Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu Julka

przed chwila nie wiedzialam jaki dzis dzien...

Polecane posty

jestem taka zabiegana, zmeczona i nieprzytomna ze nie wiedzialam czy dzis piatek i jutro wolne czy jutro dopiero piatek ... :o chce zwolnic... juz wysiadam

hej Andrzej naprawde jestem zmeczona, pracuje na caly etat w szkole, nie jak w polsce nauczyciel ma 18 h ja mam 40 studiuje jeszcze psychologie i musze teraz jeszcze na zajecia jezdzic chyba zmienie prace na pol etatu bo nie daje rady :( chlopak tez zaniedbany, znajomi tez... :o

ja mieszkam w Londynie, wiec duze miasto i duzo mozliwosci ciezko mi ocenic- jednym sie podoba a jednym nie ludzie sa napewno bardziej mili i uprzejmi, jest bardzo duza tolerancja, podobaja mi sie ulice bo kazdy inaczej wyglada i ma inny styl. ale Londyn jest glosny, jest za duzo ludzi, ciagle jakies roboty na drogach i mnostwo halasu. dzis jak bylam w centrum to po chodniku wszyscy szli scisnieci i malymi kroczkami :o napewno utrzymac sie jest latwiej ja w Agli raczej zostane ale zmienie tylko miasto na spokojniejsze, musze tylko skonczyc studia :)

ja jestem szczesliwa, czasami tylko marudze bo nie mam czasu, ale mam swietna prace i dostalam sie na studia o ktorych zawsze marzylam polowke poznalam w Polsce on znalazl tam prace wiec i ja pojechalam za nim :) a czy latwo czy trudno znalezc? znam polskie pary ktore sie wlasnie tu poznaly, bo jak wiesz polakow jest tu mnostwo a jak Twoj angielski?

Andrzeju ja nie lubie generalizowac, bo na tym swiecie sa rozne kobiety. jedna wola wybrac uczucie a inne bycie z kims dla pieniedzy. takie sa tez w Polsce, prawda? z tego co slyszlalam to polki maja opinie łatwych dziewczyn kiedys jak poznalam w metrze faceta, to znaczy zaczal zagadywac mnie i gadamy gadamy...i sie pyta skad jestem, jak odp ze w polski to rozmowa zmienila inny bieg... wiec cos w tym musi byc

Gość 2face
oo jak miło ja do Ciebie mam pytanie :) Jak to jest z tymi studiami ciezko sie dostac ?? są płatne? gdzie mam uderzyć gdzie sie rozglądać? dostałam sie tutaj w polsce na studia im blizej rozpoczecia roku tym wiecej watpliwosci na studia planuje isc zaocznie pracuje jako kenerka za 760zł co mnie irytuje i z moich obliczeń utrzymam się ale gdzie jakies przyjemnosci :/ Dlatego zaczynam myslec o wyjezdzie. Moja przyjaciółka mówi że jest bardzo ciężko z pracą że wszedzie proszą o ubezpieczenie. no chyba ze za 4 f bede pracowac to obejdzie sie bez ubezpieczenia. Powiedz mi jak Ty to widzisz i moze cos doradzisz:D

troszke sie spoznilas z tymi studiami na ten rok tutaj rejestrujesz sie na www.ucas.co.uk do 15 stycznia chyba a studia jak sie dostaniesz sa we wrzesniu lub pazdz. wiec teraz mozesz aplikowac ale na wrzes 2008 :) studia sa platne ale wszyscy na nie biora pozyczki a jak skoncza studia to je splacaja i sa to smieszne pieniadze, tzn w zaleznosci jak bedziesz zarabiala, ale nie odczujesz jak masz kase to placisz- kolo 3000 Ł na rok ogolnie studia to ok 20h na uczelni a reszta to praca w domu nie porownuje tego jak ucza tutaj a jak w pl !!!!!! tutaj jest zupelnie inaczej, lepiej... duzo studentwo pracuje, bo maja na to czas musisz jako student z innego kraju miec certyfikat jezykowy

Gość 2face
dziekuje za konkretna odpowiedz