Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość schudlam na niej

Polecam DIETE LODOWA ! Naprawde dziala.

Polecane posty

Gość baska 23
nie mysl ze jakas zołza ze mnie ale denerwuje mnie jesli ktos sie nidobrze odzywia jesc caly dzien lody to nie najlepszy pomysl ok schudlas ale tak sie nie da na dluzsza mete a fakt,ze mozesz nie jesc caly dzien to tez zle bo przeciez by zachowac szczupla sylwetke wystarczy sie duzo ruszac i jesc regularnie o stalych porach 4-5 posilkow lody jako osobny posilek np jako podwieczorek w rozsadnych iloscach sa napewno zdrowsze niz ciasta i chipsy

heh, no nieeeee ten post tez nie jest moj :P Nie mysle ze zolza z ciebie, wiem ze lepiej jest sie ruszac i jesc rozsadnie, ja nie planuje takiego odzywiania na dluzsza mete :) Ale jak ktos chce zrzucic 3 czy 5 kg to naprawde nic sie mu nie stanie na takiej diecie :) No teraz juz lece, wiecej postow nie bedzie wiec jesli cos to nie ja tylko podszywacz.

i nie \'schudIam\' na niej tylko \'schudlam\' na niej :P podszywaczu wstretny. Spostrzegawczy sie dopatrza, a swoja droga to ciekawe ze taki ktos az tak sie angazuje zeby sie tylko podszyc :P

