Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ojejujej

Włosy - piękne, mocne i długieee

Polecane posty

Gość Ojejujej

CZeść Dziewczyny... Mam mały problem z włosami i chciałabym się Was poradzić:) Więcm prostowałam ponad 2 lata... miałam już długie ale musisalam obiac bo byly tragicznie znizcozne.. teraz mam mniej weicej do piersi, ale sa jescze troche zniszczone.. no i z mojej gestej czpuryny rostaly 2 wlsoy na krzyz...:/ Poradzcie mi błagam jakies srodki na regeneracje, zachamowanie wypadania i szybszy wzrost... Stosowałam juz WAXA, Radical, ale sczerze to niewiele mi to dało... Prosze o pomoc i z gory dziekuje:)

Gość anteczka
słyszałama ze tabletki ze skrzypu polnego ale to na porost podobno a najlepsze odzywki to z gliskura

zdrowa dieta przede wszystkim i zero stresu a bedzie lepiej! U mnie niestety z tym drugim to niewykonalne:(

Mogę podać przepis na kuracje ziołami tzn mycie włosów w specjalnym szamponie i lub płukanki ziołowe, ale muszę znać kolor kolor Twoich włosów.

Gość anteczka
ja mam tez popalone koncowki od prostownicy ;/ musiałam w piątek obciąc a tech chce zapuscic :( tez chetnie skorzystam z twojej kuracji mam włosy koloru średni brąz

Ziołowy łagodny szampon: Około 150ml dziecinnego szamponu zmieszać z ze 150 ml mocnego naparu ziołowego a] dla włosów ciemnych- napar z z liści szałwii lub pokrzywy b] dla włosów tłustych- ziele krwawnika c] dla włosów jasnych- z kwiatów rumianku lub nagietka d] dla włosów z łupieżem- z mieszaniny ziela pokrzywy i korzenia łopianu Napar: 1 łyżkę ziół zalać 150 ml wrzątku, zaparzać pod przykryciem lub w termosie [nie gotować]przez około 15-20min, potem przecedzić, wystudzić, zmieszać z szamponem i myć włosy najlepiej codziennie.

Z octu jabłkowego i odwaru ziół płukanka do włosów: a] rozmaryn dla każdych włosów b] szałwia dla ciemnych c] rumianek dla jasnych 25g suszonych ziół zalać 0,5 szklanki wody, doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu 10min. Odcedzić i zmieszać z taką samą ilością octu jabłkowego. Płukać tą mieszanką włosy po umyciu.

1] Oryginalny, ciemnobrunatny kolor włosów uzyskasz wcierając we włosy codziennie przez tydzień odwar z szałwii i herbaty chińskiej: 2 łyżki szałwii zalej 2 szklankami wrzątku, dodaj 1 łyżke herbaty i gotuj przez 2 godz na małym ogniu. Wystudź, przecedź i wcieraj we włosy.Włosy również się wzmocnią. 2] Trochę rozjaśnisz włosy używając rumianku: 2 czubate łyżki suszonych kwiatów rumianku zalej 2 szklankami wody i podgrzewaj powoli pezez 20min. Po ostudzeniu przecedź i połowę wywaru wmasuj we włosy i skórę głowy przed umyciem, a resztą spłucz włosy kilkakrotnie po umyciu. Susz powoli- niech rumianek wnika jak najdłużej, włosy będą miały piękne, złociste refleksy.

Gość l-e-n-k-a
witam, ja rowniez mam problem z wlosami, z tym ze moze to wynikac z tego ze mam łojotokowe zapalenie skory, znacie moze jakis preparat ktory w skladzie mialby siarke i witaminy z grupy B?? Tobie wklajam link: http://www.pfm.pl/u235/navi/200098 gdzie mozna kupic ocet jablkowy?? w zielarskim??

Gość Ojejujej
Dzieki za odpowiedzi :) Mam włosy koloru ciemny blond :D A o myslicie o Belissie albo Merz Spezial? Stosowala ktoras??

Ocet jabłkowy można już dostać w większym spożywczym sklepie, 0,5 litra tego octu kosztuje 4,50-5,50 zł. Zioła najlepiej kupić w sklepie zielarskim lub w aptece [koniecznie sypane]. 1 paczka waży 5 dag i kosztuje, w zależności od zioła, 1,80-3,00zł. Na łojotokowe zapalenie skóry polecam olejek z drzewa herbacianego [kupuje sie w aptece lub w zielarskim, cena 7,00-14,00zł]. Pomaga on na swędzenie głowy często spowodowane gromadzeniem się obumarłych tkanek naskórka. Dodając go do szamponu [5-6 kropli] zmyjesz wydzielinę gruczołów łojowych i resztki naskórka. Olejek ma właściwości antystatyczne i przeciwdziała infekcjom.

