Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stefi1978

owłosienie a ciąża

Polecane posty

Gość stefi1978

Lecząc nadmierne owłosienie zażywałam Diane35. Po jakimś czasie przestałam i włoski depilowałam woskiem (a mam je wszędzie niemal) bo to był lepszy efekt niż tabletki. Sześć lat starałam się żeby zajść w ciąże i kiedy się udało martwię się czy moje dziecko nie urodzi się owłosione, mam koszmary. No i co z ta depilacją czy nie zaszkodzi. Nogi i twarz to jeszcze jakoś może mogę ale co z włoskami na brzuchu. Prosze o radę!

Przecież włosy u Ciebie to problem hormonlany, dziecko go nie odziedziczy.

Gość stefi1978
dzięki, może masz i racje ale jestem głupia i tym się przejmuje. pozdrawiam

stefi po pierwsze gratuluje :) Jak ci sie udalo zajsc po tylu latach ? Co do malenstwa i wloskow..wydaje mi sie ze moze a nie musi odziedziczyc owlosienia - ale na to nie mamy wplywu :) To tak troche jak to czy bedzie mialo twoje oczy a nos meza . Loteria genetyczna, niestety nie napisalas co powoduje nadmierne owlosienie? Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze i dzidzia urodzi sie calkowicie zdrowa :) czego zycze z calego serca.

Gość stefi1978
nie wiem z czego to owłosienie, niby wszystkie hormony miałam w normie, chyba odziedziczyłam po mamie bo ona zawsze z tym walczyła.A w ciąże zaszłam jek już odpuściłam i się z tym pogodziłam, że jedyna w rodzinie nie będe mieć dzieci a tu niespodzianka. Tylko czy te moje depilacje nie zaszkodzą maleństwu?

Tez mam problem z wlosami, z tym ze nie moge wogole depilowac woskiem bo mam wtedy wysyp krostek..i juz wole miec wloski niz krostki :p Wiec nie doradze..ale chyba w zaden sposob to ciazy nie moze zaszkodzic.