Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiełbasa krakowska

kto pamięta lata 80?

Polecane posty

Gość kiełbasa krakowska

pewnie taki temat juz był:)Pamiętacie te klimaty? woda z saturatora...

Gość hrhr
nie mam akurat nastroju na wspominanie klimatów ale pamiętam 🖐️

Gość nie bylo mnie wtedy na swiecie

Gość kiełbasa krakowska
rower Wigry 3

a buty plastiki? to byl dopiero szal... albo czasy , kiedy kazdy zbieral puszki od piwa albo innych napojow gazowanych.... albo oranzade w woreczkach.... albo lody pingwiny... albo kolejki w sklepach... albo pwex - obiekt westchnien... :D gumy kulki w pasku... itd... ciesze sie , ze to wszystko dane mi bylo przezyc... czasy , kiedy Polska wchodzila w swiat...

Gość hrhr
co wtedy było takie zupełnie odmienne, charakterystyczne: kompletny brak różowości i interesujących zestawień kolorów, jeśli więc zobaczyło się coś ciekawego kolorystycznie, wiadomo było że pochodzi to z zagranicy atrakcją potrafiła być nawet kolorowa reklamówka z cudzoziemskim napisem... za to te szynki, czekoladki upolowane... jak to smakowało i kto jeszcze teraz umie przygotować papier gazetowy żeby nadawał się do podtarcia tyłka?

Gość no i jeszcze...........
kartki na mięso kartki na cukier kartki na buty itd. puste polki w sklepach kilometrowe kolejki nie wiadomo za czym

wegierskie sweterki tez z tamtych lat... dla kobiet byly takie zielone i rozowe z troszke bardziej swiecaca nitka tego samego koloru... zwykle ta niteczka tworzyla jakies slaczki :D

Gość urodziłam się mniej więcej
w ich połowie.

ostatnio dostalam na poczte prezentacje dotyczaca lat 80. Ja sie urodziłam w 83 roku ale niektore rzeczy pamietam z tamtych czasow. Chce ktos ta prazentacje? to dawac maile to wysle. Miło tak powspominac

phiphi - czy Ty mówisz o espedrylach? :D

jedenasta - ja poproszę cafe_panika1@gazeta.pl :)

Gość jak olać
gumy kulki trwają nadal wiem,bo jadłam ostatnio tak samo tracą smak i twardnieją po minucie jak kiedyś :)

A pamiętacie wszechobecne baskinki przybluzkach? :O

Gość onauk
:) tez mi sie podoba:)...tyle wspomnien...ja bardzo milo wspominam te czasy, mimo, ze bylo ciezko cieszylam sie z kazdej glupotki, ktora dostalam, do dzis pomarancze kojarza mi sie ze swietami Bozego Narodzenia.. a teraz...nic sie nie docenia:(

Gość i radio Luxemburg...
choć ono było już wcześniej i Kaczkowski w trójce i "Radio Wolna Europa" i pierwszy Jarocin... i TSA, Mannam i Republika i "Kosmos 1999"... i Laskowik ze Smoleniem... i zeszyty do szkoły w niebieskich okładkach... i talony na podręczniki... hahaha, chyba się starzejemy... ja mówię tak - to były piękne czasy