Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa opinii

Proszę o opinie...

Polecane posty

Gość ciekawa opinii

Proszę o opinie nt. zamieszczonego poniżej tekstu z portalu o2.pl Ciekawa jestem waszych komentarzy... "Elżbieta Sobierska i jej mąż inwalida jeszcze niedawno mieszkali w drewnianym domu w Przedborzu. - Niestety, okazało się, że budynek pilnie wymaga remontu. Właścicielka domu musiała więc wypowiedzieć nam umowę najmu. Z końcem sierpnia musieliśmy się wyprowadzić - tłumaczy gazecie pani Elżbieta. Sobierscy poprosili o mieszkanie Urząd Miasta i Gminy w pobliskim Sulejowie. Odmówiono im. - Usłyszeliśmy, że nie ma wolnych lokali - opowiada kobieta. Zdesperowani zabrali z mieszkania dwa fotele, stolik i zamieszkali przy drodze. Schronili się w namiocie z folii - wyjaśnia "SE". - W nocy jest strasznie zimno. Boję się o ciążę, ale nie mam innego wyjścia - mówi pani Elżbieta. - Utrzymujemy się tylko z renty męża. Co miesiąc dostajemy 480 zł - dodaje." Zapraszam.

Gość normato tylko polska
No przecież to norma. Znieczulica w naszym kraju to chleb powszedni. Zdziwił cię ten artykuł ?

To norma w naszym kraju. A czego oni się spodziewali? że przyjdą do urzędu gminy, poproszą o mieszkanie i usłyszą : tak, tak, proszę bardzo, tu są klucze, mogą się państwo jeszcze dziś wprowadzać, mieszkanie czeka??? Przecież kłopoty z mieszkaniami są wszędzie, wielu ludzi czeka na mieszkania i też mają ciężkie warunki, i tu nie chodzi o znieczulicę, tylko taka jest sytuacja.

Gość Trzecia świnka
mają nie całe 500zł i jeszcze dziecko w drodze to się nazywa rozsądek:O

Gość ciekawa opinii
No własnie nie znieczulica mnie zdziwiła, bo mogli się tego spodziewać - nie ma to nie ma, i koniec. Spod ziemi nie wydobędą... Mnie ciekawią dwie rzeczy - po pierwsze, dlaczego ona nie pracuje, a po drugie, dlaczego w tej sytuacji zdecydowali się na dziecko - choć to akurat nie powinno mnie dziwić, przy ich dochodzie dziecko to kolejne pieniądze - z MOPS, zasiłki itp. Skąd w naszym kraju ta wieczna postawa roszczeniowa u ludzi...? I teraz jeszcze cyrki robi, w namiocie mieszka, żeby jej cała Polska współczuła... :-O

A z tym dzieckiem... to ja prędzej spodziewałabym się tego, że ono zostało celowo poczęte, pewnie już wcześniej wiedzieli, że stracą to lokum, nie dostali wypowiedzenia z dnia na dzień, i pomyśleli, że z malutkim dzieckiem to szybciej dostaną mieszkanie, niż gdyby byli sami, dwie dorosłe osoby, bo zrobi się szum na cały kraj. Ludzie potrafią kombinować. :O

Gość wg norm europejskich to
oni nie powinni juz zyc