Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiapsia

pytanie do komputerowca, pilne!!

Polecane posty

Gość przegladarki
a allegro cos ostantio niby niedzialalo choc teraz dziala.

Gość kupowanie routera
troche to wqurwiajace, jak ktos sie calkiem nie zna i chyba tez nie potrafi czytac ze zrozumieniem. Najlepiej jakbys przestala myslec o podkradaniu internetu, bo to nielegalne i ktos cie moze pozwac z powodztwa cywilnego. tym bardzej ze wlasciciel routera moze sobie sprawdzic kto jest do Niego podpiety

Gość psiapsia
no.. rozumiem troche juz.. dzieki :)

Gość przegladarek
Tak, Ty karta WiFi, kolezanka z za sciany, router WIFI i masz neta. Tyle ze jak juz pisai lepiej neta zalozyc, juz nie chodzi o podkradanie bo moze kolezanka sie zgodzi, ale o to ze duzo taniej.

Gość psiapsia
troche tez jest niefajne, jak ktos kto "sie zna swietnie" nie potrafi wytlumaczyc temu cos sie nie zna... tak na jego poziomie :P

Gość kupowanie routera
tyle tylko, ze juz prosciej nie mozna tego wytlumaczyc.. sorry za to wyzej, ale caly czas to samo piszemy. I napisze jeszcze, ze duzo latwiej byloby zalozyc swoj wlasny net i nie myslec o podkradaniu.

Gość przegladarek
tlumaczone bylo na Twoim poziomie dalej nie rozumiesz?

Gość psiapsia
jak mówiłam, juz rozumiem i dziekuje :)

Gość kupowanie routera
nie ma za co. tylko napisz nam co postanowilas i jak to wszystko roziwazalas. To mnie berdzo ciekawi

Gość przegladarek
pisalas ze troche, coz... tak czy siak wyjdzie taniej zakladanie neta, teraz to takie promocje ze za darmo daja... a na router z karta (ktora pewnie kolezanka za swoje pieniadze nie kupi) wydasz jednorazowo ~300-500 zl

Gość przegladarek
mnie tez ciekawe i to dlaczego zdecydowalas sie na takiego cos, nie wiedza? a neta mozna miec bez placenia abonamentu za telefon... (no chyba od kogos dostaniesz za ladne oczy router i karte WiFi)

Gość psiapsia
heh ;) po prostu, kupuje kompa, bo musze miec na studia, bo bez netu dzicz. net mam w domu, ale mnie tu praktycznie nie ma. i gadalam z panem od netu o bezprzewodowym u nie na uczelni i o karcie co na ilestam metrow dziala, a ze sie nie znam, musialam dopytac. co postanowilam: jesli zamieszkam u tej kolezanki- to albo kabel jak sie da, albo router. jesli zamieszkam gdzies indziej, zaloze net.. tyle :)

Gość PYTANIE DO KOMPUTEROWCA 2
Odpowieee mi ktooos?? Glowna wyszukiwarka u mnie to google. Czemu nie moge wejsc na Allegro?? I na wiele innych stron (np Maxior) ?? Odpowie mio ktos? Pytanie z str pierwszej na samym dole

Gość kupowanie routera
Jaaaa... trzebabylo napisac, ze na studia ci potrzebne i ze z ta kolezanka bedziesz mieszkac... w takim wypadku najlepiej jest kupic router. Tylko znajdzcie kogos kto Wam to skonfiguruje, bo jak sie nie znacie to same nic nie zdzialacie.

Gość psiapsia
pytalam o kolezanke za sciana, a Ty tylko o tym podkradaniu, heheh :)

Gość psiapsia
ja Ci nie odpowiem ;)

Gość przegladarek
Bylo juz pisane ze to wina przegladarki że na strony nie mozesz wchodzic.

Gość przegladarek
to wtedy moze kabalekiem bedzie lepiej jesli bedziesz u kolezanki mieszkac to sie dogadacie, kupisz karte sieciowa za pietnastaka i kabel za kilka zloty i bedzie git. No chyba ze oba kompy bede juz mialy sieciowki.

Gość psiapsia
ooo :)

Gość przegladarek
z tymi stronami to ech, zobacz na innych przegladarkach, poczysc cookies, pamiec podreczną... oooo:) tylko wtedy bedzie Twoj net zalezny od tego czy Twoja kolezanka ma kompa wlaczonego...

Gość psiapsia
to juz wiem ;)

Gość psiapsia
a jeszcze jedno pytanie ;) ta karta i kabel, niezaleznie od tego skad jest internet, czy neostrada, czy kablowka..czy cos??

Gość przegladarek
tak...niezalanie byle bylby net

Gość PYTANIE DO KOMPUTEROWCA 2
Ok popróbuje :/ Tylko do tej pory mi wszystko dzialało hmm a moze to wina antywirusa avast bo od tej pory mi sie to zaczelo jak go zainstalowalam

Gość psiapsia
a widzisz, bo mi kolega- znawaca ;P rzekl, ze neostrada, to okej, nie ma problemu z przeciagnieciem przez kabel i ze w upc sie nie da. ona z czegos takiego ma!

Gość kupowanie routera
ja sie nie spotkalam z tym zeby byly problemy z rozdzieleniem internetu na 2 kompy. jeli to to samo mieszkanie to nawet nie ma tu zadnej kwestii prawnej. Prosba: mozecie mi podac wczorajsze numery multilotka? Siedze w pracy i mam poblokowane strony z wynikami a chce sobie sprawdzic. moze cos wygralam :P

Gość kupowanie routera
z kazdym netem na kazdym kopmie jest mozliwosc udostepnienia lub rozdzielenia internetu. Znajdzcie kogos madrego co Wam to zrobi i bedzie smigal az milo