Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o chodzenie

samodzielne chodzenie od kiedy

Polecane posty

Gość pytanie o chodzenie

?????

Gość mój maluch skończył
13 miesięcy jak chodził sam.

Ja zaczęłam sama chodzić w wieku 11 miesięcy, ale wywróciłam się w trakcie takiego samotnego spacerku i boleśnie uderzyłam o coś, i na 2 miesiące cofnęłam się do parteru, by znów stanąć na nogi po ukończeniu 13 miesięcy.

moj mial 11 samodzielnie potrafil przejsc z pokoju do pokoju i przez progi jak mial 12 biegal juz po calym domu ;) sama zaczelam chodzic kiedy mialam 13 mies

Ja sama dopiero oczekuje na malenstwo ale pamiętam ze jak mój brat zaczął sam chodzic mial ok 9 miesiecy, a siostra ok 14 miesięcy

Kuba- 14-15 mc Tomek- jeszcze nie chodzi ale potrafi stac sam i zrobic samodzielnie 4-5 kroczkow i pada na pupe- ale to jeszcze nie mozna nazwac chodzeniem:D

9 miesięcy początek chodzenia, 10 miesięcy chodzenie na szelkach, 11 stabilne chodzenie w dom, niestebilne na dworze (szelki) 12 stabilne samodzielne chodzenie 13 samodzielne ucieczki + zabawa on ucieka ja gonię i parę kilo mniej :)

Pierwszy synek zaczął chodzić jak miał 13 miesięcy, a drugi ma 15 i dopiero zaczyna i to tylko dlatego, że w końcu wyprosiłam skierowanie na rehabilitację :)