Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uoooyy

CHCE ROBIC COS W DOMU W WOLNYCH CHWILACH..ZAJĄC SIE CZYMŚ..JAKIE MACIE HOBBY?

Polecane posty

gotuje...ni wiem czy to takie hobby o jakie Ci chodzi ale ja lubie :D poza tym ucze sie sama jezyka

Gość haft
a ja wyszywam haftem krzyzykowym,bardzo proste a jak cieszy i naprawde to pochlaniacz czasu:)

Nagminnie siedzę \"w książkach\" Aż momentami sama jestem na siebie zła, bo wracam z pracy i juz do obiadu z książką w ręku a potem sie okazuje, że nic nie zrobione w domu. Cholera, czasami muszę posprzatć itp. A jak leci dobry film lub fajny program w TV to oglądając robię na drutach.

Gość uoooyy
a jak sie uczysz tego języka kochana.i czy to skutkuje..

Gość marcysiankaaa
Ja zamierzam nauczyć sie robić serwetki na drutach, szydełku i ...frywolitki na czółenkach ;) ale to , jak sie na dobre zacznie jesień. Ale cały warsztat roboczy juz zgromadziłam :D

Ja bardzo dużo czytam:) Poza tym także uczę się jezykow-angielskiego i niemieckiego, teraz zaczynam jeszcze francuskiego. Zajmuje sie też moimi zwierzakami-mam psa,królika i rybki. Lubię także robic zdjęcia

Gość za pozno wg mnie
leanne a ile masz lat

angielski umiem bardzo dobrze wiec po prostu czytam ksiazki albo gazety w tym jezyku i zapisuje jakies ciekawe slowka lub zwroty Ucze sie tez rosyjskiego - wiadomo jezyk nam pokrewny wiec prosty do opanowania - najpierw przez pol roku chodzilam na kurs zeby zalapac wymowe i podstawy a potem kupilam sobie podreczniki i kasety do samodzielnej nauki i siedze. Jezeli chcesz jakikolwiek jezyk to polecam rosyjski bo nam bardzo latwo sie go nauczyc. Poza tym prosty jest tez hiszpanski

Gość za pozno wg mnie
lokki a ty ile masz lat

Gość za pozno wg mnie
to mloda jestes i juz tyle masz w głowie.ech

ale ja mialam latwiej bo moje studia byly w jezyku angielskim wiec to jakby moj drugi jezyk (oczywiscie robie mase bledow ale to nic :) - czasami zdarza mi sie nawet w nim myslec :D ja uwazam ze kazdy wiek jest dobry na nauke - oczywiscie im czlowiek starszy tym trudniej pamietac i trudniel zlapac melodie jezyka ale przeciez nigdy nie jest zle Teraz siedze w domku i czekam az mi sie praca zacznie, a to jeszcze z 2-3 miechy i mi sie nuuudzi

To do mnie bylo? Eh...no tak,jestem mloda:D Ale ja naprawde lubie sie uczyc,a nauka jezykow obcych przychodzi mi z latwoscia,i dla tego zaczynam uczyc sie kolejnego.Nikt mnie do tego nie zmusza:D

Gość za pozno wg mnie
a jaka praca ?masz 22 lata i juz skonczylas studia..niezle..

biotechnolog, wlasnie staram sie dostac na studia doktoranckie \"molecular medicine\" zobaczymy co z tego wyjdzie :) oby sie udalo

Gość kurde niektórym to dobrze
fajnie jest miec cel i sens w życiu a mnie już wszystko zobojętniało i nci się nie chce, uwsteczniam się

ej no nie daj sie.... myslisz ze ja nie mialam kryzysow? akurat jestem w fajnym momencie zycia ale tez ile mialam zwatpien i trudnosci, zycie to nie bajka, zycie to jest to co potrafimy z niego wyciagnac :)

Gość uyuioo
lokki a gdzie ty studiujesz ?chyba nie w polsce.

no na szczescie nie, bo w Polsce nie ma takich mozliwosci, jestem w Skandynawii, wyjechalam 4 lata temu

Ale ci dobrze...Ja tez bym chciala po maturze wyjechac do Skandynawii...Mam ciocię w szwecji,moze sie uda:)

pewnie czemu ma sie nie udac ? :) tylko ze to strasznie drogie i janp musialam ciagnac i prace i studia wiec moze byc ciezko... ale najwazniejsze sie zmobilizowac :) mam nadzieje ze Ci sie uda

Też mam nadzieję:) Bedzie mi o tyle łatwiej,że przynajmniej mieszkanie bedę miala zpaewnione:) A w jakim kraju ty mieszkasz?

Gość bum tarara bum
Lokki, to jak to jest ze studiowaniem w Finlandii...po 3 latach studiów już się łapiesz na doktoranckie? W Polsce to by był tylko licencjat, no a wiadomo jeszcze magisterka czyli kolejne 2 lata a dopiero potem doktorancke.To po 3 latach już możesz iśc na doktoranckie?? Jak to jest?

to jest tak ze mozna zrobic 2 letnia magisterke w jeden rok :P a na studiach bylam 4 a nie 3 lata... W Finlandii trzeba miec Magisterke zeby moc isc na doktorat ale w innych krajach niekoniecznie, jezeli kogos interesuje robienie doktoratu po licencjacie niech posprawdza uczelnie w UK i USA

Gość bum tarara bum
dzięki za odp To jak robisz tą mgr w rok, to po prostu chodzisz na zajęcia obu roczników czy jest jakiś specjalny tok nauczania?

na zajecia z obu rocznikow i dalo rade :) fakt ze trzeba podkasac rekawy ale nie jest zle :) W Szwecji sa specjalne kursy magisterki w 1 rok - po prostu tak skondensowane, moja kolezanka robila i jest zadowolona ze skonczyla rok wczesniej, w UK tez sa bodajze 1 roczne magisterki - tylko ze wtedy nie ma wakacji to jest 12 miesiecy zajec dniem i noca

Gość bum tarara bum
dzięx:)