Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

słodzik czy cukier do herbatki? a może inne wyjście z impasu?

Polecane posty

Gość w ogole nie slodze
kawy nie pije, pije tylko herbate, lubie jej smak, a cukier go zabija

Gość innnnnnnnaaa
nalepsza to jest fruktoza. Polecam

Gość miód jest kaloryczny
i ciężki - w większych ilościach niezdrowy a tuczy jak cukier. Wszystkie soki kaloryczne jak cukier. Cukier - wiadomo. Ja nie słodzę od wielu lat

Gość jak już mowa o
słodzikach, to co na to oszukiwana trzustka, do której idzie sygnał od mózgu(poprzez kubki smakowe) o dowozie cukru do organizmu a tu...kicha. Czy aby nie za bardzo wtedy organizm głupieje? Różne baaaaaaaaaaaaaardzo złe rzeczy powiada się tu i tam o słodzikach. Faktycznie o wiele lepiej się człowiek napije niesłodzonym i zdrowiej

Gość a ja radze wam
stewie :)

Gość Hej,hej !
Nie lubię gorzkiej herbaty. W przeciwieństwie do innych którzy tutaj twierdzą,że słodzik jest niezdrowy to jednak go używam.Kawę słodzę Ksyhtonem i nie czuję się gorsza! Jak chcecie wiedzieć teraz to wszystko szkodzi! W żywności sama chemia,nic dziwnego że coraz więcej ludzi umiera na nowotwory! Jeżeli myślicie że od słodzika to jesteście w błędzie!

Gość doremmi
Używam słodzika od ponad roku. Pytałam lekarza czy nie jest to szkodliwe - on twierdzi, ze nie. Mam za to co pewien czas straszną ochotę na słodkie rzeczy - no to sobie podjadam przez trzy dni, a potem znowu mam spokój.

Gość sukraloza
dobra alternatywa dla cukru jest sukraloza, pochodna sacharozy, w smaku identyczna jak cukier

Gość nikladdda
ja nie slodz e kawy ani herbaty i w o gole nie slodze niczego i nie jem slodyczy. cukier to samo zlo-a slodziki jeszcze gorsze-bo zwiekszaj apetyt i przyszpieszaja tycie, miod . melasa , soki i syropy owocowe - sa z drowsze od cukru ale powoduja próchnice tak samo jak on no i maja mnostwo kalorii- wniosek prosty -nie slodzic niczym i niczego-jesli ktos nie umie obyc sie bez slodzenia to win arodzcow , dziadkow ,oraz inych opiekunow kretynow, ktorzy dawali mu slodkosci i przywyczajali do slodkiego smaku bo w ciagu pierwszych 3 lat zycia ksztaltuje sie zmysl smaku -to samo tyczy sie soli-to ze ktos nie umie obyc sie bez sloenia i slodzenia -to smutny spadek zdziecinstwa -trza miec silna wole by to odrzucic, policzcie se -lyzka cukru 40 kalorii, miodu jeszcze wiecej -a ile tych lyzeczek wciagu dnia-kawa i herbata bez niczego maja tylko pare kalorii -i takowe wlasnie pije-poza tym tylko woda mineralne- Uwazajcie na to co pijecie bo jest to ukryty cukier a picie moze byc bardziej kaloryczne niz jedzenie

Gość Livia_85
Ja herbatę słodzę miodem. :) Cukier tylko do kawy. Staram się nie pić tej kawy za dużo. Dlaczego??? Cukier podobno przyspiesza siwienie włosów. Jak tylko się o tym dowiedziałam od razu zmieniłam go na miód. Miód jest też zdrowszy, a herbata smakuje bardzo dobrze. :)

Gość Livia_85
Herbatę można też posłodzić syropem malinowym, truskawkowym czy jakimś takim. :)

Gość Nadieżda
Ja tam w ogóle nie słodzę i nigdy nie słodziłam, a słodziki? Fuu

Gość nikladdda
cukier przyspiesza takze starzenie skory-a slodzenie miodem , syropami , sokami owocowymi jest gównowarte-bo te produkty powoduja próchnice tak samo jak cukier, j anieslodze niczym i neczego , od lat -dobrze na tym wychodze

Gość nikladdda
jakby policzyc te łyzki miodu i cukru do kawy herbaty i czegos tam -to fura kalorii, wiec trza byc twardym -zero slodzenia a slodziki -to tylko biznes-dietetycy twierdza - ze produkty lajt to tylko marketingowy wymysł. syf totalny, zwiekszaja apetyt i przyspieszja tycie -bo tam sie slodzi -sorbitolem , aspartamem , acesulfamem K-parodoks ktos kto zre -drogie produkty laj t (to tylko biznes)-moze sie brdzo roztyc i sam nie wie skad bo przeceiz je produkty lajt -to tylko cyniczna reklama-krotko mowiąc -łapy precz od gówna jakim sa produkty lajt i slodziki

Gość patttulinna
kto od malego jest przyzwyczajony ze cukier i slodycz ta smao zlo to jest mu latwiej niz takiemu co od kolyski byl pasiony przez rodzicow i dziadkow idiotow-czytalam o polrocznych dzieciach , ktorym dawano czekolade i rocznych pasionych frytkami i kielbasami -zgroza , a napoje kolorowe -armagiedon-tez od najmlodszych lat

Gość livadhinna
rodzice i dziadkowie idioci -sami ze zrujnowanymi zebami-rujnuja zeby swym dzieciom i wnukom poprzez słodzenie i kupowanie, dawanie słodkosci

Gość viki022
Ja używam słodzika, miód jest kaloryczny,a gorzka kawa i herbata mi nie smakuje. Cukier tylko do ciast.

Gość errtulla
słodziki , cukier to samo zło-nie słodze niczego i niczym a ciast, ciastek itp nie pieke bo to samo zło-

Gość kaihinna
up