Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greta f

POMOZCIE-MAM KOMORNIKA NA GLOWIE I....

Polecane posty

Gość greta f

DOSTALAM PROPOZYCJE PRACY,ZAROBIE 1500 JEDNAK WIEM ZE KOMORNIK MI KASE ZABIERZE POZA TYM MUSZE PODAC W PRACY NR KONTA NA KTORY BEDA PRZELEWAC MOJA WYPLATE-JAK TO OBEJSC???TO MI TO ZAJMA bLAGAM

Gość a nie jednak lepiej
splacac po malu dlugi:O przeciez Ci calej pensji nie zabiora

Możesz założyć inne konto i nie podawać go komornikowi (aczkolwiek powinnaś to zrobić). Komornik o dodatkowym koncie się nie dowie, bo raczej tego nie sprawdzają, ale niestety nie wiem co za to grozi jeśli by przypadkiem wyszło na jaw.

Gość greta f
mam komornika bo mialam kredyt w banku i jak stracilam prace i maz tez to wazniejsze byly oplaty za mieszkanie i dzieci a teraz to takie odsetki dowalili ze ja i tak nie mialam z czego spalacac-sprawe ma komornik jak pracowalm umawialm sie z nim ze bede mu dawac po 200 zl ale teraz to bedzie wieksza wyplata i ten nr konta-boje sie ze ten bank mi zajmie bo kiedys takie pismo dostalam ze moze macie jakies pomysly?

Gość greta f
ale w pracy podam nr konta wiec on sie dowie nie? Czy np moze byc konto mojego brata? czy wtedy on nie moze nic zajac?

Gość to idz do komornika
i napisz zobowiazanie,ze bedziesz teraz placic np. 250 albo 300. jezeli bedziesz placic to ci nie beda nic sciagac.

Gość to idz do komornika
albo wez drugi kredyt w innym banku, splac ten pierwszy i bedziesz miala zglowy komornika. jezeli dogadasz sie z tym pierwszym bankiem to moze czesc odsetek ci umoza jesli zdecydujesz sie splacic dlug jednorazowo.

Gość greta f
nie dadza mi kredytu bo jestem na tej czarnej liscie przeciez jak mam komornika a wogole to czyje sie z tym strasznie zle a tak z innej bezki jak myslicie-czy pracodawca ktory sie dowie ze mam komornika np mne moze zwolnic albo zle mnie odbierac

Gość greta f
nie,no oczwiscie ze sprobuje i ide do niego ale nie wiem co z tym kontem ,zalozyc sobie czy np podac konto brata czy jak bede dawac komornikowi 300 to juz konto bezpieczne?

Gość ruda kita
a nie pomyślałaś o tym aby wpłacac jakies raty do banku a nie do komornika?! komornik dostaje z twoich wpłat procent a jak bezpośrednio będziesz wpłacac do banku to on zostanie na lodzie...znam taka sytuację z autopsji

Ile masz tego długu? Z własnym kontem to może faktycznie nie był najlepszy pomysł z mojej strony, ale na konto brata nie wejdzie, bo nie ma prawa, więc luzik.

Gość greta f
ale banki mi wyslal kiedys pismo o windykacji i teraz zajmuje sie tym komornik

Gość komornik ma płacona prowizję
od ściągniętego długu,więc prawda powinnaś wpłacać do banku .

Tyle, że komornik swoją opłatę już naliczył na \"dzień dobry\", więc i tak trzeba będzie ją spłacić. Co za różnica, czy płaci komornikowi, czy wierzycielowi?

Gość greta f
mi wszystko jdeno komu place i tak jest to dla mn ie upokarzajaca sytuacja jestem zla na siebie ze tak jest ale tak bywa mam znajoma ktorej maz ja w dlugi wkopal bo zalozyla firme na siebie i ja zadluzyl i komornik zostawia jej cos kolo 700 wyplaty a ja bym tak nie chciala

Gość niestety ale jak będziesz
wpłacać do banku to komornik może ci skoczyc ! ja tak miałam ,przyłaził do domu ,nachodził itd kiedyś pognałem i poradziłem się radcy prawnego . A ten powiedział wprost: gonić z domu i wpłacac na konto firmy gdzie miałem dług ,tak zrobiłem .Po 2 latach jak wszystko spłacone komornik znowu puka do drzwi:O pomimo,że już dług oddany !zamknąłem drzwi przed nosem pokazujac mu świstki ,że spłacone ! Potem naskrobałem skargę na nadczynności komornicze i WRESZCIE MAM SPOKóJ PO DZIS DZIEń !Bo to firma ma zapłacic komornikowi a nie ty!!!! tak powiedział mi prawnik-jeżeli oddasz kase do banku bezpośrednio to oni mu płacą a nie ty -chociaz odsetek i tak nie unikniesz ale dlaczego masz opłacac komornika😠

Gość jeżeli podasz konto brata
a Ty nie jesteś wspólwłaścicielem na tym koncie , to bank może taki przelew zwrócić do nadawcy z adnotacją "numer konta niezgodny z brzmieniem". Wiem , bo pracuje w banku, wiec raczej takie oszustwo ma krótkie nogi. Lepiej rób wpłaty do banku w którym brałaś kredyt. Na pewno masz jakiś numer konta , na który miałaś spłacać ten kredyt i dalej tak płać, tylko zachowuj sobie dowody wpłaty.

Gość POPIERAM -DO BANKU GDZIE
BRAłAś KREDYT i to bedzie najlepsze rozwiazanie🖐️

Gość podobno dziala
najlepiej szczerze rozmawiac, ze bedziesz mu placic osobiscie.

Gość ludzie po prostu nie wiedza
że moga nie płacic komornikowi ! Moga natomiast bezposrednio do wierzyciela,komornik to tylko dostepne narzedzie pracy ....

Gość pomoc w rozłożeniu zadłużenia
Witam, Jak w temacie, posiadasz komornika który zajął Ci wynagrodzenie, rente, emeryture, konta bankowe, nie potrafisz sie z nim dogadac, brakuje Ci środków na zycie ? to ogłoszenie jest skierowane własnie dla Ciebie, Oferuje pomoc takim osoba które mają problem z komornikiem. Prosze o bezpośrednio kontakt pod adresem : restrukturyzacja@10g.pl UWAGA!!!!! NIE UDZIELAMY POŻYCZEK- jedynie co to pomagamy na odzyskanie części środków które pobiera comiesiąc bezduszny komornik

Gość Spłata Zadłużeń Komorniczych
Masz problem z komornikiem? Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń lub napisz, a na pewno Ci pomożemy! Tel: 575933093 Email: tf.boleslawiec@gmail.com

Gość gość
Też miałam ogromne problemy finansowe, bardzo wysokie zadłużenie, nie widziałam już nadziei na lepsze jutro. W Dąbrowie Górniczej jest takie biuro AlfaΩ chyba, bardzo mili i kompetentni ludzie, pomogli mi z tego wyjść, teraz mam jeden kredyt z o połowę niższą ratą, bardzo polecam gdyby nie oni komornik już dawno zabrałby mi wszystko jednak wreszcie wyszłam na prostą. Mogę podać numer telefonu 790704230