Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda x

chce oddac dziecko do adopcji pomozcie mi

Polecane posty

witam czy wie ktos moze jak wyglada taka procdura oddania dziecka do adopcji jestem w 7 msc ale jestem za granica nie wiem jak to bedzie wygladac bo jestem polka czy moge to zrobic tu za granica czy musze urodzic w kraju nie wiem do kogo mam sie zwrocic z tym o pomoc jezeli wie ktos cos na ten temat prosze piszcie

Gość MYSZA....
Jeszcze nie urodzilas ! A wsztystko moze sie zmienic jak urodzisz.Nie myslalas o tym,ze tak moze byc ! Nie potepiam Cie ,bo to Twoja decyzja,ale zastanow sie tysiac razy ! Co zrobisz jak zoabczysz taka malutka kruszynke :D i sie zakochasz :D tAk pytam z ciekawosci :O

Boże.... ona chce oddać i pyta się o procedurę A NIE O MORALNOŚCI DLACZEGO TO ROBI I NIECH SIĘ ZASTANOWI ITD... odpowiadajcie mądrzej!

Gość companera
przeciez wystarczy, ze w szpitalu po urodzeniu powiesz, ze nie chcesz dziecka i je zostawiasz. Co za roznica jaki to kraj...

weźcie przestańcie na nią najeżdżać jak nie znacie powodu - może ma raka, albo jest chora i chce by ktoś wychował jej dziecko, bo sama nie jest w stanie.

jestem pewna na 100% ze chce je oddac na pewno znajda sie ludzie ktorzy zapewnia mu dostatek bo ja nie bede nikomu nic utrudniac mowisz mi o moralnosci to co lepiej zebym je wczesniej usunela wole juz je oddac niech ktos kto nie moze miec dzieci sie cieszy

Gość 2face
urodzisz w szpiatku obojętnie czy jesteś w polsce czy zagranicą mówisz że nie chcesz dzieck i je zostawiasz w szpitalu juz tam nim się zajmą

Gość paulinkomożesz zostawić
w szpitalu obojętnie gdzie,a póki co to dbaj o siebie .🖐️

Dziewczyny! \\Nie znacie jej, nie wiecie co się stało. Z dwojga złego lepiej, żeby zapeniła mu kogoś kto je pokocha i zapeni mu godne życie. Niż żeby zostawiła na dworcu, w śmietniku albo zrobila skrobankę. Ma swoje powody, odważan jest że myśli już o tym zawczasu. Nie potrafię ci pomóc. Ale powodzenia życzę, lepiej żebyś już teraz coś przygotowała. Nikt nie powiedział, że do końca wytrwa w swoim postanowieniu, może faktycznie kiedy się maleństwo urodzi zadecyduje inaczej póki co nie linczujcie dziewczyny. Myślę, że i tak jest jej wystarczająco trudno. Trzymam kciuki.

tylko koniecznie podpisz papiery ze zrzekasz się praw do dziecka. tylko wtedy bedzie mogło być adoptowane. niestety nie wszystkie matki to robia, skutkiem czego domy dziecka przepełnione sa dziecmi których po prostu nie mozna adoptować.

Nie, nie jest tak łatwo.Najpierw papiery o zrzeczeniu się praw- wtedy dopiero malństwo ma szansę na dom.

jestem zalamana chce zeby ten koszmar sie juz skonczyl codziennie placze nie chce mi sie zyc nigdzie nie wychodze z nikim nie rozmawiam chce wrocic do polski ,do domu ale boje sie tego porodu i co bedzie potem nie chce zeby ktos sie o tym dowiedzial czy beda mi przychodzic jakies pisma do domu dzieki za slowa otuchy naprawde duzo to dla mnie znaczy

paulinka1234 - nie przejmuj się! jakoś to bedzie wkońcu wytrwałaś 7 mies to dwa miesiące i poród też wytrzymasz :) 3maj się!

Gość podpisujesz papiery w szpitalu
a potem jeszcze sześć tygodni później musisz załatwić ostatnie formalności, jeśli tego nie zrobisz, dziecko nie będzie mogło zostac adoptowane

http://www.linia.com.pl/public/article.php?11-4921-0 to udało mi się znaleźć. Paulina, stało się wierzę, że jest ci trudno może poszukaj przez wyszukiwarkę organizacji które pomagają takim osobom jak ty. Ja jeszcze spróbuję poszukać.Czasami robimy w życiu rzeczy, ktorych potem żałujemy bardzo, a skutki moga być poważne. Ale te skutki to dzieciątko teraz musisz zachować się jak osoba dorosła i rozsądna, szukasz pomocy.Kolejny krok idź do jakieś przychodni rodzinnej albo kościoła powiedz oni mają odpowiednie kontakty. Teraz nie jest opora na wstyd musisz dać radę.Czy chcesz czy nie. Nie jesteś gotowa na macierzyństwo rozumiem- ale tak musi być ale... Musisz być na tyle dzielna i dojrzała aby znaleźć jakieś wyjście.

