Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość h...mmm

Czy sa w ogole takie osoby ktore bedac zagranica ...

Polecane posty

Gość h...mmm

...nie tesknia za Polska _? jestem ciekawa

Gość lawrenaa
ja nie tesknie ani tyci tyci przez ani sekundke

Gość za Polska
nie ale za rodzicami ktorych tam mam.

Gość klawiaturka
Ja nie tesknie w ogole, jakos od zawsze wiedzialam, ze bede mieszkac za granica.

Za Polską nie tęsknię!Tęsknie natomiast czasami za znajomymi i rodziną ale przy dziesiejszej technice nie jest źle:)jestem na bieząco;)

Gość zalusiek
Dokladnie ja tez nie tesknie!!!Tylko szkoda mi niektorych ludzi i bezdomnych zwierzat i dzieci bo tam nikt sie o nich nie martwi!Ciesze sie ze tu jestem a nie tam!

Gość ja jestem takim
ktory od 30 lat nie byl w Polsce nie mysle o tym kraju ,nie tesknie ,nic mnie tam nie ciagnie

Gość teraz jest w PL ale będąc
poza jej granicami tęsknię za Rodzicami,rodziną,przyjaciółmi ale NIGDY za Polską...najchętniej bym ich wszystkich zabrała poza granice tego chorego kraju:-o

Gość soprano_dupka
ja nie teksnie ja nie jezdze do PL, gorzej jak pojade, to potem trudno wracac no ale takie zycie, trza byc twardym no

Gość ło matko..
a ja mam koleżankę , która 20 lat siedzi w USA, tam założyła rodzinę, i bardzo tęskni za krajem , za domem dzieciństwa, krajobrazami, kulturą, ludźmi. Nie państwem , rządem i systemem tu panujacym. Dziwne to, że wy nic takiego nie odczuwacie.

Gość pajeczynka
"ja jestem takim", to po co wchodzisz na polskie forum??

Gość ja jestem takim
bo jestem polakiem a tobie juz rozum pajeczyna zarosl widze

Gość ło matko..
no właśnie, jesteś polakiem, ale nie Polakiem

Gość ja jestem takim
widze ze o tej porze zbiera sie tu sama inteligencja

Ja tez nie tesknie ... :o Tesknie za rodzina i znajomymi, za niektorymi miejsacmi, np gorami, ulubionymi dwiema ksiegarniami... Ale generalnie nie ma nic w Pl dzieki czemu co moje zycie byloby bogatsze ... (oprocz rodziny j.w ) A najbardziej nie tsknie za politykami, poczytam wiadomosci i dziekuje za uwage, Polski na dzis wystarczy.

Gość Nie ważcie się
wracać. Polska nie potrzebuje takich "polaczyn" jak wy. Widac, ze historia jest wam obca. Wasi dziadkowie umierali za ten kraj, przelewali krew w powstaniach zebysmy mogli zyc w wolnym, suwerennym kraju, rezygnowali ze wszystkiego abyscie sie nie urodzili w zniewolonym kraju, a wy takie komentarze...Mnie zawsze ogarnia wzruszenie gdy ogladam nasze wojsko, gdy czytam o bitwach Polaków, sportowcy maja lzy w oczach sluchajac polskiego hymny... tfu.. cisna sie na usta najgorsze slowa. zostancie zatem tam, umrzyjcie na obcej ziemi, gdzie psu z kulawa noga nie bedzie po drodze. Nie wiem tylko po co tu zagladacie :| Mieszkałam za granica 3 lata (nie z powodu pracy - taki kaprys) i choc w tym drugim kraju czulam sie jak w domu i tez za nim troche tesknie, to wybralam Polske, bo tu jest moj dom, moja przyszlosc i wszystko co kocham. Przez ten czas wielu becwalow wleczylam z durnych stereotypwo i przyblizylam nieco role Polski w historii Europy, bo tam generalnie panuje taka sama ignorancja jak w waszych wypowiedziach. PRzykro mi to czytac. Nie sadzilam, ze wypowiedz innej osoby bedzie w stanie mnie ZAZENOWAC :|

Gość kakakkakaaaaaa
ble blebleeeee

Gość Slawka
Mieszkam prawie 20 lat na polnocno- amerykanskim kontynencie ,ale nigdy nie wyrzeklam sie Mojej Polski ,kocham wszystko co polskie,czesto jestem w swoim kraju,a ze mieszkam gdzie indziej,to juz los tak chcial...

do nie wazcie sie za czym mam tesknic??no za czym??za brakiem perspektyw??za przyszloscia w jednym domu z rodzicami??za przyszloscia bez dzieci bo nie bedzie mnie na nie stac??wkurzaja mnie takie osoby jak ty...a tak na marginesie slownik jezyka polskiego sie klania...

do nie wazcie sie A konkretnie ktora odpowiedz cie zazenowala? ! NIe zrozumialas zupelnie nic z tego co czytasz. NIe bylo pytania czy kochasz Polske lub czy jestes dumna ze jestes Polka .. NIe bylo tez pytania czy czujesz sie dumna/y kiedy slyszysz polski hymn.. Widzisz to czego nie ma ...

Gość fisiowna jaki slownik
moze wskazesz ewentualne bledy.. bo ja jakos nie widze :| Twoja wypowiedz rowniez pod wieloma wzgledami pozostawia wiele do zyczenia... :|