Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Biłgoraja.

Czy to nie wspaniałe??

Polecane posty

Z łowców uganiających się za mamutami, uzbrojonymi w dzidy staliśmy się istotami wysyłającymi roboty na Marsa, coraz więcej wiemy o naszym genomie,wiemy jak powstał Wszechświat:) Czy to nie jest piękne: potega ludzkiego umysłu;) I z kazdym rokiem wiemy coraz więcej o Świecie który nas otacza

Gość nugdd
tak i z kazdym rokiem dązymy do unicestwienia tego swiata :O

Gość treees
nie no nie moge z ciebie,zawsze mnie rozbrajasz ze swoimi filozoficznymi bzdetami:) fajnie ze jestes bo nawet jak mam zjebany dzien to poprawiasz humor

Dla tych którzy twierdzą że z każdym rokiem coraz blizej do upadku naszej cywilizacji proponuję odciać sobie prad żeby nie zwiększać efektu cieplarnianego, sprzedać samochód,poruszxać się pieszo(wszędzie!!),odciąć wodę,pojść do lasu i zacząć tam żyć

Gość nugdd
nie chodziło mi o odciecie prądu itd itp...po prostu ludzie powinni sobie wyrobić pewne nawyki, które bardzo by pomogły np segregowanie smieci , używanie jakis papierowych toreb a nie plastikowych jednorazówek itp w zasadzie w innych krajach to jest norma, tylko PL jest taka zacofanba :O szkoda gadac

Otóż i pierwszy i drugi post są prawdziwe i się nie wykluczają. Tak się po prostu dzieje i nie ma o co kopii kruszyć.

Gość nugdd
tak tlyko trzeba korzystac mądrze, z rozsądkiem i myslec o tym, co pozostawimy przyszłym pokoleniom...

Gość bo ja znam taką pisenkę
Andrzeju, Andrzeju, dziewcząt dobrodzieju Wolę swą okaż, najmilszego pokaż

Gość nugdd
niby gdzie?? to co jak mam takie zdanie, ze ludzie nie dbają o śrdowisko, to mam sie wyniesc do lasu i mieszkac w szałasie??? :O

Nie utożsamiaj Andrzeju rozwoju (postępu) z samymi udogodnieniami. A poza tym przypomnę opowiastkę Anthony'ego de Mello (cytuję z pamięci): Pewien mistrz był na odczycie na którym prelegent przedstawiał zalety rozwoju cywilizacji A więc rozwój jest tym co najlepsze? - spytał mistrz na koniec Tak - odrzekł prelegent - rozwój jest celem samym w sobie Czyż komórka rakowa nie uważa podobnie? - zapoytał mistrz :)

Łowca jeleni:masz plusa:) nugdd:samym swoim istnieniem wpływamy na środowisko,chcemy czy nie,a sprawa śmiecenia to kwestia kultury której Polakom zawsze brak,wystarczy przejsć się przez dowolny las by to stwierdzić.

Owszem Andrzeju Ale pomyślcie, że za jakieś kilkadziesiąt lat (teraz postęp narasta zasadniczo w tempie wykładniczym, zob.np. prawo Moore\'a - to znaczy że dokonujemy w b. krótkim czasie większego skoku niż w ciągu kilkudziesięciu stuleci cywilizacji) nasi następcy będą śmiać się czytając, że manipulacje genetyczne i internet były uznawane za oszałamiające osiągnięcia ;) A swoją drogą nie sposób zastanowić się nad znaną sentencją \"Technicznie jesteśmy w epoce atomowej, uczuciowo w epoce kamiennej\" Dobranoc.

Jeden drobiazg: WYDAJE nam się, że wiemy jak powstał wszechświat, bo zdołaliśmy wysnuć teorię, która brzmi W MIARĘ logicznie ;) Jednak niewiadomych nadal jest mnóstwo 🖐️