Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YZA23

DO MNIE NAPISZ

Polecane posty

hej hej:) mały ma podwyższona żółtaczkę i jutro na badania....:( spadam spać..buźka

hej dziewczyny :) mój M się kąpie, zaraz spadam spać, wieczór Mikołajkowy spędziliśmy przy romantycznym nastroju + winko :P Nika jak z Agnieszką? Mój Emil też katar ma :( teraz ząbkuje, wychodzą mu ząbki trzonowe, wcześniej nie marudził jak mu zabki wychodziły, a przy tych taki biedny jest :( jeden już wyszedł przedwczoraj, czekamy na kolejne... mam nadzieje, że ten katar od ząbków i że sie nie rozchoruje.... Yza dużooooo zdrówka dla wojtusia :* Gochasia gdzie sie podziewasz??? Jak Mikołaj??? :D :D obdarował Was prezentami? :D :D

hej u nas troche lepiej Agnieszka wczoraj przespala juz całą noc i dzisiaj też spala spokojnie zresztą jeszcze spi z tym uczuleniem to lekko przesadzilam bo miala pare kropeczek i wszystko zgineło - tak że myślę że to nie od leku teraz tylko żeby troche smak jej wrócił i będzie dobrze bo nie chce jeść u nas też był milołaj - Agusia dostała prezenty bardzo zadowolana dostała małego laptopa i cały wieczór mielismy z głowy nawet inne zabawki poszły w odstawkę więcej prezentów w jeen dzień to chyba nie najlepszy pomysł bo zajęła sie jednym i nie miała kiedy bawić sie resztą a tak jakby dostawala codziennie cos innego to chociazby wiecej uwagi im poświęciła może dzisiaj nadrobi zaległości i będę miała troche oddechu

Hej jestem jestem ale ne miałam czasu napisac bo mój mały strasznie marudny.U mnie tez był Mikołaj a zwłaszcza u synusia przyniósł mu bujaczek z fisher price.Jestem troche zaniepokojona bo mojego syna przyszła żona (hihihi) dostała starszna biegunke z krwią i wylądowała w szpitalu a dzien wcześniej byli u nas i razem w łóżeczku leżeli ponoc to jakis wirus panuje.A ja mam go szczepic na rotawirusy 13.12 i mam nadzieje ze sie nie zaraził.Yza jesli stac Cie na szczepionke 2x280zl to szczep bo tej mojej kolezance lekarka nic nie powiedziała dopiero jaj jej powiedzialam o niej ale bylo juz za pozno bo można szczepic tylko do 6 miesiaca (2 dawki musza sie zmiescic w tym okresie) a ona jest starsza o 3,5 miesiaca od mojego.

i co u was? u nas nudy siedzimy w domu bo pogoda do bani - leje od rana - i nie wychodze z Agnieszką bo troche jeszcze chora a w taka pogode to lepiej siedzieć w domu były troche dziewczynki od sisotry mojego męża - 9 lat i 5 lat pobawiły sie z Agusią miała troche rozrywki bo cały tydzien przez ta chorobe nie chodziłysmy do żadnych dzieci i juz jej sie nudziło niedawno odwiozłam je do domu - podjechałam do Pizzeri bo mój mąz miał ochote na zapiekanki a widze że chyba go tez jakaś choroba bierze jak tylko wrócił dalam mu końską dawkę leków - żeby sie tylko nie rozchorował bo Agnieszce tyle co przeszło i fajnie przespała całą noc jak pomysle że znowu miałaby sie zarazić to nawet nie chce mysleć

gochasia:) a przeciw czemu ta szczepionka jest?na pewno go zaszczepimy ,pieniądze nie graja roli

hej nie wiem Yza ale gochasi chyba codziło o szczepionke przeciwko pnuemokokom albo meningokokom ja terza będe szczepiła Agnieszke jak skończy dwa latka bo odwlekałam to ale teraz to ja juz zaszczepię a jak mały sie chowa - zdrowy ? u nas też juz lepiej katar przeszedł i gardło tez teraz nabiera ochoty do jedzenia to co pokazuje to jej daje niech je

Hej ta szczepionka jest na rotawirusy na niebezpieczne biegunki.Na pnemokoki bede szczepic jak mój Szymon bedzie miał 2 lata.Byłam dzis rano w Zielonej na zakupach ale duuuzo ludzi jest szok.teraz maly spi pewnie nie za długo;-(

hej hej:) tak właśnie myślałam ze rota wirusy albo jak Nika pisała pneumokoki... ja tez byłam dziś ze Sławciem na zakupach...MASAKRA..my byliśmy na takich małych ale ludzie to świra dostają z prezentami...uf na szczęście mamy to za sobą bo prezenty kupione...ale co ja piszę przecież jeszcze mojemu Sławciowi muszę kupić prezent:P:P:P:P ale kompletnie nie mam pomysłu!1 a wy co kupujecie swoim mężom???