Słuchaj jeśli się nie wstydzi masz tu moje gg 5357495.Wejdź, postaram się pomóc.

Gość napisz tu
katynka24@gmail.com

Paula słuchaj, zaraz zadzwonię do koleżanki która pracuije w odpowiedniej instytucji.Musisz mi dać przynajmniej dzień jeśli już dziś czegoś się dowiem napiszę.

Gość możesz także oddać
dzieciątko do adopcji ze wskazaniem, czyli takiej, w której sama wybierasz rodzinę do której maluch ma trafić, dzięki czemu możesz się upewnic, że zapewniasz mu bezpieczną i szczęsliwą przyszłość:) Zobacz tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3466925&start=420

Najlepiej pewne sprawy załatwic jeszcze przed porodem Jest mnóstwo instytucji zajmujacym sie adopcja,za granica funkcjonuja jeszcze sprawniej.Wystraczy poszukac w sieci.Bardzo czesto to oni zajmuja sie juz wszystkimi biurokratycznymi kwestiami.Do Ciebie pozostaje tylko p[odpisanie stosownego orzeczenia. Trzymaj sie dzielnie,pamietaj o tym,ze wiele ludzi zrobiłoby wszystko,zeby miec dziecko,mozesz im tylko w tym pomóc ! Pozdrawiam ❤️

podziwiam dziewczyny za zrozumienie i pomoc dla tej dziewczyny szacunek dla Was cieszę się bo chociaż daje to nadzieję że są jeszcze normalni ludzie autorko trzymaj się.Twoja decyzja.nie do nas należy ocena czy słuszna.Pozdrawiam

dzieki za wszelkie informacje najgorsze jest jednak to ze nie jestem w kraju i nie znam tak dobrze jezyka ciezko sie mi wyslowic prostymi slowami a co dopiero w takim temacie nie wiem gdzie tu sa jakiec osrodki szukam informacji na ten temat ale wszystko jest o osobach ktore sa w kraju lidia dzieki za wsparcie napisze do ciebie ale to jutro bo teraz musze zejsc z kompa tymczasem dziekuje wszystkim za pomoc

Paulinko1234 napisz moze cos wiecej tzn w jakim kraju się znjadujesz ,postaram sie cos wyszukac .

Na dziś wiem tyle. O ywatelsto będzie nadane. W szpitalu podpisujesz dokomenty, zrzekania sie po okresie 5,6 tyg drugi razy ten czas masz na decyzję ostatecznę. Ale musisz iśc do lekarza i udokumentować ciążę to pomaga- chodzi o badania, kartę ciązy itp. Jutro powiinam mieć namiary na ludzi, którzy ci pomogą są z odpowiedzniej instytucji za granicą. Wtedy możesz to zrobic inaczej: wybrać rodzaj adopcji otwarta to ty wybierasz rodziców czasami możesz ich poznać , bądź zamknięta. Dziś tylko to jutro kolezanka da mi znać. Muszę wiedzieć kilka rzeczy ale nie boj się o nic osobistego pytać cię nie będę. Potrzebny mi tylko kraj w którym obecnie jesteś. Resztę załatwisz sama z ludżmi, którzy ci pomogą. Głowa do góry, zaoszczędź stresu maleństwu i sobie obiecałam to pomogę!

a z jakiego kraju jestes.Gdybys potrzebowala pomocy w Irlandii to daj znac. Nie martw sie mozesz zastrzec sobie wszelkie informacje.Nikt procz Ciebie nie bedzie wiedzial o adopcji lekarze sa zobowiazani do tajemnicy lekarskiej.

udalo mi sie na chwilke wejsc na kompa jestem w czechach jest to kraj bardziej tolerancyjny bo aborcja jest tu legalna ale co z papierami tak sie wstydze dnia kiedy bede w szpitalu i bede musiala wydukac slowa ze nie chce teg dziecka a to juz niedlugo nastapi

nie mozesz na czas porodu wrocic do kraju??? Jestem kobietą która oddała swoje dziecko do adopcji ze wskazaniem to naprawde bardzo humanitarny sposób jak chcesz napisz adopcja_pomoc@gazeta.pl Jest nas wiele takich kobiet pomagamy sobie w trudnych sytuacjach związanych z adopcją