Gość yvetti
widzę Kaszubko, że jesteś dobrze obeznana z pielęgnacją włosów. co poleciłabyś do tych łamliwych z tendencją do rozdwajania? :)

Gość adhdetk
merz special lepiej nie, jest dosc dobry i drogi,ale po nim rosna wlosy wszedzie!! i to bardzo szybko, nawet wasiki zaczely sie robic mojej kolezance, brwi codziennie musiala wyrywac no i sie golisc

Jestem "domowa zielarka' samoukiem. Leczę ziołami całą moja rodzinę. Zioła to mój wieloletni konik. Rozmaryn jest najlepszym wzmacniającym włosy surowcem- nadaje włosom połysk, wzmacnia je i lekko przyciemnia,poprawia ukrwienie skóry, włosy stają się lepiej odżywione, przestają się krużyc i wypadać. Szałwia również wzmacnia i przyciemnia oraz leczy krostkowe zapalenie i podrażnienia skóry, leczy łupież. Kwiat rumianku łagodzi stany zapalne skóry i podrażnienia, hamuje łojotok. Włosy blond lekko rozjaśnia. Liść pokrzywy zmniejsza przetłuszczanie włosów, zwalcza łupież, wzmacnia włosy skłonne do wypadania. Kwiat mniszka regeneruje włosy cienkie i osłabione, pomaga likwidować łupież. Ziele krwawnika działa odkażająco, leczy silny łojotok. Ziele tymianku- włosy lepiej się układają, są lśniące i bardziej sprężyste. Liść mięty- łagodzi swędzenie skóry, pobudza krążenie krwi i porost włosów.

Gość yvetti
Dziekuje za odpowiedz:) moze poradzisz jeszcze w jaki sposob najlepiej stosowac np rozmaryn i kwiat mniszka (czy mozna je razem 'zmieszac' i zrobic odwar albo plukanke)?

Gość doskonale to znam
polecam odzywke placenta :)

Gość a ja baaaardzo
polecam lkuracje regenrejace Kerastase z L'Oreala ale niestety dosc drogie

Gość kali 211
zobaczyłam tą fotografie i się wystraszyłam co mam teraz zrobić jak to przesłać -nie umiem.Mam dzieci , chcę żyć. To świństwo że ktoś to wkleił

Z kwiatem mniszka jest spory kłopot, ciężko go dostać w sklepie, a na zbieranie i suszenie jest już za późno- to robi się najpóźniej do połowy czerwca. Jeśli często myjesz włosy, to można rozmaryn wymieszać z szamponem, w innym przypadku lepsza będzie płukanka.

Odwar z korzeni mydlnicy [1 łyżka na 2 szkl wody, gotować pod przykryciem 5min, naciągać 15min] jest w kosmetyce do zmywania twarzy, a szczególnie do mycia włosów [zamiast szamponu] - często stosuje się go w mieszance z korzeniem łopianu i zielem pokrzywy [w równych częściach] Mydlnica nadaje włosom połysk i sypkość, a skórę czyni miękką i aksamitną.jest środkiem przeciwłupieżowym, dobra przy wypadaniu włosów, egzemach. Działa gojąco i lekko przeciwbakteryjnie, hamuje rozwój grzybów.

Hej ;) Jeśli ci nie pomagaja kosmetyki z apteki i z drogerii to sprobuj zrobic sobie naturalna pielegnacje wlosow .ja tez mialam zniszczone wlosy ale teraz juz mam ładne lśniace wloski zdradze ci moj sposob .. Umyj wlosy szamponem herbalesenses taki niebieski nawilża wlosy potem na wilgotne wlosy nałóż maseczke jajeczną to znaczy białko wymiksuj az bedzie piana a potem dodaj zoltko i tez wymiksuj , potem zmyj szamponem i polej sobie glowe naparem z szalwi i nie spłukuj i poczekaj az same wyschna a i nie rozczesuj wlosow po szałwi tylko dopiero jak wyschna .wlosy sa potem lśniące i zdrowe .Tylko ze szalwia raczej nie jest dla blondynek bo przyciemnia wlosy.Ja stosuje to 2 razy w tygodniu i mam ciemne wlosy i nie musze je niszczyc farba .

Ja też mam bardzo cienkie i słabe włosy:( Próbowałam już praktycznie wszystkich kosmetyków (zioła, tabletki, itp.) Niestety nic nie pomagało. Teraz usłyszałam o zabiegu mezoterapii i chyba się na niego wybiorę. Lekarz ostrzykuje głowę substancjami odżywczymi, i włosy są po tym dużo mocniejsze:D Pomaga nawet w leczeniu łysienia.

Gość pressa1
Ja od dawna profilaktycznie biorę sobie https://www.ichemia.pl/484,biotyna-5-mg-100-kapsulek.html czyli biotynę w której zawarte są wszystkie mikroelementy poprawiające kondycję włosów, ale także skóry i paznokci no i wiadomo zdrowa dieta + trening = sukces, zawsze :)

Gość kenulkaa
A ja z suplementów diety polecam http://oeparol.pl/ wyciąg z wiesiołka ma super wlasciwosci jesli chodzi o wzmocnienie wlosow ja stosuje regularnie od dluzszego czasu i widac duzo poprawy