Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia-a

inseminacja, jakie badania przed??

Polecane posty

ano, przykladalismy sie, bo nagroda... kusząca ;) strasznie o niej marzyliśmy :D anetko!!!!! mam nadzieje, ze \"zamurowało\" Cie jak ujrzalas te 2 krechy i dlatego do nas nie piszesz...🌻

Olinek 🌼 Dzieki za wieści. Niecierpliwimy się ale to dlatego, że bardzo chcemy aby sie Anetce udało i mocno kciuki trzymamy. Jak wszyscy na pewno.

Olinku- dziękuję za usprawiedliwienie. Cieszę się, że tu mnie znalazłaś. Buziaczki!!!! Robiłam test i dopatrywałam się bardzo bardzo mocno tej drugiej kreski ale nic tam nie zobaczyłam. Byłam pewna na 80 % , że się udało, bo objawy mam podobne jak ostatnio. Dalej nie wierzę wynikowi i na pewno powtórzę test. Tylko nie wiem co z luteiną, bo dzisiaj mam ją zakończyć. Chętnie odczekałabym kilka dni i ponowiła test, bo @ ma się pojawić w piątek/sobotę, ale pewnie powtórzę jutro, choć nie wierzę, że wynik się zmieni. Piersi mam nabrzmiałe, ale to objaw zbliżającej się @. No cóż, co ma być to będzie. Dziękuję Wam za kciuki, może innym razem się uda.

Anetko ❤️ Ja i tak jeszcze wierzę że się udalo...Może za wczesnie zrobilas ten test? Musisz go koniecznie powtórzyć tym bardziej, że czujesz się inaczej...skoro byłaś pewna że sie udalo to musi coś w tym być. Tak bardzo w to wierzę i nadal trzymam kciuki ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Nadio - dzięki za wsparcie. Lekarka kazała mi dzisiaj zrobić, powiedziała , że już wcześniej nawet można, ale wiesz jak te testy różnie wychodzą. Dziewczyny nawet po terminie @ mają tylko 1 kreskę a są w ciąży. Powtórzę jutro, choć wolałabym poczekać przynajmniej do soboty.

Anetko, dokładnie! Znam przypadki że wychodziła jedna kreska a ciąża jednak była. Dlatego cały czas wierzę. Powtórzysz test i mam nadzieję że ujrzysz II krechy. Nawet jesli nie jutro, to w sobotę. Może jak to mówia hormon jest jeszcze zbyt niski aby test go wykazał. Każdy organizm jest inny więc do samego końca nie mozna tracić nadziei ❤️

Nie tracę jeszcze nadziei, ale tak potwornie się boję, że nie masz pojęcia. Nie chcę mieć in vitro. Wynik tego testu zadecyduje o tym.

anecia, ja tez wierze ze test zrobiony byl za wczesnie... ja robiąc 2-3 dni po terminie @ zastanawialam sie czy juz cos bedzie widac, bo jakos nie bylam przekonana ze moze wyjsc pozytywnie... a skoro masz jakies osobiste przeczucia - to nadia ma racje, cosw w tym musi byc :D i tej wersji sie trzymajmy ❤️ 🌻 nadal czekamy na 2 krechy 🌻

Anetko 🌼 Wiem, że się boisz...I nie dziwię Ci się. Ja wierze że in vitro nie będzie potrzebne...Cały czas jestem z Toba ❤️

chyba bardziej wierzycie niż ja. :-) Zrobiłam dzisiaj drugi test, wynik taki sam: 1 kreska. Czekam na @.Potem pójdę do lekarki i zapytam co ona radzi. Nadio, kiedy Twój M będzie powtarzał badania? Miałaś robione monitorowanie cyklu? Krucha - jak się czujesz?

antrko ❤️ dopoki nie ma @ jest nadzieja :) :) :) rozumiem, ze nie sama nadzieja sie zyje, ale trzeba byc dobrej mysli. los na pewno sprawi ci prezent, o ktorym marzysz ❤️ to tylko kwestia czasu ❤️

Anetko 🌼 My czekamy razem z Tobą, co sie dalej wydarzy, ale tak jak napisała Kruchaa dopóki nie ma @ jest nadzieja... Nigdy nie miałam robionego monitoringu ale jesli chodzi o owu to daje mi sie we znaki, przewaznie wiem kiedy jest. Ponadto przy wizytach u gin zawsze stwierdzala że wystepuje...Ale z drugiej strony myślałam własnie o monitoringu aby bardziej sprecyzować to wszystko...A mój M ostatnie wyniki robił w lipcu więc teraz jakoś mija trzy miesiące więc czas na powtórkę. Zawsze się bardzo boję...Oby tylko nie było gorzej :( :( :( Kruchutka 🌼 Super, że tak znosisz ten błogoslawiony stan. A troszke więcej snu na pewno Ci sie przyda i nie zaszkodzi :)

anetko 👄 nadia- bardzo jestem ciekawa jak wyniki twojego M. mam ogromna nadzieje ze sie sporo poprawily. Poaz tym i tak bedzie bardzo wazne, jesli bedzie nawet drobna poprawa - zawsze to krok do przodu !!!!!!!! Bardzo bym chciala zeby Wam sie udało 🌻 zebyscie wziely w 9-miesięczną niewole jednego zolnierzyka :D

