Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meaaa

zawistni Polacy?

Polecane posty

przypomniała mi się modlitwa z dnia świra: \"Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę, Bogu Ojcu i Synowi. Dopierdolcie sąsiadowi! Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie, proszę! Kto ja jestem? Polak mały! Mały, zawistny i podły! Jaki znak mój? Krwawe gały! Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna! Zniszczcie tego skurwysyna! Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada! Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle, żeby miał marnie! Żeby miał AIDS – a i raka, oto modlitwa Polaka!\" co o tym sądzicie?? czy rzeczywiście tak w Polsce jest, że wszystkim życzymy źle i zazdrościmy wszystkiego? czy jesteśmy narodem zawistnym? doświadczyliście czegoś takiego?

Gość paulina111
W kazdym kraju znajda sie zawistne osoby, takze przestancie juz najezdzac na nasz kraj. To jest jakis fenomen, zaden kraj tak siebie nie opluwa jak Polacy.

doświadczyłaś czegoś takiego? jak jechałam do Włoch - ostrzegali mnie: trzymaj się z dala od polaków

nie najeżdżam -----> zadaję pytanie, czy rzeczywiście tak jest? potraktuj ten wierszyk jako tezę, można ją potwierdzić ale można jej również zaprzeczyć

Gość paulina111
Nie chodzilo mi konkretnie o Twoj post, ale zauwazylam, ze Polacy uwielbiaja krytykowac swoich rodakow i niestety robia to takze w towarzystwie ludzi z innych krajow. Jak za granica maja nas szanowac, skoro plujemy na swoje gniazdo??

meaa zawiści w PL doświadczylam nie raz, nie zgodze sie ze wszedzie tak jest, mieszkalam w kilku państwach i wedlug mnie mentalnosc tam jest kompletnie inna, jesli chodzi o Polaczkow za granica to lepiej sie ich wystrzegac, oczywiscie to nie jest reguła, jednak kilka moich bliskich osob doswiadczyło zawiści Polaczkow w UK, USA,

Gość ttj...
niewatpliwie jestesmy narodem zawistnym (przynajmniej w znacznej wiekszosci):o dlatego tak wielu Polaków załuje ze juz nie ma PRLu bo wtedy wszyscy mieli w miare po równo:o kiepsko ale rowno Polaka nie tyle boli to ze sam czegos nie ma, tylko to ze sąsiad to ma.

a nie wstyd Ci czasem za swoich rodaków? bo mnie tak. spalałam się ze wstydu, gdy w Austrii na parkingu przy autostradzie zobaczyłam tablice po polsku: proszę załatwiać potrzeby fizjologiczne w toaletach a nie na trawnikach. a we Włoszech w sklepie kartkę z napisem: uwaga Polacy kradną!!! niestety to Polacy sobie wyrobili taką opinię za granicą. to nie powstało z niczego. teraz musimy sobie zapracować na to, aby postrzegali nas inaczej :(

Gość błahahahahahaha
święta prawda. Amen

meaaa teraz to mnie zaskoczylas, nie widzialam jeszcze takich tabliczek:O faktycznie wstyd jak cholera, ale nie ma nic bez powodu

Gość paulina111
Kazdy kraj ma grupe ludzi z nizszych warstw spolecznych, za ktorych mozna by sie wstydzic. Niestety na nasze nieszczescie u nas ta grupa bardzo chetnie wyjezdza za granice i przynosi nam wstyd. Wiecie jak zachowuja sie Brytyjczycy i to jeszcze ci z niby dobrych rodzin?? Myslicie, ze w innych krajach nie ma zawisci miedzy obywatelami??

a co sądzicie na temat wiedzy obywateli innych krajów o Polsce? przytoczę kilka anegdot: koleżanka pojechała do Amsterdamu pracować jako opiekunka do dziecka. Rodzina u której mieszkała, kazała jej chodzić w butach po domu, żeby czasem polskie stopy nie dotknęły ich dywanów. na łóżku rozłożyli jej koc i warstwę kilku prześcieradeł, aby czasem polski pot nie przesiąkł na ich łóżko. a zanim wpuścili ją do kuchni to zaczęli jej tłumaczyć jak się używa ekspresu do kawy i czajnika bezprzewodowego, bo przecież w Polsce tego nie ma. tłumaczyli jej nawet jak się obsługuje pilota od telewizora, bo zacofana Polska tego cudownego urządzenia również nie doświadczyła :D kolega mojego brata pojechał do stanów taką objazdową wycieczkę sobie zrobił, w jednym ze stanów chciał kupić piwo, poprosili go o dowód, pokazał (jeszcze wtedy stare) prawo jazdy a sprzedawca zapytał co to jest PL, on mówi, że Polska, ten pyta a gdzie to jest? kolega mówi: w Europie, a amerykański \"geniusz\" a gdzie jest Europa :D to akurat świadczy o inteligencji amerykanów :D moja wykładowczyni poleciała do Nowego Jorku na wykłady. zakwaterowali ją w małym mieszkanku i jak ją oprowadzali pokazali jej lodówkę i mówią: to jest lodówka, tu trzymamy jedzenie, żeby się nie zepsuło :D pomijam fakt, że myśleli, że w Polsce po ulicach swobodnie przechadzają się niedźwiedzie :D:D znacie takie anegdotki?

