Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Convallia - Proszę pomóżcie

Tabletki antykoncepcyjne REGULON - uzytkowanie

Polecane posty

Gość Convallia - Proszę pomóżcie

Cześć dziewczyny. Prosze pomóżcie! Otóż zaczełam niedawno (2 dni temu, czyli w niedziele) brać moje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych Regulon. Czytałam ulotke chyba ze sto razy i nadal nie rozumiem ktora powinnam była wziąść jako pierwszą. W ulotce jest napisane że przy każdej tabletce znajduje sie symbol dnia tygodnia, w którym należy ją przyjąć, począwszy od tabletki oznaczonej dniem tygodnia odpowiadającemu pierwszemu lub piątemu dniu cyklu, tylko że na tym blistrze nie pod kazda tebletka sa oznaczenia dni tygodnia, tylko od tabletki nr 4 do 10. Teblatki od 1 do 3 są ominięte. Zgodnie z ulotką powinnam wziąść tabletke nr10, bo w niedziele dostałam okres. I tu mnie zastanawia dlaczego dopiero od 10 tabletki? W koncu zglupiałam i wzielam tabletke nr 1, tylko że teraz boje sie ze bardzo źle zrobiłam i tabletki nie bedą mnie odpowiednio chronić Wszystkie tabletki mają ten sam skład, więc moze to bez roznicy ktora wziełam na początek?? To są moje pierwsze takie tabletki i jeszcze nie za bardzo się w tym wszystkim orientuje Poza tym czytałam o działaniu niepożądanym, dziewczyny skarżyly sie na mdłości, wymioty, utrate apetytu itp U mnie nic podobnego nie wystepuje, czuje sie normalnie tak jak co dzien, więc moze tabletki nie działaja albo jest jeszcze na takie objawy za wcześnie. Wiem, że to sa glupie pytania ale zaczynam sie martwic

wszystkie tabletki maja ten sam skład wiec nie ważne którą kiedy weźmiesz, oznaczenia są tylko dla ułatwienia, a i tak mozna brac losowo.