Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa ciężarówka

ciąża - czy zagrożona??

Polecane posty

Gość nowa ciężarówka

o ciąży dowiedziałam się wczoraj.......to 5 miesiąc. Jestem załamana. Miałam normalny okres - lekarz mówi, że to się zdarza, bardzo rzadko, ale się zdarza. Brzucha w ogóle nie widać. Zaniepokoiły mnie bóle brzucha. chodziłam od lekarza do lekarza, od kliniki do kliniki -a co ciekawsze w jednym szpitalu robili mi USG(więc to chyba juz powinno rozwiać wszelkie wątpliwości!!!) jeden lekarz chciał mnie kroić, bo twierdził, że to wyrostek robaczkowy. przez te 5 miesięcy paliłam, nie brałam witamin, zdarzyło mi sie coś wypić - te konowały nie potrafiły rozpoznać u mnie ciąży!!! Jeżeli teraz urodzę chore dziecko to ich dosłownie pozabijam - taka jest polska służba zdrowia..a do was mam pytanie - czy w takim wypadku mogę się ubiegać o badania prenatalne?? I jakie jest prawdopodobieństwo, że dziecko urodzi się zdrowe?

Gość nowa ciężarówka
proszę odpowie mi ktoś - był ktoś w takiej sytuacji???

Gość SabinkaN
hmm czegos tu nie rozumiem 5 mies czy 5 tydzien? albo marna prowokacja w 5 mies czulabys juz doskonale ruchy!!!!!!!

moja kolezanka kapnela sie jak byla w 6 msc co tez bylo dla mnie bardzo dziwne. nie miala zadnych dolegliwosci. chodzila na solarium tyle ze podobno solarium nie jest zagrozeniem...nie martw sie bedzie oki.

Gość doradzamm
moja kolezanka kapnela sie jak poszła rodzic i nie zartuje zawsze byla gruba wiec tego brzucha u niej nie bylo widac a z okresem roznie miala wiec sie nie przejmowała ze nie ma dziwne-ale prawdziwe

wiesz ja nie wiem czy masz prawo starać sie o badania prenatalne ale zawsze warto próbować. Ale nie martw sie na zapas bo stres nie służy ciąży

Gość -ala-
hmm nie no laski cos mi tu nie teges rozumiem ze mozna nie wiedziec o ciazy max 3 miesiace ale zeby 5-6? to juz smierdzi mi... sama jestem szczupla, brzuszek ponoc mialam mikroskopijny, no chyba taki byl bo w 28 tyg pare osob nie podejrzewalo mnie jeszcze o ciaze ale zeby w 5 czy 6 mies nie wiedziec o ciazy? przeciez talia zanika, w 5 mies czuje sie juz dokladnie ruchy dziecka, a w 6 to juz widac przez brzuch jak kopie!!!! wiec jezeli to prawda ze kolezanka smazyla sie na so, to napewno dziecko byloby pobudzone i zaczeloby kopac bo przeciez on tez sie tam gotuje! dla mnie to historia z palca wyssana i moze slyszalas o nie od 10-tej osoby a kazda z nich dodala po pare tyg, tak ze wyszedl 6 mies :-o sama bylam w ciazy i mowie wam ze to jest nie mozliwe zeby w 6 mies nie wiedziec ze jest sie w ciazy!!!!

nie wiem, ile jest w tym prawdy, ale ja jestem w 5 m-cu i ruchy czzuje b. słabo, nigdy nie jestem pewna czy to to i wlaściwie, czuje cokolwiek jak się wczuwam w to, i gdybym nie wiedziała, że jestem w ciązy, napewno bym nierozpoznała jej po ruchach, a brzuszek jest i to juz całkiem fajny :)

Gość *klimka
naprawde jest mi ciezko uwierzyc ze kobieta w 5czy 6 mies ciazy nie zauwaza zadnych zmian zachodzacych w jej organizmie a juz to ze lekaz na usg nie zauwazyl 5 mies ciazy to w to nie uwierze

Gość *klimka
lekarz :)

Gość jdhdhdhd
moja koleznka z pracy mowila ze rodzice dowiedzieli sie dopiero w szpitalu ze ich corka bedzie rodzic , przez 9 miescicy tak ukrywala ciaze ze nic nie bylo widac . do 5 miesciaca uwierze ze dziewczyna nie wiedziala ze jest w ciazy jezli ma maly brzuch to skad...a ruchy mozna pomylic c z praca zoladka:P

Gość madziałka
masz prawo do tych badań.Moja koleżanka do 6mca ciąży nie miała pojęcia o swym stanie.Miała normalnie miesiączki,żadnych objawów a bawiła się ostro....3mce później urodziła zdrowego Krzysia:)Nie martw sie bedzie ok.!!