Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam pomocy

macie audio booka Chłopów?

Polecane posty

Gość blagam pomocy

jeśli tak, błagam... wrzućcie go tu... błagam!

ja tak samo . i nie wiedzialam ze mamy czytać tylko pierwszy tom i zdązyłam przeczytac juz cały pierwszy i połowę drugiego gdy dowiedzialam sie ze na daremnie:O

Gość blagam pomocy
:( błagam....

Gość blagam pomocy
strasznie mi na tym zależy.. podnoszę...

Gość a ebook nie może być
?

Gość nop
Nie mam, ale ... Przesłuchanie zajmie kilkakrotnie więcej czasu niż przeczytanie. Chyba, że potrafisz zrozumieć przy prędkości np. x4 ;)

Gość błagam pomocy
już przesłuchałam ludzi bezdomnych (polonistka przerabia już z nami drugą lekture w tym roku i nie wiem jakim cudem mamy to przeczytać). Trwali ponad 5 godzin, poszło ok. Chłopi część pierwsza z tego co wiem trwają koło 8... w 8 godzin za cholerę tego nie przeczytam!

ja bym radziła przeczytac..od wczorajszego wieczoru....wiele stron juz by było za toba....

Gość pomocy błagam
tak, ale w mojej szkolenj bibliotece jest inwentaryzacja, jedną miejską usunięto a drugą zamknięto do odwołania... nie mam nawet chłopów w domu. Poza tym to jest zbyt grube, bym zdołała przeczytać ZE ZROZUMIENIEM do poniedziałku

Gość pomocy błagam
Angelica... no właśnie

Gość
Przeciez to klasyka !! Przeczytaj ksiazke, uwierz mi, poczujesz sie madrzejsza a i na lekcji zablysniesz, bo pewnie jesli nie jest w klasie humianistycznej nikt tej lektury nie przeczyta

Gość pomocy błagam
jestem w klasie o profilu matematyczno- fizycznym. Generalnie czytam bardzo dużo, jestem dobra z polskiego. No ale bez przesady! w tak krótkim czasie nie ma szans na przeczytanie tego... zwłaszcza, że tak jak napisałam, nie mam w domu tej książki i nie mam tez skąd jej zdobyć! :( wołam z rozpaczą o pomoc! a moja klasa w naszym 'elitarnym liceum' (:P ściema jakich malo) jest jednak pilna i inteligentna i na pewno znajdzie się niejedna osoba, która jak zawsze czytała na wakacjach lektury (czego ja naprawdę nie miałam kiedy robić, bo pracowałam, wyjezdżałam itp.)...