraj miałam zakończenie tej nieszczęsnej kontroli - wreszcie ale nawet dobrze sie skończyło wszystko miałam ok bo nawet mandatu nie dostałam aż mi ulzyło dzisiaj rano żeby troche sie odstresować byłam na paznokciach ( robię sobie żelowe) i na hennie teraz Agusia śpi a ja robie bigosik bo mój mąz miał bardzo ochote a chyba jutro będziemy mieli gości to akurat będę mia la ja miałam jechac do szpitala po południu i jak sie rano kapałam to zszedł mi czop - taka kulka galaretowata o brązowym zabarwieniu ale faktycznie tak jak mówi gochasia z tym czopem to jest b ardzo róznie bo mojej kuzynce to wcale nie schodzil chyba że z wodai ale ona nic nie zauważyła

Nika:) ja tez miałam coś z włosami zrobić ale poczekam jeszcze troszkę....przed świętami,jeszcze tak źle nie wyglądam:P jak narzazie wydzieliny żadnej nie ma i czekam co będzie dalej

witam wszystkich u nas dzisiaj pogoda beznadziejna chlapa sie zrobiła bo lekka odwilż a mógl być lekki mrozik i bvyłoby pieknie i biało ale jest jedna pocieszająca rzecz - dzisiaj przywiozłam auto - wreszcie juz nie moglam sie doczekac