Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XyZzzzz

jaki kierunek

Polecane posty

Gość XyZzzzz

doradzcie cos, jaki kierunek studiow wybrac wg Was

Gość XyZzzzz
tylko ze ja mam totalny metlik w glowie, nie wiem co chce w zyciu robic, nie mam pojecia... wg mnie 18 lat to za wczesnie na podejmowanie takich decyzji:O

Gość XyZzzzz
nikt nie ma zdania w tym temacie?

ja tez mam 18 lat i tez nie wiem dokładnie co chce robić dalej, ale pomysl sobie ze i tak na pewno po studiach bedzies zmusiala sie dalej dokształcac wiec na 100 % studia nie zawaza na tym co bedziesz robiła w życiu

a w czym jestes dobry/a ?? nie wiesz co lubisz?? mając 18 lat powinienieś wiedziec, że jeśli np. jesteś dobry z j. polskiego a z matmy noga to nie pójdziesz na politechnikę

Gość XyZzzzz
wlasnie nei mam w szkole takiego przedmiotu ktory lubie najbardziej:O no moze ostatnio przedsiebiorczosc:)

no ale nie wierzę, że jesteś wszechstronnie uzdolniony: matematyczny geniusz i wybitny polonista :D z czegoś musisz być lepszy, a to zawęża krąg poszukiwań odpowiedniego kierunku do albo ścisłego albo humanistycznego i tak tą drogą możesz dojść do jakiegoś konsensusu

chyba jest dobra z wszystkiego , jak nie zaznacza , jakie kierunki odpadają:D To moze eliminuj wszystko to , czego nie lubisz , np , ja nie cierpie matmy, chemii , fizyki --> wszystkie kierunki na których chcą matme z matury odpadają, politechnika odpada itd Jestem dobra z języków obych , lubię się ich uczyć ---> moge studiowac cos w tym kierunku. Np lubis zpracoiwać z dziećmi -- możesz isć na studia, po których możes znależc prace w takim zawodzie. Nie wierzę, że nie masz ŻADNYCH zaintresowań, po prostu NIE WIERZĘ. :):)

Gość XyZzzzz
do tej pory matematyke lubilam i to bardzo... natomiast teraz w III kl juz sie to zmienilo:O (wlasnie jestem w klasie o poszerzonej majcy, radze sobie niezle, ale nie widze siebie w tym specjalnie:O) tak jak mowie, bardziej cos w rodzaju przedsiebiorczosci, wosu...

Gość stosunki miedzynarodowe

Gość XyZzzzz
ale to nie o to chodzi ze nie mam zadnych zainteresowan:) a wiec jesli mam odrzucac kolejno przedmioty: matematyka - srednio, ale raczej na maturze sie na nia nie zdecyduje (masochistka nie jestem) fizyka i chemia - odpada calkowicie niemiecki - ok, ale nie lubie:) angielski - w porzadku przedsiebiorczosc - ok geografia - ok praca z dziecmi?- czemu nie:) sama zastanawialam sie nawet nad akademia pedagogiczna:) zastanawiam sie tez nad turystyka

Gość XyZzzzz
ale poki co to tylko sie zastanawiam...:O a w glowce metlik totalny:O

Gość XyZzzzz
moze ktos mi jeszcze powiedziec co po socjologii albo po politologii? moze ktos bardziej przyblizy mi ten temat:)

Gość XyZzzzz
nad germanistyka... oj to odpada u mnie:) nie lubie tego jezyka coraz bardziej:P:) ale to chyba kwestia nauczyciela:O

Gość ja bym wybrała turystykę
niemieckiego nie znoszę:-P:-o

Gość XyZzzzz
powaga? test sprawnosciowy? plywanie tez w chodzi w zakres tego testu? tydzien temu zapisalam sie na basen, totalnie nie umiem plywac wiec byloby ciezko z tym:)

Gość XyZzzzz
nie no, to ja tez nie wyrobie na takim tescie:O a pedagogika?

Gość ja bym wybrała turystykę
to w takim razie bym wybrała turytykę zaocznie,byle nie niemiecki:-oNie trawię tego języka:-PNo chyba,ze Ty go lubisz,w takim razie idź na germanistykę;)

no właśnie zazwyczaj chca pływanie, to sie wlicza w ten test sprawnosciowy . wyobras sobie ze ja tez ledow umiem pływać :/ a juz na pewno nie tak jakos na czas i zbey mnie ktos jeszcze oceniał :/ ze stresu chyba bym sie utopiła:/

Gość XyZzzzz
a dlaczego zaocznie? jak sie nie dostane na dzienne to i tak pojde na zaoczne, jest taka opcja:)

Gość XyZzzzz
zobaczymy jak mi z tym plywaniem pojdzie na basenie:) ale z kondycja u mnie nie najlepiej, nienawidze biegac:P chyba zmienie zdanie co do turystyki:P

ja kocham niemiecki , ale na Uniwersytecie Śląskim jest tylko germanistyka z programem nauczycielskim , a ja nie chce konczyc w szkole jako nauczyciel :/ jest zaocznie , płatnie śiwetny kierunek : język niemiecki w biznesie i turystyce. Szkoda ze płatnie

Gość Asia_be
ja mam to samo.... nie mam pojecia, co studiować :/ nie widze siebie w niczym.... :] wszystko mi pasuje, ale nie do konca, zawsze znajdę jakieś "ale"... pocieszam się, że jeszcze mam troszkę czasu... :/

Gość XyZzzzz
przynajmniej jestes zdecydowana na jakis konkretny kierunek w moim przypadku moga tez byc i studia zaoczne a moze po prostu poszukaj odpowiedniego kierunku w innym miescie?:)