Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

N_A_S_T_K_A

STUDENCI !!!

Polecane posty

Gość czerwona pelargonia
yyyyy...już 20! no tak.. za 8 dni mam spotkanie na uczelni.. Nikt się nie wybiera na UW?:>

No czas szybko minie, kurcze a ja nawet nie moge korzystać z tych ostatnich dni. Jestem chora, mam L4-pełna załamka. Ale co tam....Nudze się w domu, nie mogę nigdzie wyjśc.

Gość madziaraaaaaaaaaaa
ja ide na stosunki miedzynarodowe na uksw :D

Mam pytanie do tych, którzy zaczynają studia dzienne: macie już plan zajęć i wiecie, w jakich jesteście grupach??

Gość madziaraaaaaaaaaaa
no ja kurcze nie mam , bo moj wydzial jest nowy ale inne na mojej uczelni juz maja ....

Gość czerwona pelargonia
madziaaaaa - ja też stosunki międzynarodowe, ale na UW. Nie chciałam iść na Uksford:P (ukws)

Gość madziaraaaaaaaaaaa
ja na uw skaladalam na europeistyke ale sie nie dostalam. na uw trzeba bylo zdawac na maturze historie i wos a ja zdawalam tylko wos

Anetko ja wlasnie nei wiem jeszcze! Denerwuje mnie to :( Tez startowalam na stosunki miedzynarodowe na UWroc i na Socjologie,ale sie nie dostalam i tak wylądowalam w Nysie,ale moze to i lepiej... Tez zdawalm tylko WOS na maturze i dlatego tak wyszlo.Ale ciesze sie mimo wszytsko,bo bede z moim A razem :):):)

Gość czerwona pelargonia
szczerze to trochę nie fair, że w innch miejscach nie wymagają np. historii (euro albo sm)... akurat historia na UW była podstwowym elementem zdawania na te kierunki... tzn.historia i wos, jedno albo drugie rozszerzone (ja jedno i drugie rozszerzone). Ja sprawdzałam co potrzeba na europieistykę na UMK, to troche szlak mnie bierze. Można tam iść z historią pods. i nic więcej.. z biologia tez przyjmją. Troche nie fair. Tez zdawałam na wszelki wypadek do Uksfordu i się dostałam. Ale ksiądz uczący mnie o współczesnych systemach politycznch albo systemie politycznym RP jest mało wiarygodny...

Nastka, a na Twojej uczelni zapisujecie się do grup czy sami Was przydzielają?

Anetko u nas uczelnia przydziela studentow do grup wg nazwisk.Ale mozna sie przenosic,dogadywac sie w psorami.Np jak chcesz zjezdzac do domku na weekndy to z pt mozesz sobie przeniesc cwicznia i juz jeden dzien wiecej wolnego ;) Mój chłopak tak kombinowal,zeby do mnie przyjezdzac jak najwczesniej.

Gość czerwona pelargonia
heh, a ja mam w piątek same wykłady...i to ponoć z najważniejszych przedmiotów z których później są egzaminy... :P fajnie..

Gość czerwona pelargonia
też nie:P 2 ważne wykłady i ćwiczenia z "tych ważniejszych"... oj, tam. Mam zamiar się dzielnie i skutecznie uczyć, a co:)

Kurcze, a ja w końcu nie wiem jak to jest u nas. W necie jest napisane, że sami sie zapisujemy, ale nie wiem, czy to dotyczy też pierwszego roku. A panie w dziekanacie nie odbierają telefonów. Cholera bierze normalnie. Mi w piątek właśnie pasowałoby jak najwcześniej kończyć zajęcia bo będę dojeżdżać do akademika.

Gość czerwona pelargonia
aneta, a strona internetowa? u mnie, na moim wydziale są już listy osób i podział na grupy... może wyjaśnią wam na dniach adaptacyjnych? U mnie podział jest wg kolejności alfabetycznej i tak chyba wszędzie jest...

Na tej stronie jest cały guzik. Tworzą bazę dla usosweb dla studentów, ale to jest dopiero w trakcie budowy i nic nie ma. Stronę mają tragiczną jeśli chodzi o tego typu informacje. Jutro spróbuję jeszcze zadzwonić do dziekanatu a jak i to nic nie da to pozostanie mi czekanie do środy albo czwartku, bo wtedy mamy dni adaptacyjne.

Gość czerwona pelargonia
też macie USOS? myślałam, że mnie dzisiaj szlak trafi... przez to. A jak u was działa? u mnie jest tak, że działa na pesel i hasło z irk, tzn. z tego logowania się do całego systemu (gdzie się wczesniej wybierało kierunki studiow itp.). Dzwoniłaś do dziekanatu? może tam coś powiedzą? tylko albo nie podnoszą słuchawek albo mówią "to są studia, tu nikt nie będzie załatwiał panskich spraw."...brrr.

U nas działa tak samo jak u Ciebie. Dopiero niedawno mogłam się tam w ogóle zalogować i zapłacić za indeks i legitymację, bo każdy student ma osobny numer konta itp, itd... Cholera bierze. Dziś właśnie nikt nie podnosił słuchawki, ale dziś jest dzień wewnętrzny (właśnie, co to znaczy w ogóle??) więc spróbuję jutro. A jak dalej nic to moja koleżanka idzie do tej samej uczelni ale na inny wydział, to może u niej odbiorą telefon.

Gość czerwona pelargonia
u mnie to logowanie się na lektoraty jest od paru dni, mnie aktywowali konto wczoraj. A tymi lektoratami to tez skaranie boskie...;/ jakies żetony się ma itp. W sumie dają 120 żetonów/120h na 2 lata.. 30h języka na semestr - no co to jest? nic... a na moim kierunku własnie powinno byc tego więcej, wiadomo dyplomacja itp. Ja za legitymacje itp. musiałam zapłacić przy składaniu papierów, zapłata przelewem oczywiście...17zł.

Gość lil_ka
hej dziewczyny, mam pytanie, zwłaszcza do studiujących ekonomię, chodzi mi o matmę na tym kierunku, ciężko jest? bo ja nie byłam z matmy najmocniejsza i mam wątpliwości czy sobię poradzę