a i najważniejsze byliśmy dzis na pierwszym spacerku:):):):):):):) takim 20 minutowym ale juz :)

ja kupię mojemu mężowi portfel juz widziałam taki fajny skórzany bo ma strasznie zniszczony i nawet dobrze bo mam prezent z głowy nie musze mysleć a podobnież pieniadze sie lepiej trzymaja jak portfel dostanie sie od kogos a nie samemu kupi dorzucę mu parę łusek z karpia bo podobno dobrze mieć w portfelu i grosik na początek a co do reszty rodziny to nie mam wogóle pomysłów ale chyba czas zacząc cos myśleć

ja sie zastanawiam na swetrem i portfelem,bo tez ma zniszczony... a wogule to dzień dobry:P:P:P:P:P jedziemy na badania bilirubiny małego..pa

hej nam dzień dzisiaj zleciał nawet nie wiem kiedy byłam u mamy bo szyła sobie firanki i chciała zebym jej pomogła potem umodelowć na tasmie potem szybko obiad, drzemka Agusi i wpadła do mnie kolezanka dawno sie nie widziałysmy - pogadałysmy troche teraz wyszła Agnieszka patrzy na bajke to mam chwilke żeby skrobnąć parę słów szyja nadal mnie boli ale opiero wczoraj zaczełam antybiotyk to pocieszam sie że musi ze trzy dni upłynąć żeby zaczął dobrze działać - więc czekam czy będzie poprawa

hej hej:) a my jutro do szpitala mamy skierowania,tzn.Wojtuś ma bo sie żółtaczka podniosła. mam tylko nadzieje ze nie zostawią go tam. Nika:) to dzień w ruchu miałaś:)chociaż z takim małym brzdącem to tak chyba co dzien?:P

hello co słychac ja powoli sprzatam na swieta ale przy takiej rozrabiace to troche trudne wczoraj nie polozyłam jej spać w ciągu dnia i padła o 20.30 jak mucha bo jak ja połoze w dzien to potem lata do 22.30 i baraszkuje na łózku więc nie bedę jej kładła niech sie wylata i padnie wieczorem Yza - a jak Wojtus co z ta bilirubina w porządku , został w szpitalu czy jestewście w domku - całuski 👄

hejka my własnie po szczepieniu mały dzielnie to zniósł.ale jedno mnie martwi przytył tylko 800g i lekarka powiedziała ze to za malo i zeby spróbowac sztuczne mleko a ja bym chciala karmic piersia do 1 roku lub chociaz do pol roku.a Wy dziewczynki jak karmiłyscie?\\

hello gochasia - ja mojej Agnieszki nie karmiłam piersia ani jednego dnia - nie miałam wogóle pokarmu od razu była na sztucznym miała kolke więc dawałam jej Bebilon pepti a jak przeszla jej kolka to zmienilam na Bebiko 2 teraz pije Bebiko 3R - z kleikiem ryżowym ale tylko rano i wieczorem to mleko jest bardzo dobre w smaku słodziutkie zresztą teraz to e sklepach jest mnóstwo róznych rodzajów do wyboru do koloru moja kuzynka tez karmiła swoja córeczkę piersia - a miała albo mało albo małowartościowy nie wiem bo malutka miała niedowagę i tez musiała ja dokarmiać sztucznym a tylko wieczorem albo w npcy dawała pierś moja Agnieszka na szutcznym a wyrosla jak nie wiem co niektórzy mowią że jest duża jak na niecale 2 latka

hej hej:) juz po wszystkim-mały ma malutka żółtaczkę-6% i jest oki:):):):) pozostałe badania tez dobre-ale poprawiło sie dopiero jak go definitywnie od swojego mleka odstawiłam niestety,tez chciałam karmić ale nie moge. DZISIAJ JA MIAłAM BADANIA KRZYWEJ CUKRU I GLUTA PIłAM 75 OCHYDA:):)

yza to fajnie że z Wojtusiem wszystko w porządku - jak dziecko zdrowe to człowieka cieszy jak je i rośnie

cześc dziewczyny :D co prawda podczytywałam co piszecie, ale zawsze jakoś mam mało czasu, zeby coś napisać, raz się rozpisałam i mi w ogóle nie wysłało :/ Co u Was? Nika 🌼 jak zdrówko? już lepiej? Jak Agusia, je już normalnie? Gochasia 🌼 byłaś w Zielonej, mogłaś wpaść na kawe :D ja karmiłam tylko przez kilka dni, zanikł mi pokarm, wcześniej mieliśmy różne mleka, zmienialiśmy z powodu kolek, ale jakoś bebilon najbardziej nam odpowiadało, wcześniej mieliśmy bebilon pepti, a jak mały skończył rok przeszłam na zwykły bebilon. Yza🌼 dobrze, że z Wojtusiem wszystko dobrze :) jak było na pierwszym spaczerze? :) dlaczego to badanie co przechodziłaś jest takie straszne? ble co oni Ci bidulce robili??