Gość efemeryczna eufemia
dobre, ciemnogród normalnie

Gość zawistny polak
zgadza się jest nas duzo i bedzie coraz wiecej bo polak to swinia zawistna swinia

meaa moja kolezanka pojechala do Francji opiekowac sie dziećmi, to rodzina francuska dziwila sie ze u nas jest Leader, ze mamy telewizje, ich wizja Polski wygladala tak- wielkie pole, krowy, pastwisko i ciemnota;/ zacofanie

ale dlaczego tak jest? załóżmy sytuację, że macie sąsiada, wypas furka, dobra praca, życie na poziomie... i ten sąsiad wygrywa w totka. i co? kto z nas powie: super, udało mu się, wszystkiego najlepszego!!! gówno, niewielu z nas tak powie. większość powie: nosz kurwa!!! mało mu? biednemu krowa zdechnie a bogatemu się nawet byk ocieli!!! prawda?

Gość paulina111
to jest po prostu smutne..szczegolnie z tymi butami i przescieradlami..kolezanka sie chyba nie szanowala soro zostala u tej rodziny...

Ariane84 -----> padli by tak jak i tamci holendrzy, gdyby się dowiedzieli, że każdy z komórką śmiga, ma internet, często laptopa, mp3, mp4, ipoda i podobne gadżety :D

Gość paulina111
meaa, ale tak jest na calym swiecie!! NIkt nie lubi kiedy komus powodzi sie lepiej od nas. Myslisz, ze we Francji, Wloszech czy innym kraju jest inaczej?? NIe ograniczaj tego do Polski, taki jest po prostu charater ludzki.

pamiętam jak dziś, byłam sporo młodsza, przyjechał wnuczek mojej sąsiadki z niemiec i przyszedł do nas się pobawić. gdy zobaczył komputer i gry to oczy z orbit mu niemal wylazły. pytał: to wy macie gry komputerowe??? nie kurwa, drewnianymi klockami się bawimy :D

Głos kraju mataczy - to my Polacy Głos kraju bez pracy - to my Polacy Tu żyj walczysz - to my Polacy Wiesz co to znaczy - to my Polacy Bez wódki grymasy -to my Polacy Stale bez kasy - to my Polacy Wieczne cwaniaki - to my Polacy Wiesz co to znaczy- to my Polacy Lubi nas niewielu większość nienawidzi Boją się wszyscy w szczególności Żydzi Polak Cię okradnie, Polak Cię dopadnie Polak nie popuści, gorsi to są tylko Ruscy Mamy tu Meksyk o jakim nawet nie śnisz Wierz mi to świat trzeci ale lubię własne śmieci Teraz powtarzajcie dzieci to dla Was nowy wierszyk Żaden mada faka nie podskoczy do Polaka Wole polskie gówno w polu niż fiołki w Neapolu Znasz ten bajer ? Kto nie z nami ten frajer Drążeni głęboko w gruncie wychowani na buncie W nienawiści do wroga, w miłości do Boga Fanatyzm niszczy ale bliższy jest mi kraj ojczysty Każdy inny niższy ta nacjonalizm w góre recę kto jest z nami Za wolność, za kraj Hans 52 gra W gorę pięści zawsze damy rade Jak nie zgodnie z prawem to lewą stroną jadę Teraz też jest wojna kto kombinuje ten żyje Taniej kupie drożej sprzedam to wódki się też napije No bo chlejemy za trzech, przecież wypić to nie grzech Wóda jest, piwo Lech, małe, mocne ,polskie też Duży blef, mocny łeb trzeba trzymać się Wzmacniana herbatka za zdrowie dziadka I zdrowie naszych polskich, pięknych kobiet Zdrowie nasze, Wasze Centrum , RW, Łyso, Nostar, Poznań ,CDN ,SBC ,D4L52SPN Głos kraju mataczy - to my Polacy Głos kraju bez pracy - to my Polacy Tu żyjąc walczysz - to my Polacy Wiesz co to znaczy - to my Polacy Lokalny patriota, Dębiec we mnie no pewnie Tutaj każdy lubi jarać meksykańskie szlugi W groszu jak co tydzień awantura, woogie boogie Coco jambo, Brazylia na lute lifre sambo Porywczy jak wypici, widzisz Polaków w amoku To się lepiej uspokój, stań z boku nie prowokuj Bo po żołądkowej robię się nerwowy Od siwuchy niekontrolowane ruchy Duża dawka tego draństwa Nieśmiertelność się załancza To wykańczaaa.......... Ruszyła maszyna już nikt nie zatrzyma Kto wejdzie pod koła ten uciec nie zdoła Hola idź, stąd za głupi błąd pod sąd Każdy pamięta niedźwiedzia, długo będzie leżał Co mu przyjdzie z żalu, nie ma tu konfesjonału Następstwa Twoich czynów chwycą Cię za łeb synu Chwycą Cię za łeb mimo że się piło, potem biło Doświadczenie Cię zmieniło, konsekwencje nie giną Dojrzeją jak wino, jak cień będą przy Tobie A gdy nadejdzie czas upomną się o swoje Upomną się o swoje... Nie ma ładu, nie ma składu Nie ma po nim nawet śladu Tu jest chaos, zęby naostrz Jeśli nie chcesz zlecieć na dół Polska dla Polaków, dla przekrętów i bydlaków W centrum kontynentu łaków kraj, bierz, jedz i sraj jedna babce Patrzcie i mnie złapcie w kajdan zakujcie i wsadźcie To nie bajda dobrze patrzcie Jak opuszczam areszt Kopert parę, mam tam swoją wiarę Stoją, chronią talent mój Pospolity cwaniak robi gnój w chuj Mówiąc po naszemu zapierdalam tu jak Emu po pustyni Niby czemu nie mam czynić jak chce czynić Jak chcesz mnie winić weź mi wyliż To jest moja nora, jestem Polak mam baseballa Jeśli coś mi nie przypasi Tam gdzie nasi tej niech nie włazi żaden pedofilu gej To mnie razi, lepiej wiej A w mej nienawiści także ateiści, sataniści ,włażę Możecie pozdychać, jedna wiara krzywa Do jednych suczek wzdycham, do tych co najsłodsze Te przy Wiśle, Warcie i przy Odrze Bóg obdarzył szczodrze je powabem Hans, Kris, liks jade Jak pod pubem, schowaj grabę Zamiast się dogadać lepiej porwać się do szabel trochę wyolbrzymione, jednak z większością się zgadzam :(

