Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

Gdzie zdrowsze jedzenie dla malutkich dzieci?

Polecane posty

W Mc Donalds czy w KFC? Czasami jezdzimy na wycieczki z dziecmi do restauracji fast-food bo bardzo lubia..i mam pytanie w zwiazku z tym. Przy drodze szybkiego ruchu niedaleko gdzie mieszkamy jest i Mc Drive i KFC - gdzie lepiej małe dzieciaki zabrac na rodzinna posiadówkę żeby jedzenie zdrowsze było?

ani tu, ani tu!!!!!!!!!!!!!!!!!! od czasu do czasu mozesz jednak pójsć,pozwalam Ci.Częste jedzenie trocin przez dzieci jest niewskazane!:(

Gość w jakim wieku
masz dzieci?

Gość w jakim wieku
o boshe jak można takie malutkie dzieciaczki faszerować takim nie zdrowym jedzeniem!!!!! Przykre

Gość trzeba wcisnąć
lepiej zrobić kanapki, herbatę w termos i zrobić piknik

Gość oranzadka ciebie to juz
calkusio pojebusialo :O nie dawusiaj takiego jedzenia dzieciusiom :O

Gość w jakim wieku
wycieczka czy nie wycieczka.... odżywiaj je zdrowo a nie prowadzaj za rączkę do fast food, kobieto jak tak można!!!! przyzwyczajasz dzieci do nie zdrowego żywienia!!

mysle że przesadzacie, moje dzieci nie mają problemów z trawieniem :) Po za tym podaję im rano kubek miętowej herbaty do wypicia a wieczorem meliskę :)

Gość w jakim wieku
Jak Ty je trujesz od maleńkości to co będzie z ich żołądkiem po 30 latach?? pewnie jak podrosną to co niedziela będzie wycieczka do Mc donald lub KFC

Gość ja nigdy nie mielilam
a to KFC i Mc Donalds tez Twojego znajomego :D ? LOL

a propos wczoraj w telewizji mówili, że żywność (napoje) sztucznie barwiona maa zły wpływ na równowagę emocjonalną kilkulatków (barwnikami dopuszczonymi do obrotu) :o

Ta padną na zawał po jednym hamburgerze albo kawałku kurczaka.:( Śmiech na sali.:D Jako małe dziecko chodziłam z rodzicami do McDonald\'s, ale też wiedziałam, że to jedzenie, które mogę jeść od czasu do czasu. I przede wszystkim żyję i mam się świetnie. Kiedy Wasze dzieci jadą na wycieczkę do kina, teatru, Trójmiasta, to jak myślicie, gdzie wychowawczynie stołują się z dzieciakami? Ja byłam na około 10 wycieczkach i zawsze lądowaliśmy w tym samym miejscu: w McDonald\'s.

Gość w jakim wieku
Katis ale te dzieci mają: 4,5 I 2,5 a więc nie chodzą do szkoły!a jak będą to upłynie troszkę czasu

A ile takie małe dziecko zje? Nie da rady zjeść całej bułki i całej paczki frytek. Od tej odrobiny naprawdę nic im się nie stanie. Znam dzieci karmione wszystkim i dzieci karmione ekologicznie, bez chemii, a nawet bez mięsa i różnica między tymi dziećmi polega na tym, że te pierwsze są normalnie wyglądające, mają zaróżowione policzki i są szczęśliwe, a te drugie są przeraźliwie chude, blade i przygaszone.

no tak ale problem tez w tym ze Oranzadka na inych topikach wykazala ze w domu tez ich zbyt zdrowo nie zywi a dodatkowoczesto wychodzi zjesc cos na miescie... wiec biedne dzieciaki

Gość w jakim wieku
nie dyskutuje na ten temat bo szkoda gadać!!!! tylko ciekawi mnie jedno: dlaczego amerykanie są tacy grubi??? szczególnie dzieci mają problemy z otyłością... nie powiem że nie jem fast food...bo jem!! ale czasem czuję się nimi nie zdrowo najedzona...i nie chciałabym faszerować tym moich dzieci

Gość tak się zapytam
szczupłe dzieci sa oznaka zdrowia, a roztyte choroby - nie wiesz o tym? pogląd, że gruby to dobrze odrzywiony nie ma już racji bytu

Gość tak się zapytam
*odżywiony oczywiście :O

Gość tak się zapytam
i jaki z tego co piszesz wniosek?

Gość tak się zapytam
to było pytanie skierowane do Kati :O

Gość oj dzieciusie będą płakusiać
że je brzusia bolusią

tak się zapytam---> A gdzie ja napisałam, że dzieci żywione normalnie są grube? Są normalnie wyglądające (patrz moja stopka). Grube dzieci często są uwarunkowane genetycznie nadwagą.

Gość tak się zapytam
szkoda tylko, że tych genetycznych uwarunkowań nabiera się w dzieciństwie w McDonaldach :O

Gość w jakim wieku
A jak jeszcze dzieci po rodzicach będą miały tendencje do tycia to .... a wiadomo dzieci lubią jeść to co nie zdrowe tak podświadomie..fast food, słodycze...jak je przyzwyczaisz już w tym wieku to jak będą chodzić do szkoły to na śniadanie zajdą do Mc donalda.. sama czasem wpadam w sidła fast food..ale ja to kontroluję : co za dużo to nie zdrowo a dzieci tego niestety nie potrafią !!

Dobra przestancie sie klocic , autorka jak w jej zwyczaju topic zalozyla i sama spierniczyla gdy sie zaczelo robic niewygodnie... co do zarcia w fastfoodach szczegolnie karmienia dzieci to juz szczyt jak ktos chodzi czesciej niz 1 na 2 tyg i tyle

Gość nasz polaków hipokryzja
Codziennie po pracy przechodzę obok McDonalda i pierwsze co rzuca mi się w oczy, to ogromna ilość rodzin z dziećmi. Połowa kafeterii siedzi w McDonaldzie, ale jak przychodzi co do czego, to nikt się do tego nie przyznaje.