Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filefionka

Pigułki - Help !!

Polecane posty

Gość Filefionka

Od tego miesiaca planuje rozpoczac stosowanie antykoncepcji hormonalnej. Lekarz przypisal mi pigulki Novynette. Nie długo mam dostac okres, i sie zastanawiam nad pewna sprawa. Otoz pigulki mam zamiar zazywac pora wieczorna. Wiec w przypadku, gdy dostane okres poznym wieczorem/noca, np. o godzinie 22-24, to czy mam wowczas przyjac pierwsza pigulke, czy zrobic to nastepnego dnia? Bardzo prosze o poradę !!!

Gość Obojętne
Weż wieczorem, jak masz brać wieczorem I tak pierwszy miesiąc musisz stosować prezerwatywę, dopiero w następnym miesiącu będziesz bezpieczna.

Gość Filefionka
Czyli wziąć zaraz jak dostane okres? Bo np. jakbym tego wieczora juz spała, w sensie że dostała plamienie w czasie snu, to pigulke bym wziela nastepnego dnia wieczorem (wieczorem, czyli godz. 19-20), dlatego mam taki dylemat;/

Gość najlepiej bierz pigułe o 22
będziesz już po kolacji i takie tam ja tak zawsze brałam i było ok:)

czemu zakladasz ze dostaniesz okres wieczorem...?:O moze dostaniesz rano.... przeciez nic sie nie staniejak okres dostaniesz w nocy a tabl wezmiesz dopiero rano...:O

Gość abac
Najważniejsze jest to abys wzięła tabletkę z 1 dniem okresu Dzien trwa 12 godzin , tak więc godzinę możesz wybrac jaką chcesz . Ja biorę o 21 -wieczorem

Obojętne --> Bzdura! W pierwszym miesiącu jest się zabezpieczoną.