Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CZEKOLADA22

pomozcie!!kto mial wyrwanego zeba??niewiem co to jest

Polecane posty

mialam przed wczoraj wyrwanego zeba cgirurgicznie.mam taka fajna dziure w dziasle a w srodku cos bialego takiego miekkiego niewiem co to jest:(wiem ze po wyrwaniu zeba powinien pojawic sie jakis skrzep krwi czy to jest to???jak wogole wyglada ten skrzep prosze pomozcie dzieki

Gość to jest własnie
ten skrzep. niech nie przychodzi Ci do głowy "go" wydłubać. on tam sobie musi być.

Gość i nie płucz tego niczym
bo zrobi ci sie tak zwany "suchy zębodół". Nie życze tego nikomu - taki ból wtedy...

Gość mnie po wyrwaniu pozszywali...

Gość widocznie miałaś zwyczajne
wyrwanie a nie grzebanie w dziąśle i wyrywanie łamiących się korzeni. A co do zapachu, to za 2 - 3 dni będzie już ok

na poczatku troche plukalam woda .mam nadzieje ze wszystko jest wpozadku skoro tam cos jest w tej dziurce ten niby skrzep .Tylko zastanawiam sie czy nie powinno byc tego wiecej czy czasem to ze troszke polukalam na poczatku nie spowodowalo tego ze sie troche wyplukal:(

Gość mnie po wyrwaniu pozszywali...
ja miałam przecięte dziąsla bo korzeń był przy samej zatoce. dentystka mnie nawet postraszyła że musimy sprawdzic czy zatoki nie przebil bo wtedy trzebaby łatać ale na szczęście nie przebił.

Gość widocznie miałaś zwyczajne
jak nie boli, to ok. Jak zacznie boleć strasznie, to biegiem do lekarza, bo nie wytrzymasz - wtedy oznaka że jednak wypłukałaś. Nie rób tego NIGDY po wyrwaniu

ja mialam wyrywanie chirurgiczne lekarz podnosil mi :(:(jakas dzwignia i kleszczami wyrywal jak sobie przypomne to masakra :(:(

Mozesz plukac przegotowana woda z lyzka wody utlenionej na szklanke wody.Tak mi kazala p.dentystka

To pewnie suchy zębodół. RObi się , gdy nie pojawi się skrzep. Idz znowu do dentysty da leki i oczyści to miejsce.

no ale ja mam wlasnie cos w tym zebie .To jest taki bialy skrzep.Troszke plukalam woda i mam tylko nadzieje ze nic sie nie wyplukalo bo nie wiedzialam wczesniej co to jest i ze nie mozna plukac .