Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żaaba

prosze odpowiedzcie

Polecane posty

jesli zrejestruje sie w urzedzie pracy ale z mysla nie szukania roboty tylko o ubespieczenie(musilam sie zwolnic gdyz nie mam co zrobic z coreczka, mąż poszedl do wojska) to czy bede mogla tam byc zarejestrowana a oni nie musza mi szukac pracy jesli ich o to poprosze? bo wiem ze po 3 odrzuceniu oferty pracy wypisuja... jak to jest pomozcie

możesz spokojnie przez pół roku siedzieć z córeczka,nie będą szukac :D

Gość zależy od urzędu
jak się baba w urzędzie uprze, to znajdzie Ci robote i albo ja weźmiesz, albo Cie wywalą :o

Gość inoja
To wszystko zależy od podejścia urzędników. Mnie wprost się spytali czy chcę pracować. Zawsze możesz przecież przyjąć ofertę iść na rozmowę i dogadać się z pracodawcą żeby wpisał Ci w papiery, że nie nadajesz się na to stanowisko;)

Zarejestruj sie i czekaj A jak dostaniesz jakas oferte to na rozmowie wstepnej udawaj sfira: Wypij lyk piwa zeby bylo cie czc alkoholem. Ubierz jakies stare lachy na siebie. Powiedz ze dziecko czesto choruje itp. Wtedy nikt cie nieprzyjmnie wiec nic nieodrzucilas .

Gość 24 lata
nikt cie nie wywali z urzędu... jak bedziesz wypisywała taka kartę to są dwie opcje które musisz zaznaczyc albo , że podejmiesz każdą pracę, a lbo nie każdą...(zaznaczysz tą druga opcję) pozatym jest tez pole od ilu bys chciała zarabiac... napisz, ze min. 2 000zł :) nikt cie wtedy nie bedzie zmuszał do niczego :) mieszkam w duzym mieście... i to my bezrootni jak wchodzimy do pokoju musimy miec juz uszykowane oferty pracy z tablicy, któe nas interesują... babki z bezrobocia same nic nie proponują ;) jak sie spytają czy znalazłą pani coś dla siebie, to powiesz, ze nie ;)

Ja byłam zarejestrowana przez 10 m-cy i ani razu nie miałam spotkania w sprawie pracy zorganizowanej przez urząd pracy :D

A jak to jest, bo wydaje mi się że osoby które same się zwolniły nie maja prawa do świadczeń ze statusem bezrobotnego np. zasiłków...czy ubezpieczeń zdrowotnych to nie dotyczy?

W urzędzie lepiej nie mów takich rzeczy, chyba, że masz kogoś znajomego :) natomiast pracodawcy często idą na rękę i podbijają skierowanie - tzn. że byłaś ale Cię nie zatrudnili. Zresztą szanse, że Cię ktoś zatrudni poprzez skierowanie z Urzędu są bardzo bardzo małe

Mają , ale nie od razu. Status bezrobotnego im się należy - bo de facto nie pracują, ale prawo do zasiłku mają dopiero po 3 miesiącach.

to nie dotyczy ubezpieczeń a na zasiłek jest karencja (a nie utrata prawa), ale mam wrażenie, że mąż będzie Cię mógł zgłosić do swojego ubezpieczenia, sprawdź w ustawie

Gość inoja
24 lata=> to zależy od urzędu. Ja nic nie wypełniałam:o żadnych kart, ofert sobie nie szykuję sama. Wchodzę mówią mi, że jest oferta pracy i czy ją przyjmuję. Wygląda to tak, że oferta jakaś oferta jest zawsze. Każdemu proponują pracę w biedronce na kasie:o, przynajmniej u mnie. W takiej sutyacji ja pytam czy są jeszce inne oferty i wybieram jakąś kosmiczną, nie związaną z moim wykształceniem ide na rozmowę i oczywiście się nie nadaję :D

Gość Kasieczka
bo podobno wojsko ubezpiecza cala rodzine to nawet bym nie musiala isc do urzedu ale muzse z tego powodu bo potrzebuje papier ze jestem tam zarejestrowana zeby mi wojsko placilo za męża, tak to nic nie dostane, dziekuje za odpowiedzi, w miare kapuje. ale jeszce jedno, co trzeba jakie dokumentu zabrac ze soba jak to wszystko wyglada przy rejesteracji???

dowód osobisty, świadectwa ukończenia szkoły (średniej, wyższej), wszyskie świadectwa pracy, nakaz podatkowy jeżeli mieszkasz w domu wolno stojącym, potrzebny będzie też NIP (ale to na świadectwie pracy)