Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potworne przeziebienie

Potworne przeziebienie, co na zatoki??

Polecane posty

Witam, moje przeziebienie trwa już od tygodnia, lecze się domowymi sposobami, no bo nie będę latała z katarem i kaszlem do lekarza, z reszta średnio za Nimi przepadam:( od wczoraj jednak dołączył sie ból zatok, nie moge kaszleć oprózniać nosa, chodzic i schylac sie bo mi głowę rozsadza...mam torbiele w zatokach i obrzeki śluzówki zatok plus krzywa przegrode nosową,...wyjściem ejst operacja, antybiotyki nie dają rady sie tego pozbyc, ale ja sie pokroić nie dam...(z resztą lekarz sam mói, ze odpoki dam rade, to nie ma sensu tego operacyjnie zalatwiac) zna ktos może jakies sposoby na poradzenie sobie z tym bólem??i żeby jak najszybciej to przeszło?? ostatnio pomogły mi się pozbyć takiego przeziebienia zwykłe środki, które teraz nie działają... jak to jest z tymi zatokami?? jakies płukanki robic czy coś?? pomożcie...

Gość proponuję na zatoki
zrób sobie inhalację z soli(do miski wlej wrzątek, wsyp sól jodowaną tak ze 2-3 łyżki, pochyl się nad miską i zakryj ręcznikiem głowę żeby ciepło nie uciekało, tylko się nie poparz) oraz proponuję ibuprom zatoki, mnie pomagało. i krople do nosa euphorbium.

ja juz jednego zmienilam na drugiego, po tym, jak ten pierwszy zakonczyl nasza wizyte stwierdzeniem, ze On juz nic tu nie pomoze, bo nie jest w stanie, przez moment nie wiedzialam czy juz mam sie wybierac na drugi swiat czy nie... ten drugi powiedzial,z edopoki objawy nie beda dokuczliwe bardzo zeby tego nie ruszac, przyznaje ze przez 5 miesiecy mialam spokoj... napar z soli??tego nie slyszlaam, sprobuje, a np napar z szalwii?? pozdrawiam, dziekuje:]

z zatokami nie ma zartow i lepiej nie rob niczego na wlasna reke. spytaj w aptece - na pewno cos Ci doradza. moja znajoma, ktora choruje wiele lat na zatoki, plucze je woda destylowana i to jej pomaga

Gość poncik
Ha nie doczytalam, ze antybiotyki nie daja rady....to jednak pewnie kwestia zlego dobrania tych leków... sprobuj terapii mieszanej i faktycznie zmien lekarza:)

ja mialam zwykle antybiotyki najpierw, pozniej bralam zastrzyki, a na kolejne zatrzyki dostalam uczulenia, jezeli zastrzyki nie daly rady ani antybiotyki, to nie ma znaczenia do jakiego lekarza pojde, bylam u dwoch i u trzeciego w miedzyczasie, keidy tego jednego mojego nie bylo (tamten byl na zastepstwie)..wiem,z enie ma zartow, ale to chyba lekarze sobie bardziej zartuja niz ja... wole sama jakos sie tego pozbyc, przynjamniej na jakis czas... dziekuej z arady:]

Gość proponuję na zatoki
tak z soli, ładnie oczyści nos, tylko nie za dużo tej soli oczywiście:) możesz ewentualnie spróbować z olejkiem do aromaterapii, jakimś eukaliptusowym np. Szałwia też może być, generalnie mięta też, rumianek też, chodzi o to żeby rozgrzać nosek. A krople euphorbium są homeopatyczne i tylko one mi pomagają przy zatokach. No i doraźnie jak bardzo boli to polecam ibuprom zatoki.

Dziękuję:]

Gość proponuję na zatoki
pomogło????

Dziękuję, chyba pomaga, z nosa bowiem leje sie jak rzeka, nie zabrzmi to zbyt ładnie, ale czysta ropa spływa... robię te inhalacje kilka razy dziennie, ale z szałwi.. (nie lubie i nie uzywam w ogole soli, bo mnie od jej zapachu i smaku ciagnie na wymioty, więc nie dałaabym rady).. ale szałwia pomaga zdaje się, wspomagam sie lekami rpzeciwbólowmy i dzisiaj jest juz naprawdę lepiej, dziękuję:****

Gość na następny raz
ciepło się ubieraj, kobiecznie szal, czapeczka i nie wychodz z domu z mokrymi włosami

Gość proponuję na zatoki
życzę szybkiego powrotu do zdrowia:) Ja rok temu myślałam że umrę przez zatoki właśnie...najgorsze jest to, że teraz lekkie przeziębienie i od razu się rzuca na zatoki, trzeba ciepłą czapkę nosić szczególnie jesienią i zimą, ja już chodzę w kapturze, bo ponad tydzień temu tez walczyłam z zatokami, a niestety nie mogłam brać żadnych lekarstw bo jestem w ciąży, colera mnie brała, no ale na szczęście wygrzałam się i przeszło:))) a kiedyś nie wierzyłam jak mi mówili żebym uważała bo mi się rzuci na zatoki takie ostrzejsze przeziębienie a teraz za każdym razem się odnawia cholerstwo:( zdrówka życzę jeszcze raz:))))

Dziękuje za rady raz jeszcze:] faktycznie zdarza mi się wychodzic z mokrą glową na zewnatrz, ale to dlatego, że mam strasznie gęste i długie włosy, i nei zdąże dosuszyć...co do czapek i szalików nie będzie problemu, bo mozna powiedziec mam małą kolekcje tych rzeczy:] także połącze przyjemne z pozytecznym.. Tobie tez życze zdrowia, w ogole, z właszcza jeśli chodzi o maleństwo:] Powodzenia:]

Gość gość
u mnie przy bólu zatok zawsze sprawdza się sinus septan, 3 dni i po problemie. Brałam go również w ciąży (rodziłam w kwietniu, lek brałam w listopadzie) ginekolog nie widział przeszkód bo ma ziołowy skład (ale warto zawsze się dopytać swojego)

Gość gość
przestan spamowac MENDO po calym forum tym goownem!!!! przestan spamowac MENDO po calym forum tym goownem!!!! przestan spamowac MENDO po calym forum tym goownem!!!! przestan spamowac MENDO po calym forum tym goownem!!!! przestan spamowac MENDO po calym forum tym goownem!!!!

Gość Gość

Z tym inhalatorem Novama Familino nie musisz znać żadnych dodatkowych technik inhalacji. Dziecko nakłada maseczkę i sobie swobodnie oddycha. Dla mnie to było przyznam małe objawienie.