kiedys znalazłam to na necie: Nie wszystko, co jest słodkie, musi być również tuczące. Z listy produktów, które do tej pory były \"zakazane\", możesz spokojnie wykreślić.. lody! I to, wbrew pozorom, nie te sorbetowe (przygotowywane z soku lub musu owocowego), ale właśnie mleczne - uważane za bardzo kaloryczne. By szybko chudnąć Od dzisiaj możesz codziennie zjadać porcję wytwarzanych na bazie mleka czy śmietany lodów, nawet o smaku czekoladowym lub tiramisu! Nie tylko bowiem nie tuczą, ale wręcz pomagają schudnąć! Cała tajemnica tkwi w wapniu, w który mleko jest bardzo bogate. To przede wszystkim dzięki temu makroelementowi łatwiej nam stracić zbędne kilogramy. Wapń przyspiesza spalanie tłuszczu! Z badań wynika, że stosując niskokaloryczną dietę, nawet dwa razy szybciej się chudnie, jeśli jednocześnie spożywa się produkty bogate w ten pierwiastek. Kiedy go brakuje, komórki tłuszczowe zwiększają swoją objętość i przybywa nam centymetrów w pasie i biodrach. W wielu kuracjach odchudzających zaleca się unikania nie tylko lodów, ale także mleka, sera czy twarogów. To jeden z podstawowych błędów. Bo właśnie z nabiału oraz lodów wapń wchłania się najszybciej i jest najłatwiej wykorzystywany przez organizm. Zjadając ok. 200 g przygotowanych z mleka lodów, dostarczasz sobie ponad 30 procent dziennego zapotrzebowania na ten pierwiastek. Przeciętnie u kobiet wynosi ono ok. 1100 mg. Lody są najmniej kalorycznym deserem. Mają bowiem w sobie wiele powietrza, które jest wtłaczane w procesie ich produkcji, by nadać im delikatną, puszystą konsystencję, tak miłą naszemu podniebieniu. To właśnie powietrze wypełniające lody sprawia, że są najmniej tuczącym deserem - oczywiście jeśli nie dodasz do nich bitej śmietany, garści bakalii i nie polejesz gęstą czekoladą czy likierem. Jedna kulka lodów ma niemal cztery razy mniej kalorii niż jagodzianka czy drożdżówka z serem. Chłodzące przysmaki. Po zjedzeniu nawet małej porcji lodów zwykle odczuwasz przyjemny chłód w ustach i żołądku - a ich ochłodzenie też sprzyja odchudzaniu. Organizm bowiem, by przywrócić naturalną temperaturę, musi zużyć więcej energii, np. spalając zmagazynowane zapasy. ...i zachować zdrowie! Dzięki lodowym deserom nie tylko uda ci się schudnąć, ale też unikniesz w organizmie niedoborów wapnia. Jest on niezbędny do budowy kości i zębów. Dlatego kobiety, którym go brakuje, są zagrożone osteoporozą. Ponadto korzystnie wpływa na ciśnienie krwi. Ogranicza działanie sodu (zawiera go sól kuchenna), który sprzyja nadciśnieniu. Jak odmierzać lodowe porcje? To łatwe! Jest kilka sposobów na to, by ocenić, jak dużo lodów możesz zjeść. \"Mroźne\" przysmaki tylko wtedy nie będą tuczące, jeżeli przygotowany z nich deser będzie miał nie więcej niż 200 kcal. Jeśli kupujesz lody w litrowych pojemnikach, wystarczy, że podzielisz je na odpowiednie części. Ułatwi ci to informacja na opakowaniu. Na przykład: gdy w opisie podano, że 100 ml ma 82 kcal, to oznacza, że 1000 ml, czyli litr lodów, ma 820 kcal. By twój deser miał ok. 200 kcal, całość musisz pokroić na cztery w miarę równe porcje. Jeśli kupujesz lody w \"niewymiarowych\" opakowaniach, to w przypadku waniliowych lub owocowych trzy czwarte szklanki (lub trzy kulki) ma ok. 200 kcal. Gdy zaś wybierasz bardziej kaloryczne smaki, np. orzechowy, czekoladowy, bakaliowy czy tiramisu, \"dozwolona\" porcja lodów to już połowa szklanki (lub dwie ich kulki). Ty też możesz zostać swoim dietetykiem W przypadku lodowej diety to naprawdę bardzo proste. Oto kilka cennych wskazówek, dzięki którym sama opracujesz swój indywidualny program odchudzania. Będziesz więc mogła jeść to, co lubisz, i... tracić na wadze! * Jedz 5 posiłków dziennie. Jednym z nich powinien być lodowy przysmak, którym możesz się delektować, np. pomiędzy obiadem a kolacją. * Licz kalorie. Wszystkie zjadane przez ciebie dania nie mogą przekroczyć 1500 kcal na dobę. Najlepiej, by śniadanie miało ok. 350 kcal, tradycyjna przekąska zjadana w pracy - 150 kcal, obiad - 500 kcal, lodowy deser - 200 kcal, kolacja zaś - 300 kcal. * Wybieraj tylko lody mleczne (mleka nie mają lody sorbetowe). Mogą być waniliowe, czekoladowe czy owocowe. Ich smak nie ma znaczenia, jeśli porcja zawiera ok. 200 kcal. * Unikaj dodawania do deserów owoców. Jeśli masz ochotę na plasterek banana lub cząstkę pomarańczy, nie musisz ich sobie odmawiać. W zamian po prostu zjedz odpowiednio mniej lodów, nie dekoruj ich słodkimi i tuczącymi dodatkami, takimi jak bakalie, ciasteczka czy bita śmietana. Bardzo kaloryczne są także gotowe polewy, czekolada oraz alkohol. Nasz ekspert radzi Edyta Gulińska mgr inż. specjalista z zakresu żywienia człowieka Niestety, Polacy nie są smakoszami lodów! Przeciętnie każdy z nas w ciągu roku zjada ich tylko 4 litry, podczas gdy np. Włoch i Duńczyk po 9 litrów, Szwed - 14, a Amerykanin - aż 23! Te przygotowane z mleka nie tylko dostarczają cennego wapnia, ale również niektórych witamin, np. z grupy B, oraz A, D i E. Ponadto, jeśli mają dodatek owoców, są źródłem witaminy C, gdy zaś w ich składzie znajdzie się kakao, także magnezu, potasu i żelaza. Dlatego warto jeść lody przez cały rok! Konsultacja: mgr inż. Edyta Gulińska Źródło:www.kobieta.pl

do prawdziwej schudlam na niej--> powiem ci, ze ja sie nie dopatrzylam bledu w nicku podszywacza....😭 jejku, kazdy moze jesc tak jak mu sie podoba! jedni jedza same jablka, inni same lody! jak komus nie pasuje to niech idzie do topiku \"schudnijmy 5 kilko przez 5 lat\". ludzie.to jest dieta dla lubiacych lody i dla tych ktorzy chca miec szybko efekt, bo nie wiem...zbliza im sie jakas impreza a za pozno sie obudzili i nie zdaza zrobic np 1000kcal. mi sie dieta bardzo podoba i na pewno przetestuje;)