Nadio - ja też Wam życzę, aby wyniki były lepsze od tych ostatnich. Czsami nawet przy bardzo złych parametrach nasienia udaje się zajść w ciążę i nawet lekarze są zaskoczeni. Będzie dobrze. Poza tym zawsze można z tym coś zrobić. Najważniejsze, że mamy taką możliwość. Chyba nie ma sytuacji bez wyjścia. Trzymam kciuki! Krucha- fajnie, że się dobrze czujesz. Dbaj o siebie i dużo odpoczywaj. Zaczęły mi się plamienia, czyli jutro już pewnie @.

Już jestem w nowym cyklu. Byłam dzisiaj u lekarki i dostałam leki na stymulację do następnej inseminacji. Czas po laparoskopii już mi się kończy lub skończył. Mogła mi już wrócić niedrożność albo niedługo się to stanie. Po inseminacji muszę porozmawiać z lekarką co dalej, czy in vitro, czy druga laparoskopia. A co u Was? Nadio, twój M zrobił badania?

witam u mnie palmienia, biore duphaston i czekam na kolejne usg, bo w 6 tc nie bylo jeszcze zarodka. Mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu ujrze bijace serduszko. Nadia - co u Ciebie?? jak staranka ?? anetko-kiedy masz termin inseminacji?? tak bardzo i z calego ❤️ zycze zeby sie udalo i spelnilo twoje marzenie :)

Witajcie, Anetko ❤️ Kruchaa ❤️ Nie odzywalam się bo kilka dni nie mialam intenetu. Mam kilka spraw na glowie, stad mało czasu na cokolwiek. Musimy jednak wziąść się w garść i zabrać za sprawy z lekarzami, trzeba coś wkońcu ustalić, podjąc jakieś decyzje. Szkoda tylko, że to wszystko nie jest takie proste :( Anetko 🌼 To znaczy, że będzie kolejna inseminacja?? Jeśli tak to oczywiście sercem jestem z Tobą...Pisz, będziemy Cie z Kruchutką wspierać. Kruchaa 🌼 Kochana a cóż to za plamienia? Odpoczywaj, dbaj o Was, zyczę Wam duuużo zdrówka, wszystko będzie dobrze, musi być!!!!!

Gość upupoup

Krucha - a może zapytaj lekarza o luteinę? Ja przed @ miałam plamienia i przy duphastonie one nie mijały. Pomogła mi za to luteina. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Widziałaś pęcherzyk ciążowy na usg? Badasz bhcg? Przyrasta prawidłowo? Nadio - tak szykowałam się do inseminacji i jestem już po. Były 2 pęcherzyki w jednym jajniku i na szczęście pękły.Teraz biorę luteinę i będę testować w przyszłym tygodniu. Jeśli się nie uda, zdecyduję się na in vitro, na które już odkładam pieniądze.

Anetko I co tam u Ciebie? Jak sié czujesz? To super ze pecherzyk pekl, to juz polowa sukcesu. Testowalas juz czy dopiero bedziesz? Kruchaa odezwij sie bo martwie sie co u Ciebie... Ja jestem wlasnie w trakcie owu, ale nie licze na wiele. Nadzieja jest zawsze ale jednak swiadomosc teg, ze to bylby cud przewaza i sprowadza na ziemie... Pozdrawiam Was serdecznie.

Oczywicie, że wierzę w Boga...To ON dodaje mi sił, kiedy trace nadzieję... Pozdrawiam ciepło :)

:( Tak mi smutno Nasza Kruchutka starciła swoja fasolkę :( Ciężko wierzyć w takich chwilach.............. Kruchtka żadne słowa nie będą odpowiednie...dlatego przytulam mocno bez słowa.... ❤️

Kruchutka - bardzo Ci współczuję! strasznie mi przykro. Wiem, co czujesz, bo też przez to przeszłam. Ściskam Cię mocno. Nadio- dzisiaj mam 24 dc i rano robiłam test - 1 kreska. Powtórzę test za kilka dni, ale myślę, że drugiej kreski nie zobaczę. staraj się mocno, mocno i często, trzymam kciuki.Pamiętaj, że jajeczko żyje 12 h, a plemniki do 72.