Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uzalezniona praczka

chyba jestem uzalezniona od pralki ? ktos tez?

Polecane posty

Gość uzalezniona praczka

juz dawno mezuch mi powiedzial,ze mam pierdolca na punkcie prania. oczywiscie zbylam go wtedy,ale ostatnio sama lapie sie nad tym,ze jednak ma racje. Pralka chodzi u mnie conajmniej raz dziennie, mimo,ze jestesmy tylko we dwojke. w sypialni stoi kosz na brudne rzeczy i nie usne jesli w tym koszu sa jakies rzeczy. jesli jest juz bardzo pozno i nie moge prac to musze chociaz wyciagnac te rzeczy i wlozyc do pralki,zeby na nastepny dzien je wyprac. Zdarza mi sie nawet wlozyc 3 rz3eczy do pralki i wlaczyc pranie, chocby krotkie ale jednak. Nie moge spokojnie usiasc i zaczac czytac ksiazki wiedzac, ze jest jakies pranie,ktore moznaby bylo wyprac. Nawet w niedziele czuje sie jakos nieswojo, gdy pralka stoi nieuzywana :( wlasnie wsadzilam szlafrok i dwa reczniki :) ciuchy i reczniki mam codziennie inne i z przyjemnoscia wymieniam je na swierze. o dziwo ciuchy moje sie nie niszcza, biala bielizne, spodnie koszulki mam juz nawet po piec lat a caly czas sa bielusienkie. nigdy nie mieszam prania, jak biale to tylko biale, nawet bez najmniejszego nadruku. jeans tylko z jeans i nic wiecej. czarne tez tylko czarne, czasem jakis braz dorzuce. czerwone- tak samo, nawet pomaranczowe rzeczy piore osobno. czy ktos tez tak robi? czy powinnam zasiegnac porady jakiegos psychiatry?

Gość wkakaoleje
chora psycha jak nic

Gość uzalezniona praczka
cale szczescie na zimna wode nie mamy licznikow a za prad? 60 € miesiecznie i juz sie boje kiedy przyjdzie rozliczenie za caly rok.

Gość kallineczka
każdy ma jakąś swoją fobie;)... wiesz, ja mam podobnie... z tym, że moja psychika funkcjonuje troszke inaczej;) otóz NIE ZNOSZE kiedy moje ubrania są brudne... zawsze mam wrażenie, że może bede chciała to ubrać...(później wcale tak nie jest)... więc też piore non-stop... nie lubie miec na sobie rzeczy, która nie jest wyprana! a kiedy rzecz dłużej niż dwa miesiące lezy w szafie (nienoszona) tez ląduje w pralce:D:D:D chłopak też ma mnie dość;) w dodatku nie znosi, kiedy robie mu pranie, bo uwielbiam duuużo waniliowego płynu do płukania:)

Gość uzalezniona praczka
nikt tak nie ma?

Gość uzalezniona praczka
ja to samo z tymi ciuchami- wszystko musze miec czyste, nawet jak tego nie nosze. tak samo jak nie usne bez umycia glowy, ale to z tego wzgledu, ze popalam troche i smrod papierosow jest dla mnie nie do zniesienai.

Gość kallineczka
ja robie pranie mniej wiecej co dwa dni- w pralce lądują ubrania z tych dwóch dni...plus piżamki, bielizna, jakieś ręczniki, sciereczki... oczywiście podzielone na temperetury, kolory -osobno;) mam bardzo fajną pralke zprogramem nie tylko 1/2 ale także 1/4:) więc korzystam, że heeej;) po za tym piore bardzo nietypowe rzeczy- szcotki do włosów (takie do czesania, bo zeramicznych do ukłądania to nie), kosmetyczki, torebki (materiałowe), adidasy, karimate z fitnessu, gumki do włosów, gabeczki z podkładu, podkładki pod mysz, itd, itp... :D

Gość uzalezniona praczka
nie mam rzeczy kontarstowych, moze dwie,trzy koszulki a piore je wtedy na krotkie 30 stopniowe pranie- uwaga- pojedynczo! wtedy wiem,ze ryzykuje strate ciucha ale nienawidze prac recznie. te cichy kontrastowe mialam na sobie jedynie dwa razy i chyba tylko dlatego,ze mam problem z ich praniem.

Gość kallineczka
ja też nie znosze prania ręcznego! mam wrażenie, ze wcale ta rzecz nie jest wyprana;/

Gość uzalezniona praczka
co najlepsze, to meza ciuchy tak mnie nie absorbuja, jego piore np. bezowe spodnie z z brazowojasna koszulkka. aaaaa, moje ciuchy piore osobno a jego tez osobno :)

Gość uzalezniona praczka
jak jezdze do rodzicow to mama chowa przede mna rzeczy, bo wie, ze zaraz laduja w pralce. chowa je gdzies, sama nie wiem gdzie :) zeby mnie nie draznic. ona czeka jak pralka bedzie pelna i wtedy wlacza.

Gość olivvier
jestescie chore na glowe, nie macie lepszych zajec?

Gość uzalezniona praczka
kalineczka- jaka masz pralke? daj link :)

Gość to ja ja
to sie nazywa nerwica natręctw. Srio mówie

Gość uzalezniona praczka
ja jestem calkiem szczesliwa z tym smptomem :)

Gość kallineczka
mam pralke firmy miele;) droższa od mojego samochodu;) już szukam linka i podaje;)

Gość uzalezniona praczka
ni i gdzie ten link? :) wiem,ze ciezko bedzie znalezc namiary na pralke poprzednich modeli, bo jak sa to zazwyczaj te nowsze. Miele- cale szczescie, ze te pralki coraz tansze sie robia :) ale bardzo dobre!

Ja mam podobnie, choć nie do tego stopnia ;) Powiedzmy, że po prostu lubię prać i zawsze jakoś się nazbiera po dwóch osobach na pranie co drugi dzień :)

Gość wodolot
przy takim praniu pralka zamieni się szybo w szmelc. Obsesje trzeba leczyć jak ktoś jest chory psychicznie.