Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość september8

Chyba jestem w ciąży!!!!

Polecane posty

Gość september8
no własnie nie zleciła badania krwi :/ powiedziała ze w sobote zrobi usg dopochwowe. dziwna sprawa bo niby testy pozytywne a na badaniu nic nie widac

testy wykrywaja poziom hormonu HCG w moczu, a jak ciąza jest bardzo wczesna to czasem jej nie widac na usg...

Gość ja chyba także
Słuchajcie, jak zrobie test w srodku cyklu to wykaże mi ewentualną ciąże? Ostatnie krawanienie miałam bardzo skąpe i jednodniowe. Teraz jakos sie dziwnie czuje, biust jakis inny... I to przeczucie którego nie miałam nigdy :(

Gość september8
a czy na tym usg dopochwowym bedzie widac?? pytam bo kompletnie sie na tym nie znam :(

ja chyba takze- jesli od stosunku mineło wiecej niz 14 dni to juz powinien wyjsc wiarygodny wynik september- usg dopochwowe jest chyba bardziej precyzyjne wiec moze byc widac

Gość Gosia0605
No widzisz może i faktycznie to jeszcze za wcześnie.Wydaje mi się że dopochwowe usg to powinno wykazać ciąże ale to się okaże.Napisz koniecznie co wykazało USG .Trzymaj się pa

september a mialas jakies objawy przed okresem takie niepokojace tzn czułas sie inaczej niz dotychczas czy wszystko bylo normalne masz moze piersi powiekszone albo sutki cie bola mdli cie kreci ci sie w glowie??? gin ci powiedzial ze masz macice rozpulchniona!!!i to jest duze prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy Masz 19 lat jestes pelnoletnia i masz prawo miec dziecko nikt nie moze cie skrzywdzic nawet rodzice oni na poczatku moze beda zli jak wyczytalam ale potem sie pogodza z tym faktem wiem co mowie uwierz mi jesli sie faktycznie okzae ze jestes w ciazy to pamietaj ze teraz jestes najwazniejsza i dbaj o siebie i dziecko pozdrawiam

Gość Gosia0605
Witaj no i co wykazało ciąże USG?

Gość Gosia0605
September8 odezwij się!!!!!!!!!

Gość ojjjojjjo
haloo i co z twoja ciaza jest czy nie??

Gość september8
nie byłam jeszcze na wizycie, ide pojutrze poniewaz gin. przełożyła termin wizyty. Ale jestem pewna juz ze to ciąza, gdyz robiłam jeszce jeden test - równiez pozytywny i mam poranne mdłości :/

Gość september8
niewiem co zrobić wogóle , czy rozpoczynac studia czy nie. CHłopak chce wyjechac zagranice zarobić pieniądze na mieszkanie.Chce mnie zabrac. Mam poważny dylemat co zrobić ze swoim życiem :( Co Wy o tym sądzicie???

Gość lisiczka_ruda22
jak urodzisz bedziesz miala 20lat, dasz rade. oswoisz sie z ta mysla. a studia dzienne czy jakie? rodzice pomoga czy chlopak? czy on ma zapewniona prace i kocha cie? jesli tak to ja bym wyjechala. studia mozesz zaczac nawet za 3lata albo teraz ale latwo nie bedzie.porozmawiaj z rodzicami i z chlopakiem,musisz wiedziec na kogo mozesz liczyc

Gość ...ehhh...
Trudno mi powiedzieć co będzie najlepsze dla Ciebie ale mogę powiedzieć CI jak to było ze mną. Ja urodziłam dziecko jak miałam 18 lat. Nie przerywałam nauki, maturę zdałam bardzo dobrze a w tym roku skończyłam studia. Od października zaczynam prace. Nie było łatwo pogodzić roli matki ze szkołą i studiami jednak jakoś się udało, ale przez ten czas pomagali mi rodzice. Zajmowali się Małą jak ja była na zajęciach. Pozdrawiam gorąco. Głowa do góry. Będzie dobrze.

