Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NUK

smuczki i butelki - sterylizacja

Polecane posty

Gość NUK

kupilam smoczki i butelki dla noworodka. Na odwrocie opakowania smoczkow apisane jest zeby sterylizowac sterylizatorem tej firmy (NUK). Czy nie mozna wysterylizowac w gotujacej sie wodzie? Tak samo butelki, jak je wysterylizowac skoro moga peknąć pod wplywem wrzątku? pomozcie prosze :)

Mozna, spokojnie, ja nuka sterylizowalam po prostu gotujac w garnku a potem jak Maly podrosl przelewalam wrzatkiem i bylo po problemie. Pisza zeby sterylizatorem, bo to czysty biznes....

jesli chodzi o sterylizacje moge ci polecic prosty i latwy sposob polecony przez mojego szwagra ktory jest lekarzem ginekologem- wymyc dokladnie butelki wyplukac -nie suszyc takie ociekajaca woda butelki,smoczki czy tez laktator wloz na minute do mikrofalowki -identyczne zastosowanie ma sterylizator ,ja tez swego czasu bawilam sie w wyparzanie butelek w gotowanaej wodzie teraz znam szybszy i skuteczniejszy sposob:)

Gość NUK
Szanta no a do wrzątku mozna cale smoczki wrzucic, czy tylko te czesci najwazniejsze-do ssania? no bo jesli cale to czy ta "obudowa" pod wplywem tempartury wyjdzie z tego cala? :) Nowa ja gdzies czytalam ze nie powinno sie do mikrofalowki.. a kiedy wyparzałaś butelki nie pękły?

Cale mozna, smoczki, butelki, nakretki, co chcesz - ja je po prostu gotowalam przez 5 minut, minus taki, ze zachodza kamieniem niestety. zreszta jak maluszek podrosnie to naprawde przelanie wrzatkiem w zupelnosci wystarczy, chowanie w calkowitej sterylnosci zdrowiu naprawde nie sluzy. Do mikrofali nuka nie wkladalam, ale teraz sterylizowalam i avent i tomy tippee i zdaje egzamin. Tylko nie mozna zostawic w pojemniku po sterylizacji zamknietym bo smierdzi plastikiem.

Gość NUK
dzieki dziewczyny za pomoc :) bardzo mi pomoglyscie :)