Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlpejskieMleczko

What can you see ON czy IN this picture?

Polecane posty

Gość anglistka bydgoszcz
ON na 100 %. Zresztą, rób jak uważasz... To ciebie obleją, nie mnie

Gość fhfghfghrtjrttj
te, anglistka, podobno skończyłaś studia, więc tak czy inaczej cię nie obleją ;)

Gość Burak cukrowwy
na 100 pronent IN!!!!!

Gość anglistka uj
zgadzam się, że 'on'. nie słuchaj leserów z kafe:O

Gość how
koleżanki anglistki, skąd w ogóle pomysł że piszemy 'on the picture' w kontekście przedstawienia kto/co znajduje się na obrazku. Osobiście uważam że to wstyd kończąc kierunek filologii angielskiej wytrwale stać przy swoim, a później młodzi ludzie będą narzekać że poziom szkolnictwa jest zerowy... Oczywiście że 'in' używamy w sytuacji kiedy chcemy opisać jak wygląda obrazek (osoby, kształy, kolory), a 'on' w momencie gdy jakiś przedmiot fizycznie znajduje się NA obrazku (klucze leżą na zdjęciu)

Gość gość
Ja też skończyłam studia filologiczne i na 100% jest IN THE PICTURE. Opisując obrazek mówimy o tym, co jest W zdjęciu. On, czyli na zdjęciu to może być np. kurz! Współczuję tamtej drugiej anglistce, po ile sprzedawali dyplomy? Poza tym, żeby być pewną zapytałam kolegę z Anglii, jak powinno być. Potwierdził, że IN THE PICTURE! Mam nadzieję, że nikt nie powie już on the picture.

Gość british
jestem w zwiazku z brytyjczykiem, caly czas gadam po angielsku,wiec na 100% "on".