Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OśMIORNICA

SKRACANIE SIę SZYJKI MACICY I ROZWARCIE

Polecane posty

Dziewczyny, czy skracanie się szyjki macicy albo rozwieranie można poczuć?? Odczuwa się przy tym jakiś ból albo kłucie, i jeszcze jedno - jak rozpoznać skurcze, czy one bolą??

Skracanie się szyjki nie boli...a skurcze rozpoznasz bez problemu bo z każdym kolejnym boli bardziej...

hej mam podobny problem, jestem w 35 tyg i lekarz stwierdził u mnie rozwarcie na 0,5cm i zastanawiam się czy moge sprawdzić czy się powiększa, bo wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, ale chyba stwierdzić może to tylko lekarz??

hmmm...skurcze to coś przypominającego ból taki jak na @ tyle ze znacznie silniejszy...a co do kłucia to nie mam pojęcia...

Gość Do Goni
ja chodziłam z rozwarciem przez parę tygodni,dokłsdnie od 32 tc,najpierw 1cm potem 1,5 potem 2 potem 2,5 i wcale nie urodziłam przez to wcześniej a wręcz przeciwnie,ciążę przenosiłam i poród musieli mi wywoływać.

Gość Do Goni
no a rozwarcie o raczej tylko lekarz sprawdzi bo jak chcesz to sama zrobić???

Gość ja mojej gince wczoraj
mowilam ze czuje jakies klucia w dole (jestem w 34tc) a ona na to ze to wlasnie ta szyjka skracajaca sie to te klucia.

Gość basiatdi
w 37 tc tydzien temu gin stwierdzil rozwarcie na 1 cm i calkowite skrocenie szyjki. powiedzial, ze to sie dzieje w trakcie skurczo przepowiadajacych i to prawidlowe. klucia tez czuje jakby mała miała szpilę w rączce... ale lekarz stwierdzil, ze to normalne pod koniec ciazy.

ja tego nie czulam w 33 tyg bylam na kontroli , wszystko ok szyjkla dluga zamknieta, tylko skurcze bralam leki na to w 35 kontrola rozwarcie na 3 cm i skrocona na maxa szyjka, musze powiedziec ze wtedy czulam sie o wiele lepiej niz zawsze i to byl szok, zawsze myslalam ze takie rzeczy czuje sie a tu nic...