Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spacerek wśród gwiazd

jak wcześnie usg wykryje ciążę?

Polecane posty

Byłam u ginekologa w 30. dniu cyklu. Okres spóźnia i się już ponad tydzień. Pytam z czystej ciekawości: kiedy usg wykrywa implantowane jajeczko? Może powinnam zrobic test? Dziękuję za odpowiedzi:)

zakładając, że 30dc, to jakieś 14 dni po owu, zagnieżdzone jajeczko podczas badania usg TV (czyli dopochwowego) powinno byc zdecydowanie widać:). Tylko kropeczkę, ale jednak:)

jeśli owualcja byłą później a nie wiemy kiedy była (chyba że wiesz bo cykl był monitorowany) to może nie być widać w 30 dc.

rozumiem ze był by to 3 tydzień ciąży?? to ja już widziałam kropkę w tym czasie

To prawda, choć z zasady jednak powinno być widać, bo przeciez po in vitro na tym etapie ciąże się monitoruje:). Co więcej widać jajeczko np. w trakcie monitoringu cyklu, zatem i to zapłodnione jajeczko bez problemu powinno być widoczne. O ile tak jak wspomniałam bedzie to sprawdzane za pomocą USG dopochwowego, przez powłoki brzuszne niestety naprawdę może nie być widać:)

A czy gin robił to usg pod kątem poszukiwania tego jajeczka, czy nie? bo może nie szukał po prostu. A robiłaś test?, teraz wynik będzie wiarygodny.

Bardzo Wam dziekuje, jestescie kochane. To dla mnie wazna sprawa. Mialam usg dopochwowoe w poszukiwaniu pcos, z ktorego sie jednak juz wyleczylam. Ale minal tydzien od tej wizyty i okresu ciagle nie ma:D Jestem czesto poirytowana, czasem mnie lekko brzuch pobolewa. Jak na ironie losu lekarz mi wtedy przepisal yasminelle, ale ja nie moge zaczac ich brac bez tych kilku kropel krwi:D Uzywalismy prezerwatyw podczas ostatnich stosunkow... Nie widzialam zeby pekla, ale ja juz nie wiem. Okresu nie ma i to mnie martwi. Rozumiem, test...

Gość dxjjkjkj
ok 5 tydzien

Gość spacerek wsród gwiazd
ehh, troche mnie to przeraza:(