Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taaaka tam

Zajrzyj P

Polecane posty

Gość Taaaka tam

Jest ktos dobry z niemieckiego?? Bo trzeba mi napisac z 5 zdań w perfekcie:( o jakims tam spotkaniu jklasowym i co ktro robil moze byc jakies wymyslone np grill cvzy cos. prosze.

Gość Taaaka tam
up up

Gość Taaaka tam
no np. Wczoraj mieliśmy szkolną wycieczkę. Lepiliśmy garnki z gliny. Agata zrobila najladniejszego. Potem poszliśmy na ognisko. Jedliśmy pyszne kiełbaski. Potem chłopaki grali w piłke a dziewczyny im kibicowały. Ogólem wycieczjka była udana .Prosze ppmozcie to przetlumaczyc.

Gość Taaaka tam
oj no mam 4 z niemca ale poprostu nie czaje tego czasu a niemca mam dopiero 2 rok/ jestem w 3 gim

Rozumiem , że ma to byc w Perfekcie , a więc : Gestern haben wir einen Schulausflug gemacht. Wir haben viele Lehmtöpfe geformt ( tego zdania nie jestem pewna). Agatha hat den schönsten Topf gemacht. Zusammen haben wir leckere Würste von unserem Jugendwerksgrill gegessen. Jungen haben Fußball gespielt.Alle Mädchen haben einen Hochruf ausgeruft. Im Allgemeinen war der Ausflug richtig prima. Ostrzegam,że nie jetsem pewna czy to jets dobrze. Jakos dzisiaj nie chce mi sie myśleć:D

Gość Taaaka tam
Dziekuje bardzo:* Duża rośnij hehe ;]