Gość baska 23
a znacie lody np bez cukru? dietetyczne

nie mow, ze bede wygladac jak szkielet bo nie znasz mojej budowy. jestem szeroka w talii i nawet jak wazylam 57kg to nie wystawaly mi kosci biodrowe. ale z taka waga czulam sie najlepiej, a to chyba najwazniejsze. kazdy powinien dobrze sie czuc w swoim ciele. i kazdy ma inna budowe. wiec nie obrazaj mnie z laski swojej.

Gość hej mam pytanie
a jakie najlepiej jeść lody?

waniliowe, czekoladowe, owocowe... mysle ze takie typu tiramisu, z ajerkoniakiem itd. raczej odpadaja:D

Gość kiedy wazylas 57
Irret_xD-jestes wysoka to 56 to malo przy Twoim wzroscie.Mysle ze jak teraz wazysz kolo 60 to jest ok.

Gość schudla na niej

lody jemy bez zadnych dodatkow typu bakalie, czekolada:D ale smak lodow moze byc jaki sobie zyczycie, bananowy, smietankowy, czekoladowy, jesli bedziecie samemu robic lody to poszukajcie w sklepach sniezek roznych smakow.

Irret swoja droga to jak ci idzie na tej bialkowej diecie? co jesz? moze ja tez wyprobuje, bo teraz waze 50 (juz chyba wczesniej pisalam) przy 165, wiec troche duzo jeszcze, a coraz trudniej jest mi schudnac, poczatkowo jakos szybciej to szlo a teraz moj organizm chyba sie broni, a ja chce tak jeszcze ze 3 moze 4 kg schudnac, napiszesz mi co jesz na tej diecie bialkowej? z gory dzieki:)

wejdŸ sobie w tabele kalorii i zobacz co ma duzo bialka a jak najmniej wegli. mozna jesc sery zolte, biale, plesniowe, wedliny, mieso, ryby, jogurty naturalne. pffff a ja sie chalwy najadlam 😭

spoko poczytam sobie o tej dietce, tylko ze wymienilas tutaj sporo miesa i ryby a ja tego nie jadam (wegetarianka:/) wiec zostaja mi sery i jogurty, hehe, nie lubie:P

Gość winka
TO BZDURA!!! Dokładnie przed sekunda ogladałam program na temat diet . Byla dieta , ktora głownie opierala sie na lodach. dziewczyna przez 12 dni jadla tylko lody. Po pierwsze nie schudła ,a przytyla. Po drugie spuchły jej dłonie, Po trzecie na jezyku pojawil sie bialy nalot, Po czwarte podskoczyl jej puls po wysiłku fizycznym, Po piate ciagle byla spiaca,a nie mogla zasnac. WIEC DZIEWCZYNO NAJPIERW MIEJ JAKIES PODSTAWY DO TEGO ZEBY WKRECAC TAKIE BZDURY. PRZEZ CIEBIE KTOS MOZE ZROBIC SOBIE KRZYWDE!!!

Gość Tila
Masz racje ze lody sa mniej tuczace niz inne slodycze i warto po nie siegnac zamiast batona, ale maja bardzo niski poziom glikemiczny to tylko 35Gl, to bardzo malo, dlatego ta dieta jest niezdrowa. Wszystko w nadmiarze jest tuczace, takze lody, wiec nie ludz sie ze ta dieta zadziala. Najpierw schudniesz, a potem przestaniesz chudnac, i przyjdzie efekt jo-jo, ponad to z kimkoma kilo w prezencie. I to nieprawda ze kazda dieta ma efekt jo-jo. Przestan lepiej odzywiac sie w ten sposob bo wpedzisz sie w anoreksje, a zreszta mi lody by sie juz znudzily!!!

