Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felice87

Nadmierne upławy..

Polecane posty

Gość felice87

Od ok. 2lat mam upławy, bez swędzenia, ale o silnym nieprzyjemnym zapachu. Jestem dziewicą i bardzo boję sie wizyty u ginekologa.. Myśle ze potrzebna by była cytologia, ale czy jesli jestem dziewica to jest jakis sposób zeby ją wykonać? Już nawet nie wiem czego sie bardziej boje, samej wizyty, czy wyniku.. Mam pytanie: czy lekarz moze mi np. cos przepisac bez badania? POza tym ni mnie nigdy nie bolało, okres mam w miare regularny, bez zadnych niespodzianek. A jesli juz bedzei konieczne badanie, to czy konieczna jest całkowita depilacja? sory, jesli to głupie pytania, ale naprawde nie wiem co mam robic, a bardzo chciałabym pozbyc sie tego problemu ;( pozdrawiam.

nie musisz sie depilować do gina. cytologia polega na pobraniu naskórka i śluzu takim patyczkiem jak do ucha wiec nie wiem w czym przeszkadza dziewictwo... a zbadac musi bo jak moze przepisac lek jak nie wiadomo co ci jest

Gość felice87
Patyczkiem? hmm. ja sie naoglądałam na innych stronkach tych przyrządów do rozszerzania ujścia do pochwy i myslałam ze to przy pomocy tego... ;/ A co jeśli za ok 4dni wypada mi okres? czy powinnam sie udac do gina teraz (czy to przeszkadza?) czy po ? z góry dzieki za odp.

Gość łooooo matkooooo
nie rozumiem i niogdy nie zrozumiem jak mozna byc takim niedbaluchem?! dziewczyno od dwoch lat masz uplawy o nieprzyjemnym zapachu i nie poszlas do lekarza?! skad sie takie zacofanie bierze?! mysl o swoim zdrowiu bo to jest kompletne zaniedbanie! POZA TYM NIE PEZESZKADZA CI TO ZWYCZAJNIE ZE COS TAM SMIERDZI?!

to co widziałaś to wzierniki i one są po to, żeby rozchylić pochwe coby gin mógł łatwiej zajrzeć, ale materiał do badania cytologicznego pobiera sie takim wacikiem jesli uzywasz tamponow to ginek moze delikatnie sprawdzic czy Twoja błona jest dzieki temu bardziej elastyczna i uzyje takie specjalnego, mniejszego wziernika dla dziewic. U kobiet miesiączkujących badanie wykonuje się w kolejnych dniach cyklu: 6. lub 7., 10. lub 11., 13. lub 15., 16. lub 17., 23. lub 24.. Jeżeli miesiączki u kobiety są nieregularne, dni wykonywania badań seryjnych dobierane są indywidualnie przez lekarza prowadzącego.

Gość felice87
do "łooo matkoooo" : Pomyślałas moze o tym, ze ktos moze sie panicznie bać tego badania??? Tak to zaniedbanie,ale upławy nie były aż tak uporczywe, do teraz i nie wiem co sobie wtedy myslałam. To forum nie jest od obrażania tylko od porad, wiec taka wypowiedzia mi nie pomagasz, bo ja sama dobrze wiem co zrobilam źle. Moniak wielkie dzięki za informacje ;) Mam jeszcze pytanie: wiec żeby zrobić to badanie cytologiczne, muszę udac sie do gina 2razy, tak? czy długo sie czeka na takie wyniki? pozdrawiam

ja tam miałam jedną serie. na wynik czekałam 2 tyg. nie ma sie czego bać, chodze do ginekologa od 16 roku życia i dobrze bo juz wtedy miałam nadżerke, która dzięki szybkiemu wykryciu została calkowicie usunięta bez konieczności stosowania kosztownych zabiegów wymrażania czy wypalania.

Gość felice87
Właśnie Moniak, nadżerke można usunąć jeśli sie nie rodziło? nie wiem czemu ale myslałam ze tylko wypalanką czy wymrazaniem można usunąć to świństwo...

ja miałam bardzo małą nadżerke wiec wystarczyło jedno smarowanie tym płynem i znikła, ale niektore dziewczyny mają po 2 czy 3 smarowania. no można, chyba nie myślisz ze w wieku 16 lat juz rodziłam ;>

wlasnie bo ja tez mam mala nadzerke i gin zalecil mi kuracje przez napar z pokrzyw:O mam sobie nasaczyc tampon i nosic go trzy godziny dziennie... tylko ze nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac...:O probwalam nasaczyc juz kilkanascie ale pod wplywaem wody tampony automatycznie rosna i miekkna wiec lipa z taka metoda:O

no wlasnie:O poweidziala ze z racji tego ze nie rodzilam i jestm mloda (18) to wypalanie i wymrazanie odpada, wiec zalecila mi napar z pokrzywy. tylko nie wiem jak to zastosowac, bo naprawde to nie wypala:O

Gość felice87
heh ;) nie no co Ty, nie myślałam ze rodziłaś :P Ja już sie nastawiam zeby jutro iśc do gina, niestety nie prywatnie. A jak u Ciebie objawiała sie nadżerka? mialas jakies bolesci, czy coś? / kurcze strasznie sie boje tej wizyty, i rozebrania przed obcym gosciem ;((

felice idz idz! warto sie zbadac zeby wiedziec czy wszystko ok, ja namawiam moja kuzynke ale nie da sie z nia dojsc do porozumienia... ma 20 lat i nie byla ani razu u gina:O dla mnie to zacofanie totalne.... dziwic sie ze jest taka umieralnosc na raka szyjki macicy skoro nikt nie chce sie badac:O

u mnie jedynym objawem nadżerki były upławy. a wstydzic sie nie ma czego, gin to lekarz a nie facet :P ja tez sie troche krępowałam ale stwierdzilam ze zdrowie jest ważniejsze

Gość felice87
Dziś byłam u lekarza.. i bardzo sie zawiodłam.. myślałam ze jak juz tam pójde, odważe sie to może jakos bedzie dobrze.. Facet okazał sie gburem, w dodatku grubym/ kiedy sie dowiedział ze jestem dziewicą, to stwierdził ze on nie wie czy bedzie mozna mnie leczyc.. wyglladało to tak jakby chciał powiedziec: "jakbys nie była dziewicą to bym Ci pomógł, a tak to radz sobie sama" po prostu porażka...wysłał mnie na badania wymazu, za tydzien, a dopiero za 2tyg w poniedziałek mam isc z wynikami.. kuźwa, jeszcze zaczął cos pieprzyc ze moze to byc rzęsistek- ??? ze co? przeciez nie współzyłam wiec jakim cudem? i o higiene dbam. Przypuszczał tez ze moga to byc jakies zmiany hormonalne.. ;/ W poniedzialek wyjezdzam, wymaz moge zrobic w dowolnie wybranym miejscu. Mam pytanie: czy z wynikiem moge iśc do innego ginekologa w innnym miescie, czy musze iśc do tego który wypisał mi skierowanie??? :(((

Gość up...........
w imieniu autorki prosze o odp. na ostatnie pytanie, bo sama jestem ciekawa ale podejrzewam ze nawety lepiej jest isc do kogos innego, wyniki to wyniki, a diagnoze zawsze mozna porownac z poprzednim ginem

Gość up...........
w imieniu autorki prosze o odp. na ostatnie pytanie, bo sama jestem ciekawa ale podejrzewam ze nawet lepiej jest isc do kogos innego, wyniki to wyniki, a diagnoze zawsze mozna porownac z poprzednim ginem