Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matma Bogusi

Matma

Polecane posty

Gość Bez ściemy
Mały bląd i brak kawy ;) Biję się w swą ponętną pierś :D

Gość haloo
wiec toja delta dla emów :) bedzie wygldac tak delta = (-16)kwadrat - 4 razy 4 razy 12 czyli delta = 256 - 16 razy 12 = 256 -192 = 64

Gość haloo
co si ekłocicie to jest rownanie kwadratowe, i moze miec 0 pierwiastkow jeden pierwiastek i 2 pierwiastki

Gość Matma Bogusi
lećmy dalej , tyle rozwiazan ile bedzie tyle bedzie , obym miała choć jeden zrobiony

Gość haloo
bogusia jesteś tam??? rozumiesz jeszcze o co chodzi... nie chce mi sie tego w wordzie pisac i mailem wysylac wie cmam nadzieje ze wiesz co i jak... wiec masz delta = 64 czyli pierwiastek z delty jest równy 8

Gość Matma Bogusi
tak , kumam ,

Gość haloo
i teraz jak rownanie ma dwa rozwiazania to wzory na te rozwiazania wygldaja jak?/ m1 i m2 ale musisz pisac 1 i 2 takimi maklym,i pod spodem..... wiec m1= (-b-pierwiastek z delta)/2a m2 = (-b+pierwiastek z delta)/2a oczewiscie / oznacza dzielenie :)

Gość Matma Bogusi
8 i 10 :)

Gość haloo
wiec m1=(16-8)/2*4 m2=(16+8)/2*4 m1=8/8=1 m2=24/8=3

Gość haloo
patrzysz w tej chwili na wzor z samymi "m" czyli 4mkwadrat - 16m +12 =0 ale nie przejmuj si e... rozumiesz juz co skad:)

Gość Matma Bogusi
oj, ok teraz juz mam , to juz wszytsko ??

Gość haloo
no jak juz masz m1=1 i m2=3 to jedziemy dalej rysujes zukłąd wspolrzednych kartezjanskich czyli dwie oski przeciete w punkcie (0,0)

Gość Matma Bogusi
mam

Gość Matma Bogusi
mam jeszcze 4 minuty ,

Gość haloo
nie to jeszcze nie wszystko to dopiero polowa mniej wiecej.... jak narysujesz ten ukladzik machnij byle jak na razie na kartce to zaznaczasz punkt m=1 i m=3, a rysujesz tak jakby m bylo na osi x :) poniewaz 4mkwadrat - 16m +12 =0 to bylo uproszczenie a tak naprawde 4m kwadrat -16 m +12 wieksze od zera

Gość Matma Bogusi
nom

Gość haloo
no ot masz problem :) i rysujesz parabolke z ramionkami do gory przchodzaca przez te punkty \co daje ci taki wynik (ale nie koncowy) ze rownanie (to glowne) ma dwie pierwiastki rozne od siebie wtedy gdy m nalezy do zbioru od minus nieskonczonosci do 1 w sumie ze zbiorem osd 3 do plus nieskonczonosci czyli m jest mniejsze od 1 i wieksze od 3

Gość Matma Bogusi
everything ??

Gość haloo
a powied zmi jak brzmiala tresc zadania?? czy przypadkeim n ie podaj wartosci parametru m dla ktorego rownanie bedzie mialo dwa pierwisatki ??

Gość haloo
bo rozwizanai dla x beda wygladac tak x1 = (-b+pierwiastek z delta)2a x2 = (-b - pierwiastek z delta)/2a

Gość haloo
bogusia nie chce 6 z matmy to nie... kużwa jakie te gnojki niewdzieczne nawet dziekuje nie powiedziala.... f*ck you bitch

Gość haloo
specjalnie tu weszłam... Bogusia... ciągnij się szm***... jak cię matka zojcem nie nauczyli mówić dziękuje, to mam nadzieję, że dostaniesz pałę w szkole.... bo jesteś głupia matematycznie...

Gość Kasiaa:D
Hej :) nie na marne kochana :D pomogłaś mi : a właściwie utwierdziłaś w moich myślach :D Ja dziękuję w zamian za Bogusie chociaż pewnie nie zobaczysz tego :D a Bogusia coś czuję że po prostu rodzice ją z kompa wyrzucili bo zniknęła nagle :D i mówiła ze ma 4 min wcześniej tak na moją logikę to wynikło :D