Gość uzgt
wszedzie sa tacy sami ludzie,tylko,ze jak polak za granica cos naprzyklad ukradnie,to sie naglasnia,jak ukradnie swoj,to sie milczy,bo u siebie ukradl,tak samo jest z piciem,zabijaniem,swoj u siebie cos zrobi i jest cisza,a jak obcy,to krzycza o tym na wszystkie strony. jesli chodzi o zazdrosc,zawisc,to ona jest tez wszedzie,w kazdym panstwie na tym swiecie i w polsce i w niemczech i we wloszech ,w ameryce ale my polacy widzimy tylko to,ze polak jest zazdrosny,bo zazdrosnego francuza mamy gdzies, a nawet szczerze mowiac to go nawet dobrze nie znamy. myslicie ,ze rok czy dwa mieszkania w obcym kraju wystarczy ,zeby naprawde poznac zyjacych tam ludzi??? nie !!! wiec nie mowcie,ze tylko polacy sa tacy,bo tacy sa ludzie na calym swiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość 52 DĘBIEC - TO MY
zgadza sie :)

ja nie powiedziałam, że tylko Polacy są tacy !!! ale nie obchodzą mnie ludzie na całym świecie. obchodzą mnie Polacy, bo w Polsce żyję i tutaj żyć będę i tutaj będę wychowywać moje dzieci. dlatego pytam, dlaczego nie możemy cieszyć się z cudzego szczęścia ??

Gość uzgt
ale nikt ci nie zabrania cieszyc sie z cudzego szczescia,chcesz to sie ciesz.prosze bardzo!!! ale watpie abys sie ucieszyla,jak ja bym 6 w lotka trafila. ja sie tam z czyjegos szczescia nie ciesze:-o,jest mi obojetne,wygral sasiad miliona,to wygral,mial farta i tyle,a skakac z radosci nie bede ,ze pomysle sobie :szkoda,ze to nie ja wygralam,to nic zlego chyba,kazdy by tak pomyslal,a jak ktos sie mnie o zdanie na ten temat zapyta ,to powie:mial facet farta,to wygral i fajnie. ty tez napewno z radosci bys nie skakala,ze sasiad 6 w lotka trafil.

to przykre ze maja takie zdanie o nas, nie wiedza nic o naszej historii a przeciez nasza historia jest piekna i waleczna no ale coz

Gość łami.główka
a ja sie tam ciesze z cudzego szczescia. trzeba byc dobrym czlowiekiem. dobro powraca, pamietajcie