Ja słyszałam ,że lody nie tuczą bo mają niską temperaturę.Jedząc je wychładzasz organizm.Dostarczasz organizmowi kalorii,ale organizm zaraz je zużywa żeby podnieść temperaturę.Nie wiem ile w tym prawdy.:-)

Gość Tila
Masz racje winka!!! Posluchaj nas i daj se spokoj z ta dieta, ale to nit bedzie takie proste, bo ty sie od niej uzaleznilas!!! Sama sprawdz sprobuj przez 2 tygodnie nie jesc lodow i normalnie sie odzywiac!!! Na bank ci sie to nie uda!!! Ty juz jestes chora i nie wpedzaj w ta chorobe innych!!!

Gość Tila
aha i nobel.marek@neostrada.pl, to juz nie jest moj email, a swojego nowego nie podam, bo mi nie bedzie jakas wariatka emailow przesylac, nie wchodze juz na ta strone, a ty dziewczyno sie lecz!!!

Gość M17.
Od dwóch tygodni jestem na diecie lodowej + chodzę na siłownię od miesiąca. Schudłam 8 kg. Mówcie co chcecie, ja się czuję bardzo dobrze.

Gość marlencia17
m17 poważnie tyle schudłaś jak tak to gratuluję a jadłaś same lody??kurcze ale powiedz jak tu się nie rozchorować po takiej ilości lodów kurcze ja mam 2 dzieci więc wolę być zdrowa pozdrawiam

Gość M17.
Naprawdę tyle schudłam. :) całe 8 kg, co nigdy mi się jeszcze nie udało, a stosowałam już wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeleeeeeeeeeeee diet. Nie rozchorowałam się chyba dlatego, że stosuję to jak jest ciepło. Nie wiem czy w zimę byłoby tak wesoło. Nie ukrywam, że siłownia bardzo mi pomaga. Chodzę 3 razy w tygodniu po 2-3 godziny. A lodów jem naprawdę dużo.. ok. 3 litrów. Brzmi strasznie.. ale chudnę! :) Jestem zdrowa i mam bardzo dobry humor, także polecam. :)

Gość M17.
Jest jeszcze druga opcja... moja siostra stosuję tą dietę co drugi dzień. W dniach "wolnych od lodów" je normalnie. Chudnie wolniej, ale co najważniejsze widać efekty. A o to chyba chodzi, u mnie jest tak drastycznie bo zależy mi na czasie... wakacje, plaża... Jeszcze 2 kg i zacznę stosować tak jak ona. Pozdrawiam. :)

alez apetytu mi narobilyscie ta dietka....;) tylko ja mam troche metabolizm rozwalony:o

Gość mini-82
M17 powiedz mi jakie lody wcinasz :) to ma jakies znaczenie? dziennie 3l? hmm... zaczyna mi sie podobac :)))) czekam na info

Gość M17.
Wszystkie. Bez dodatków oczywiście, chociaż czasami kupuję sobie w polewie czekoladowej... ale zapomnijcie o orzeszkach, bakaliach itp. Nieważne czy śmietankowe, czy czekoladowe, nieważne czy wodne czy nie... dozwolone wszystko. :) I W KAŻDEJ ILOŚCI!!!

Gość nimfadora1315
hmm to brzmi naprawdę interesująco. ja schudłam już 13 kg, w tej chwili jest 69 kg i tak chciałabym jeszcze do 50 (wzrost 170cm) myślicie, że tak co 2 czy 3 dzien mogłabym jeść same lody? powiedzmy 1,5-2 litrów, więcej pewnie i tak nie dam rady. to byłoby ok 1500 - 1750 kcal. Żebym tylko nie tyła przez ten dzien, bo u mnie nawet na diecie i tak co 2-3 dni zdarzają się takie dni objadania się, a mimo wszystko schudłam. Szukam czegoś co mogłabym jesc w takie dni bez wyrzutów sumienia. nawet 1 l lodów to ok 870 (np algida smietankowa)-1000 kcal. to byłby sposób na przetrzymanie takiego napadu.