Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mim i

zasiłek macierzyski???????????????????

Polecane posty

Gość mała mim i

Mam pytanko (zadane w innym dziale -ale pozostało bez odp.) ana 28 Witam i prosze o pomoc mamuski które juz to przerabiały lub poprostu znaja sie a tym . Rodze na dniach i byłam w ZUSie dowiedziec sie co mam wypełnic na zasiłek macierzyński.Umowe o prace mam przedłuzona do dnia porodu. No i dostałam druk ZUS Z-3. No i czy to ja mam go wypełnic???? Bo sa tam np. takie pytania: Płatnik składek wypłacił zasiłek chorobowy od dnia.... do dnia....kod literowy, lub te tabeliki-s kładniki wynagrodzenia za okesy miesięczne. Skad ja mam to wszystko wiedziec.Z fiszek???? Czy to jednak pracodawca ma wypełnic mimo ze umowa jest do dnia porodu. [13.09] 13:22 ana 28 znalazłam cos takiego: Przyznanie i wypłata zasiłku macierzyńskiego następuje na podstawie: 1 * zaświadczenia lekarskiego stwierdzającego przewidywaną datę porodu - za okres przed porodem, albo skrócony odpis aktu urodzenia dziecka - po porodzie, 2* zaświadczenia pracodawcy o okresie udzielonego urlopu macierzyńskiego - w razie wypłaty zasiłku macierzyńskiego przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych, 3 * oświadczenie ubezpieczonej o urodzeniu pierwszego lub kolejnego dziecka. +druk Z-3 Z-3a ale po co mi pkt. 2 skoro to nie pracodawca udziela mi urlpou macierz. a tylko ZUS bedzie wypłacał zasiłek. Mówiłam Pani w ZUSie ze mam umowe do porodu a dała mi oprócz formularza Z-3 Takie oswiadczenie: pieczatka zakł. pracy************************************ do ZUS......itd Informuje ,ze na wniosek pRACOWNIKA..............UDZIELAM URLOPU MACIERZYńSKIEGO W WYMIARZE ......OD DNIA ...... DO DNIA....... Z TYTUłU URODZENIA DZIECKA W DNIU........

Gość ja tam wiem
nie przysługuje ci urlop macierzyński a wiec z kasy nici.

Gość tulipanka 2007
Hej! Ten druk z Zus-u piwinien wypełnic Ci zakład pracy...Przeciez tylko oni naja w swoich danych kiedy miałas okresy składkowe, kiedy nie i jakie było Twoje wynagrodzenie.... Pozdrawiam

Gość mała mim i
Dzieki tulipanka🌻, 🌻, ja tam wiem- ty raczej nic nie wiesz.