Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

The Silvia

Włosy... Proszę o poradę kochane.

Polecane posty

Włosy mam problemowe... Są cienkie (odziedziczone genetycznie), suche na końcach, przetłuszczające się u góry, bez objętości. Chciałam Was się zapytać, jakie produkty spożywcze są dobrze wpływają na włosy? I jakie witaminy są najlepsze na włosy? Jakie polecacie? Marzą mi się gęściejsze włosy, pełne blasku, miękkie, zdrowe, gładkie.

niestety nie potrafie ci pomoc bo ja wrecz odwrotnie chcialabym miec mniej na głowie... ach te moje loki i ich puszenie sie...

Witaj;) musze ci powiedziec ze jesli masz problem z rzadkoscia wlosa to nigdy nie beda one geste bo taka ich natura. Ale zawsze moga one wygladac lsniaco i zdrowo. Pomoc im mozesz np uzywajac roznorodnych maseczek do wlosow (naprawde maseczki duzo daja, najlepsze sa te z Loreal), koniecznie aby odzywic wlos nalezy podcinac raz w miesiacu lub raz na dwa miesiace koncowki, aby koncowki wygladaly na zdrowsze dobrze jest podczas plukania wlosow splukac same koncowki zimna woda. A jezeli chcesz dodac im objetosci nie obciazajac ich przy tym warto jest je pocieniowac po calej dlugosci od gory lub lekko tapirowc od spodu. To chyba tyle pozdrawiam goraco

Ja brałam przed dwa miesiące tabletki z wyciągiem ze skrzypu polnego,ale nic nie dały... Za to bardzo polecam tabletki Merz Special. I szampon SVR Provegol,maskę wax.

The Silvia, zawsze miałaś takie włosy słabe czy to jest efekt zabiegów fryzjerskich? Moja rada jest następująca: idź do fryzjera,żeby doradził Ci fryzurę zwiększającą objętość włosów, zaproponował kosmetyki poprawiające wygląd i ułatwiające układanie i podejrzewam,że jeśli rozjaśniasz włosy, to trzeba będzie z tego zrezygnować- przynajmniej na jakiś czas. Myślę,że fryzjer, który zna się na rzeczy fachowo Ci doradzi. Też mam problem z włosami- są naturalnie kręcone i przez to suche,zwłaszcza że rozjaśniam.Udałam się do salonu, przedstawiłam problem i fryzjer: - podciął włosy i to sporo- czego zawsze się bałam - nałożył ampułkę KERASTASE- warto ją zaaplikować kilka razy - kupiłam szampon i odżywkę z tej linii- KERASTASE CEMENT:-) - nie używam suszarki - mogę rozjaśniać, ale robię to tylko preparatami loreala- u fryzjera. Z tym,że cena KERASTASE nie jest niestety niska i nie mogę pozwolić sobie na to,żeby wciąż używać tego szamponu i odzywki. Poza tym nie można też używać żeli, pianek i lakierów- wysuszają:-( Kolejna- dużo tańsza sprawa, to linia RADICAL- dostępna m.in. w aptekach i drogeriach Natura. Są to też ampułki do wcierania, szampon, odżywka i mgiełka, która służyć może także do układania włosów. Koszt zestawu, to ok.50 zł. Skład, to głównie zioła. Serio skuteczne. Polecam. Możesz także udać się do dermatologa i poprosić o radę. Ale lekarze są różni.....i dobrze,żeby ktoś polecił Ci kompetentnego i sprawdzonego dermatologa. Włosy wymagają naprawdę wyjątkowej i delikatnej pielęgnacji. U siebie widzę poprawę, ale wystarczy na chwilę się zapomnieć....:-(

Ale niestety nawet dzisiaj ciezko o dobrego fryzjera, a jak nawet taki jest to jest bardzo drogi a nie kazdego stac;( ;)

Doczytałam,że odziedziczyłaś je genetycznie. To może być problem:-( Ale udaj się do fryzjera, bo na pewno dobierze pasującą fryzurkę:-)

Ach....co do cen,to czasem rzeczywiście włosy mogą stanąć dęba,ale myślę,że jeżeli ktoś bardzo ubolewa nad kondycją włosów, to jest w stanie zrezygnować z czegoś innego na rzecz dobrego fryzjera i preparatów.

A ja sobie zafundowalam fryzurke typu \"bombka\",wlosy troche dluzsze niz do uszu,podwinete pod spod.Ulozone przez fryzjerke prezentowaly sie swietnie,niestety,juz nastepnego dnia oklaply i zaczely sie wywijac na do gory:O Jestem wsciekla,bo teraz bez modelowania nie da razy,a nawet jak modeluje,to efekt utrzymuje sie najdalej do poludnia.A fryzjeka,jak jej sie poskarzylam,powiedziala,ze mam ciezkie wlosy i dlatego. Do cholery,przeciez ona chyba wiedziala jakie mam wlosy:O To dlaczego nie odradzila mi tej fryzury,tylko wrecz ja doradzala?:O