Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompusia

komputer

Polecane posty

Gość kompusia

mam komputer od niedawna i jestem zielona.chciałam spytać co mogę sobie jeszcze ustawić z portali(niewiem czy tak to sie nazywa)chodzi mi o takie cosik co ma strone główną jak np.interia onet O2 wirtualna polska itp

Gość kompusia
hallo nikt sie nie zna na komputerach jak ja?

Gość to ci wyjaśnię
Chodzi Ci o stronę główną? Jaką masz przeglądarkę internetową? IE, Mozillę Firefox czy Operę?

Gość kompusia
Mozillę

Gość kompusia
chodzi mi o takie strony na których mogę wchodzić np na fora blogi czaty przeglądać wiadomości czyli jak np onet

Gość podobno owsiana
www.wp.pl www.onet.pl www.interia.pl www.youtube.com www.google.pl jako wyszukiwarke a tak generalnie to ten topic to chyba jakis zart :(

Gość kompusia
google mam.Ogólnie o to co napisane mi chodziło tylko więcej.To nie żart bo ja naprawde jestem totalnie ciemna komputerowo

Gość rany ile Ty masz lat...
przeciez w szkole podstawowej tego ucza :/ napisz o co dokladnie ci chodzi, bo przeciez nikt nic nie rozumie

Gość kompusia
jak ja chodziłam do szkoły to nie uczyli bo komputerów nie było a w sklepach to liczydła mieli ha ha.Odpowiedzi właściwie dostałam a chodziło mi już wiem o co chyba o polskie portale internetowe

Gość kompusia
Leanne dziękuje chyba tylko ty zrozumiałaś o co mi biega

Gość noooooooo
www.google.pl i tam szukaj czego dusza zapragnie bo stron jest tysiace i mozna je podawac bez konca, a fora blogi szuka sie przez google.

Gość dziwne jest
ze wiedzialas jak napisac na kafe a innych stron nie potrafisz sobie znalezc. Podpucha na maxa. kazdy, ale to kazdy potrafi korzystac z netu. Tym bardziej ze ma google ustawionego jako strone startowa.

Gość dziwne jest
troche nieskladnie napisalam. To o google mialob byc po zdaniu z kafe :)

Gość kompusia
dla mnie w kompie wszystko jest nowe i dziwne a kafeterie sobie wpisałam bo znalazłam taką stronke w gazecie.Codziennie ucze sie czegoś nowego i naprawde to nie żadna podpucha i ściema

Gość kompusia
ja wczoraj 1 raz w życiu przegrałam dyskietke a nie potrafie wsadzić np zdjęć z aparatu do komputera czyli nie umiem prawie nic

Gość dziwne jest
ok. ja Ty zyjesz na dyskietkach to ja sie pytam po co ta farsa? ściema i tyle. przeciez teraz niczego sie na dyskietkach nie przenosi. Pograzasz sie... Pytanie: czy Ty w ogole potrafisz obslugiwac aparat. Bo to wyzsza technika jest,a widze, ze z tym masz problemy. Pytanie drugie: czy ten aparat jest cyfrowy?

Gość dziwne jest
oooo.. chyba trafilam w czuly punkt, bo juz sie kolezanka nie odzywa

Ludzie...co sie czepiacie...co w tym dziwnego,ze ktos nie umie obslugiwac komputera:O Kompusia-nie ma za co:)

Gość a mi sie tam podoba
"kompusia" a dyskietki to moze i wymarle, ale przeciez dopiero zaczyna przygode...z aparatu to kablem jesli masz cyfrowy.

Gość a mi sie tam podoba
"kompusia" niezłe :) a dyskietki to moze i wymarle, ale przeciez dopiero zaczyna przygode...zreszta z tego co pisala jest z starszej daty...z aparatu to kablem jak masz cyfrowy

Gość kompusia
przepraszam pomyliłam się przegrałam PLYTE DVD na drugą płytę.A aparat mam cyfrowy i umiem go włączyć KABLEM do komputera tylko nie wiem co dalej.I prosze sie mnie przestać czepiać że się na tym nie znam.I nie moja wina że nie stać mnie było do tej pory na komputer i nie miałam z nim styczności.JeSli komuś to przeszkadza że o coś pytam bo jest taki mądry to niech nie pisze i się nie czepia.Wkurzyłam się.Nie ma co tu szukać pomocy bo najlepiej się tu gada o d..pie maryni prawda?dziękuje Leanne jeszcze raz i dzięki za zrozumienie.

Gość dziwne jest
masz racje...przepraszam. Troche trudno w to uweirzyc, ze nie potrafisz zrobic nic poza wlaczeniem komputera i wypaleniem paru plyt. No i oczywiscie wejscie na kafeterie. Dobra rada na dzis: najlepiej zapisac sie na kurs obslugi komputera, albo znalezc kogos kto pomoze nam zaprzyjaznic sie z komputerem. co do zgrywania zdjec. To kiedy masz juz podlaczony aparat, otwierasz Mój komputer (jest na pulpicie-pulpit to to co widzisz na ekranie kiedy sie komputer uruchomi) i tam poza dyskiem i wypalarka i stacja dyskietek (jesli masz) zobaczysz tez dodatkiowe urzadzenie jakim jest aparat (tylko najpierw musiszwlaczyc aparat jak juz go podlaczylas do kompa, bo wylaczonych urzadzen komputer nie rozpoznaje). Klikasz 2 razy na ten aparat i pokazuje ci sie to co w nim jest zapisane (zdjecia filmy). Zaznaczasz wszystko (tu mozesz użyc skrotu klawiszowego ctrl+a (ctrl-na dole klawiatury po lewej stronie i literke a. jedno po drugim - trzymajac ctrl wciskasz a)) i Ci sie wszystko zaznaczy. nastepnie ctrl+c (taka sama operacja jak wyzej,to sie sie wszystko skopiuje) pozniej mozesz sobie utworzyc jakis folder ze zdjeciami. na pulpicie mozesz to zrobic tak : prawy przycisk myszki - nowy - folder i juz masz na pulpice taka teczuszke. otwierasz teczuszke klikajac 2 razy na nia i pozniej wciskasz ctrl+v i juz massz zdjecia na kompie. Jak cos niejasne to pisz

Gość kompusia
dziwne jest -dzięki.Wreszcie uwierzyłeś człowiekowi z innego pokolenia(chyba)Bardzo dziękuję.A jak się zaznacza tylko niektóre zdjęcia a nie wszystkie?to takie dodatkowe pytanie na przyszłość.

Gość dziwne jest
zeby zaznaczyc niektore to klikasz na nie pojedynczo lewym przyciskiem myszy trzymajac ctrl

dziwne jest --> myslisz sie, poniewaz ja nigdy nie wlaczam aparatu jak podpinam pod kompa i jakos mi zgrywa zdjecia;)