Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana corka

problemy z ojcem- alkohol

Polecane posty

Gość zaklopotana corka

napisze w skrocie. kocham mojego ojca ponad wszystko, ale............ jest teraz w zwiazku malzenskim z druga zona (w pierwszym malzenstwie zawinila moja matka), maja 18 letnia corke. mam z nimi bardzo dobry kontakt, z jego zona dobrze sie rozumiem itd. moj ojciec nigdy nie stronil od alkoholu, ale nie chlal codziennie. w tym roku zdiagnozowali u niego raka pluc, usuneli. rzucil papierosy, stal sie bardzo nerwowy. nie dochodzi do niego realnosc, ze to byl rak zlosliwy i musi sie teraz oszczedzac. w zakladzie pracy wysylaja go na rente. nie wiem czy to jest powod, nie moge z nim ostatnio porozmawiac, gdyz sie blokuje. ja nie mieszkam w polsce i kontakt mamy w wiekszosci telefoniczny. ostatnio jak dzwonie do nich to ojca albo nie ma albo gdzies w knajpce i przychodzi ululany. jego zona to bardzo porzadna kobieta i bardzo mi jej szkoda i widze, ze cierpi, ze ojciec popija i nie mozna z nim porozmawiac bo jest bardzo nerwowy ostatnio. juz mieli kiedys kryzys, ona chciala sie wyprowadzic do swojej matki,ale jakos on sie uspokoil. teraz widze, ze ona jest u kresu wytrzymalosci ale widze tez, ze nie jest z ojcem jakby z zalu, gdyz obawia sie, ze ten kryzys(rak) moze sie tylko pogorszyc jego stan psychiczny jakby ona odeszla. zastanawiam sie czy moge sobie pozwolic, zeby jej powiedziec, ze moze faktycznie jakby sie wyprowadzila na jakis czas to dalo by mu to cos do przemyslenia. nie wiem co z nim jest, urobil sie totalnym ignorantem i uwaza, ze to my przesadzamy a kazdemu wolno sie napic. nic do niego nie dociera. co mam zrobic? w polsce bede dopiero na swieta.

Gość zaklopotana corka
wlasnie- chcialam powiedziec, ze do czasu choroby mielismy dobry kontakt. teraz on stal sie bardzo niedostepny. niby mozna z nim o wszystkim pogadac,ale unika powaznych rozmow. czy mam prawo , czy powinnam wogole doradzic jego zone, zeby go chociaz "przestraszyla" ze jak tak bedzie robil to naprawde odejdzie? skoro nic do niego nie dociera to moze taki wstrzas otworzyl by mu oczy jakby zostal sam? na krotki czas?

Gość zaklopotana corka
doradzcie cos.................prosze

Gość zaklopotana corka
up

Gość zaklopotana corka
up

Gość zaklopotana corka
up

Gość zaklopotana corka
moja siostra wyszla z domu, jest u koleznkai i napisala mi, ze juz nie moze zniesc atmosfery w chacie. zona mojego ojca jest bardzo fajna babka, lubie ja bardzo, mam wiekszy szacunek do niej jak do wlasnej matki. Ona jest bardzo spokojna kobieta i wiem, ze bardzo cierpi jak ojciec pije. martwi sie o niego, ze cos mu stanie. oni uchodza za super rodzinke,ale tak naprawde ojciec ostatnio przegina. bardzo mi ich szkoda. do ojca nie potrafie ostatnio dotrzec, wiem,ze telefonicznie takich rozmow sie ie zalatwia,ale narazie nie mam innej mozliwosci. doradzcie cos............

Gość zaklopotana corka
przepraszam za styl pisma i bledy, ale jestem bardzo zdenerwowana i naprawde juz nie jest wazna dla mnie estetyka pisania. sorry.

Gość zaklopotana corka
up

Gość zaklopotana corka
mój ojciec właśnie zarzygał klawiaturę i monitor. Teraz leży pod biurkiem i chrapie :-o

Gość topik dorosle dzieci alkoholik
ow zaprasza