Yza super ze z małym wszystko gra, szkoda tylko ze nie mozesz karmic piersia ale jak mus to mus. Viki bylam z mezem na zakupach a jak z nim jade to wszystko musze robic w trybie ekspresowym dlatego nie lubie z nim jezdzic.Jak bede sama tzn z malym to dam Ci znac.Pewnie bedzie to dopiero na wiosne zreszta zobaczymy. Maly po szczepieniu spi jak zabity wiec postanowiłam zrobic placki ziemniaczane mąż sie ucieszy bo uwielbia:) Nika mój mały mógłby byc juz taki jak Twoja Agusia:)

hej hej:) Nika:) masz racje jak dziecko zdrowe to nic więcej do szczęścia nie potrzebne jest:) Viki:) ukłuli mnie i nie ,mogli żyłki znaleźć takie mam ręce...a poza tym glukoza-mdli mnie na sama mysl...fuj!!! Gochasia:) z tą piersią szkoda..pokarmu jesz ze troszkę mam i nie wiem kiedy całkowici zaniknie?

yza - słodki ten twój Wojtuś już zapomniałam jak to jest z takim maleństwem - tea fotka z kasa super, zresztą ta sepi tez uwielbiam takie zdjęcia kilka mam w antyramach na scianie Agnieszki a reszta dziewczyn gdzie nie zagladaja? chyba was śnieg zasypał bo u nas sypie od rana juz biało

hejka u nas śniegu nie widac ale jest strasznie zimno wiec siedzimy w domu. Yza mnie sie podoba to ostatnie zdjecie czarno-biale super fotka. A ja mam takiego lenia ze nic mi sie nie chce robic i zamiast wziac sie za robote póki maly spi to ja siedze przed kompem.

u mnie śnieg prószy tak od samego rana,a może i w nocy zaczął,niewiem0 jutro Sławcio ma w końcu wolne i w niedziel też-potem 3 ranki i jest w końcu z nami:) właśnie to czarno-białe włożymy do ramki i dla dziadków będzie na prezent na święta....ramka i tak będzie najdroższym z tego wszystkiego:P:P ja troszkę bym chciała żeby Wojtuś był już taki duży jak wasze dzieci-no Niki i viki bo gosiaczka tez ma maluszka:):) ale z drugiej strony on jest taki słodziutki ze ojojojojo:):) Sławcio ma dla mnie jakąś niespodziankę i wieczorem sie dowiem-aż mnie skręca teraz z ciekawości... dziewczyny wasze dzieci tolerowały smoczki?usypiały z nimi?

hej yza - moja Agusia miała po smoczku odruch wymiotny i nie miala wogóle smoczka nawet dobrze bo potem trudno oduczyc dziecko i chodzi do 4 lat ze smoczkiem pochwal sie niespodzianką jak się dowiesz co to :-))

hejka ale mialam dzis noc pobudka o 2,4,7 masakra;( Yza moj maly przez 3tygodnie to na smoczek nie chcial patrzec teraz to moje wybawienie jest bo ciagle by byl na cycu taki ma odruch ssania.Tak ok.7miesiaca zaczne go oduczac zobaczymy co z tego bedzie. Tez jestem ciekawa tej niespodzianki. A reszta dziewczynek co porabia? Ja gdzies ok12ej jade na budowe podjac kolejna decyzje o schodach bo znow sie zmienila koncepcja (ustalalismy to juz 5razy)hehe:)

hej hej:) no co do tej niespodzianki to była dla Wojtusia:):) Sławek od kolegów z pracy dostał dla Wojtusia-mate edukacyjną,ogromnego psiaka i kocyk-śpiworek i becik w jednym:):) najbardziej jestem zadowolona z tej maty bo i tak mieliśmy mu kupić:) a co do małego to wczoraj cały dzień był marudny,wydaje mi sie że właśnie przez smoka-bo jak wieczorem go wyjęliśmy i nie dawaliśmy to sie bardziej uspokoił a jak podaliśmy koperek to całkiem,tylko że zasnął u Sławka na rękach,a jak sie dziś obudziłam rano to na naszym łóżko leżał:) w nocy dyżur miał Sławcio przy małym-mimo że chciałam wstawać to mi nie pozwolił...teraz obaj panowie śpią:)

hej Yza nie chce Cie denerwowac ale jakis dupek skomentowal Twoje zdjecie znaczy malego co trzyma kaske na kafe.