Gość september8
tak ma zapewniona prace, i chyba z nim wyjade bo nie chce zostać tu sama. Chociaz z drugiej strony chciałabym studiowac ale wiem ze raczej sobie nie poradze.Tylko jest jeszcze taki problem , ze moja mama nieznosi mojego chłopaka :( i boje sie cokolwiek powiedziec :(

Gość september8
obawiam sie tez tego ze jak wyjade nie bede rozumiała co mówi do mnie lekarz i jak wygląda to wszystko zagranicą

Gość Gosia0605
Słuchaj jeśli nie zaczniesz studiów to po co masz tu zostać wyjedz z nim nie boj się bariery językowej mam kilkoro znajomych którzy wyjechali za granice i nie mieli nawet nagranej pracy nie mówiąć juz o braku znjomości języka i dali sobie rade nie zapominaj też że w każdym kraju jest dużo lekarzy polaków poszukaj sobie nawet teraz ich gabinetów w internecie.Jeszcze jedna taka moja rada jeśli twój chłopak Cię kocha to może byście się zaręczyli może wtedy twojej mamie bedzie łatwiej go zaakceptować.Trzymaj się nie denerwuj i daj czasami znać jak rozwija sie sytuacja pa

Gość monika loco roco
trudno mi cokolwiek raszic ale... moim zdaniem najlepszym wyjsciem jest jechac!! bedziecie razem a to najwazniejsze!! bedzie cie wspieral w trudnych chwilach!! nie martw sie!! wiem ze teraz caly swiat zawalil ci sie na glowe ale... bedzie dobrze!! powodzenia trzymam kciuki :)

Gość dietlash
september moze jakos dasz rade musisz sie trzymaj a swoja doga to tez podejrzewam mozliwosc ciazy a powiedz mi jak ty zaszlas wpadka?? prosze odpisz...

Gość september8
dietlash---> tak wpadłam i co najlepsze przy braniu tabletek. chociaz moze zaszłam w ciąze zanim je zaczełam brac bo niewiem dokładnie który to tydzien

Gość Olciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
szczerze to wątpie,że brałaś tabsy ... bo to praktycznie niemożliwe,może brałaś za późno,może miałas biegunke itp... albo zaszłaś przed ich braniem ..;]

Żadna antykoncepcja nie chroni w 100%ach i im szybciej zrozumie to dziewczyna, która tabletki bierze - tym mniejszym szokiem będzie niespodziewajka w postaci ciąży.I wiara nie ma tu nic do rzeczy, było wiele badań określających % bezpieczeństwa. NIGDY nie wynosił on 100%.

Gość september8
wydaje mi sie że bardzo prawdopodobne jest ze mogłam zajśc przed przyjmowaniem tabletek, bo wczesiej pare miesiecy temu tez bralam i wszytko było ok. Jutro sie wszystkiego dowiem na usg.

Gość lisiczka_ruda22
daj znac co sie dowiedzialc tzn ktory tydzien

Gość sunivia
:) hej dziewczyny :) September8--------- ja jak zaszłam w ciaze tez miałam 19 lat :) i to nic strasznego zaufaj :) no wiec tak ... lekarz na wizycie wyczuł tylko rozpulchniona macice poniewaz raczka wiecej nie da rady wymacac ;) ..jezeli usg ciązy nie wykazało to znaczy ze jest (o ile jest) to bardzo wczesna ciaza ...na usg najwczesniej cos widac około 6tygodnia,ale lekarze zasadniczo pierwsze usg robią około7-8 tyg. Lekarz nie ma obowiazku skierowac na badanie beta HCG... Moj przykład: na wizycie rowniez była tylko rozpulchniona macica,usg nic nie wykryło,wyszłam z gabinetu i poszłam na własna reke zrobic badanie na poziom beta HCG ..na drugi dzien juz wiedziałam ze bede mamusią :D..poszłam z tym do lekarza ..no i coz jaka pani była zdziwiona ze poszłam na to badanie,ale ja nie chciałam sie denerwowac. Pierwsze USG miałam zrobione dokładnie w 4 dniu siodmego tygodnia i wtedy zobaczyłam fasolke i usłyszałam serduszko :) September8 jezeli jestes w ciazy to gratulacje :) ...Dziecko to dar :) Pozdrawiam

ile dni po stosunku zrobiłaś pierwszy test? ja bardzo się boję że mogę być w ciąży bo spoznia mi sie okres... zrobilam 4 testy ciazowe w przeciagu od 6 do 16 dnia po stosunku... wszystkie negatywne... bylam u ginekologa, mialam usg dopochwowe, ale nic nie widzial, bo bylo jeszcze za wczesnie:( bardzo sie boje;(

Gość kasiacio
zrobic 2 test.sa zawodne naprawde

Gość Sopla lodu
no gdzie ona? wrociala juz z tego badania czy nie? powie nam czy jest potwierdzona ciaza czy nie?

Gość deeeeeeedeeeeee
misiaaast: test jest wiarygodny dopiero mniej wiecej od 21 dni po stosunku. Zakladajac, ze nie wiesz, kiedy wystapila owulacja.

kurde niemozliwe, to niby czemu wykrywają ciążę nawet przed terminem miesiączki nie mówiąc juz po. Ktorys z tych 4 by musiał wykryć... bez przesady