Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaa

studia bez przyszlosci

Polecane posty

Gość szaa

tak sie zastanawiam nad tym juz od dluzszego czasu wedlug mnie turystyka i rekreacja, choc sama ja studiuje i zastanawiam sie nad rezygnacja... co macie do napisania w tym temacie?

Gość Katineczka
A gdzie studiujesz?

Gość Katineczka
Czyżby GWSH? Ja od [aździernika zaczynam socjologię na GWSH w Katowicach i też nie wiemczy to kierunek z przyszłością

Gość szaa
nie,ja awf... panuje ostatnio powszechne przekonanie ze kierunki typu turystyka, socjologia psychologia daja wiedze ogolna i nie daja konkretnego zawodu a specjalistwo w tych dziedzinach jest za trzesienie wiec i pracy brak:/

Gość OooooooooooooooooooooooooooooO
Skoro juz zaczęłaś, to skończ, później możesz żałować. Zresztą kazdy powinien studiowac tylko to, co lubi...

Gość chyba to bedzie tak
socjologia :o:o:o sama to studiuje i niestety ale to nie to :o ani troche mnie ten kierunek nie interesuje, ale teraz juz za pozno zeby zrezygnowac :o

Gość szaa
tak by bylo w idealnym swiecie, czasem jednak trzeba studiowac to co pomoze ci znalezc prace w przyszlosci:/

Gość szaa
a wczesniej dlaczego wybralas ten kierunek?

Gość studia bez przyszlosci
to studia które studiujesz bo są "przyszłościowe"

Gość wertyuioplkhgfdsazxcvbnm./
ja niedawno skonczylam licencjata na kierunku Socjologia, specjalizacja : komunikacja społeczna! i jestem dosyc zadowolona,. od października uśl:) takze polecam wszystkim tym którzy lubią reklamę, PR itd a co do GWSH musze przyznac ze jest to jedna najgorszych szkół w katowicach :o

Gość pracuj z gazetą
O tym już było, ale warto przypomnieć: Pracą zdobywa się nie po studiach, lecz po znajomości. Studiuj, co chcesz, bo to nie ma większego znaczenia. Chyba, że chcesz zostać lekarzem, prawnikiem czy księgową, to już zupełnie co innego.

Gość lkazsbfclruwr d
up

Hmm ja wybieram sie na dzienne kulturoznawstwo za rok. Taa wiem,ze to \'bez przyszłości i ambicji :> aczkolwiek jest to kierunek najbliższy mym zainteresowaniom (muzyka,projektowanie mody itd) wiąże swą dalszą karierę z twórczością ,a studia są taką\'odskocznią\' ,trochę dla przyjemności,samorozwoju a także niestety przepustką do otrzymywania reperujących mój budżet domowy alimentów przez mało odpowiedzialnego hulaszczego ojca...:O Oczywiscie gdybym dysponowała finansami wybrałabym szkole projektowania ubioru w Krakowie i od razu robiła to co kocham najbardziej (czesne,utrzymanie sie w obcym duzym mieście sporo kosztuje) mimo to nie zamierzam sie poddawać i rozwijać się w tym kierunku itd itp A to,że nie interesuje ,mnie \'przyszłościowe\'prawo,filologia jakiegoś języka obcego dajmy na to skandynawistykę nauki ścisłe czy medycyna to stety niestety nie moja wina :>

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość moj kuzyn tak samo skonczyl
prawo i powiem tak ... gdyby nie to ze moja ciocia pracuje jako sekretarka u jakiegos prawnika w zyciu by nie znalazl pracy :(

Gość a ja skończyłam
socjologię i w zyciu nie miałam problemu ze znalezieniem pracy. Zaczęłam pracować na studiach, znam języki, w tej chwili mam trzydzieści lat i kierownicze stanowisko w międzynarodowej firmie. Kierunek studiów nie ma znaczenia, ważna jest praktyka, umiejętności, wiara w siebie.

Gość szaa
a co sadzicie o fizjoterapii?

Gość małe serduszko
do ludzi po prawie : moze jakbyscie byli bardziej obrotni to byscie ta prace mieli w swoim zawodzie, sorry ale jak ktos jest gapa ,to nawet po medycynie, ani pedagogice pracy nie znajdzie :/

do szaa - moja kuzynka skończyła licencjata z turyst,-rekr. na awuefie i ma robotę jak marzenie - jest poniekąd marketingowcem w kompleksie hotelowym i tak naprawdę z drugą koleżanką \"rozkręcają\" to na większa skalę

Gość szaa
to prawda, mnozna miec niewiadomo jaki wspanialy zawod i ukonczone studia ale jak sie nie jest obrotnym to siedzi sie w domu i narzeka gorzej jak czlowiek daje z siebie wszytsko i nic... szczescie tez jest potrzebne...

Gość matkoboska
prawo?

Gość o boze nie idz na UŚ
do Cieszyna, stoczysz sie jak kazdy tam :o jezdze tam do kumpeli, lubie imrezy, ale tam? no kuźwa.,...brak słow 😭

Gość szaa
a praca po kulturoznastwie jest?

Gość takajedna22
a co myslicie o filologii rosyjskiej? ma to w ogole sens?

Gość ja studiuje
filologie angielską, więc na pracę nie narzekam. Zawsze mam jakiś uczniów na korki, a potem i tak zakładam własną firmę:). I też studiuje w Katowicach. Niestety nie uś. Na swoją uczelnię pod względem nauki nie narzekam, jest jej bardzo dużo, jednak renomy to ona wielkiej nie ma. Filologia rosyjska? Dlaczego nie. Języki zawsze się przydają.