Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika770**

straciłam prace za wygląd i zbyt wysokie kwalifikacje

Polecane posty

Gość studiujaca
Ja jesli mialbym pracowac w szkole to rok gora dwa. Moim zdaniem pracujac w szkole czlowiek sie nie rozwija a nawet cofa (szczegolnie w szkole podst)

studiujaca - roku na pewno nie opłaca się pracowac bo raz ze zarabiasz najniższą stawke jako stażysta a dwa że robisz staż a to ogromna robota papierkowa (chociaz to też zależy od rygoru danej szkoły). Co do cofania to zalezy to tylko od Ciebie - od dzieci można sie wiele nauczyć i niezle przygotowac do roli rodzica, a co do nauczanego przedmiotu to ja ucząc angielskiego rzeczywiście moglabym sie cofnac do etapu \"My name is...\" ale prywatnie ucze też gimnazjalistów, maturzystów i osoby dorosłe dzieki czemu ciagle stymuluję moj mózg, a do tego czytam literaturę w jez. ang, ogladam BBC itp. a oprócz tego uczę sie niemieckiego, w planach mam jeszcze francuski.

Gość studiujaca
No ale jezyki to cos innego. Ja moglabym uczyc przedmiotow scislych. A dzieci nie lubie wiec pracujac w szkole znienawidzilabym je bardziej :). Sama tez nie chce miec dzieci a po takiej przygodzie to juz na 1000%

to moze lepiej zajmij się kariera naukowa i wykladaj na uczelni skoro nie lubisz dzieci?

Gość studiujaca
To odpada bo az tak zdolna nie jestem. Chcialam sie tylko dowiedziec ile zarabia nauczyciel bo po studiach moge m.in. pracowac jako nauczycielka.

Gość asys83
witam, uważam że twój były szef postąpił niesprawiedliwie. I nie przejmuj się bo ja też pracuje w firmie gdzie kierownik też nie ma adekwatnych kwalifikacji (zawodówka) ale ma kilka lat pracy. Ludzie poprostu boją sie tych którzy chcą coś w życiu osiągnąć. życze powodzenia w szukaniu nowej leprzej pracy.

Gość oj kochana takie zycie
po studiach podyplomowych i kursach mlodzi ludzie np. w uk beda dalej zarabiali wiecej niz ich rowiesnicy po studiach i kursach w pl to nawet nie podlega dyskusji

przyklad? juz sie robi moja kolezanka studiujaca pielegniarstwo na wstepie bedzie zarabiala ok 2000 funtow, chce zrobic jakies specjalizacje z czegos i bedzie zarabiala wiecej moze nie 5000 ale niech nawet zarabia 2200, powiedzcie mi ktora pielegniarka w pl tyle zarobi??? ha ktory lekarz tyle zarobi. dodam ze dziewczyna zaczela wlasnie prawo na UJ :D zrezygnowala po 2 latach, wyjechala do uk i tak sie potoczyly jej losy.

oj kochana takie zycie - ktos juz tutaj wspomnial ze nie ma co porownywac tamtejszych plac do naszych bo to bez sensu

Lucy dodam jeszcze jedno a propo porownywania płac,płac sie nie porównuje porównaj sobie procentowy udzial rachunków, opłat za mieszkanie, wydatków na jedzenie itd w Twojej miesięcznej pensji a się przekonasz.teraz tak sie robi,a nie przelicza funty na złotówki.

zawsze mnie zadziwiaja ludzie na obczyznie ktorzy zachecaja do przyjazdu innych Polaków - chcecie miec większą konkurencję czy co? Jak juz wspomnialam - to jest kazdego osobisty wybor, tak jak religia i śmieszą mnie takie przechwalanki. Jest Ci tam dobrze to OK, ja tutaj NIE narzekam.

Gość loolollloo
a ja jestem narzekającą nauczycielką. Ciężka praca za marne pieniądze i to nie prawda, że 18 godz. bo jeszcze rady ped., sprawdziany, sprawozdania , przygotowywanie imprez szkolnych po godz. pracy a wszystko to już za darmo. I szarpanie się z rozpuszczonymi dzieciakami i ich ograniczonymi rodzicami, którzy zawsze twierdzą "moje dziecko niemożliwe", a innej pracy nie mogę znaleźć.

\" wszystko to już za darmo\" nieprawda - nauczyciel ma 18h godzin dydaktycznych, ale do dtyspozycji musi byc 40h. Poczytaj Kartę Nauczyciela ;)

Gość tak sobie...
"somos la ene" znaczy doslownie jestesmy literka "n" (ta ze szlaczkiem na gorze). Poniewaz ta literka nie wystepuje w zadnym innym jezyku, oznacza po prostu cos w stylu "Jestem Hiszpanem/Hiszpanka" lub "Utozsamiam sie z Hiszpania", a bardziej konkretnie z jej ekipa koszykowki, gdyz haslo to zostalo wymyslone specjalnie na ostanie mistrzostwa europy. a tak na temat, to zawsze tak bylo i bedzie. Ludzie ktorzy przypadkiem znajda sie na gorze zawsze maja kompleksy. Ja tez pamietam, jak odrzucili mnie w jednej firmie i choc nie powiedzieli tego wprost, to juz podczas rozmowy i ja i oni wiedzielismy ze tak bedzie i dlaczego. Nie przejmuj sie i szukaj dalej. Nie wszedzie szefami sa ludzie po zawodowkach, wiec na pewno znajdziesz takich, ktorzy nie beda odbierac cie jako zagrozenia.