Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czego najbardziej NIE opłaca s

czego najbardziej NIE opłaca się studiować z kierunków humanistycznych?

Polecane posty

PrettyInScarlet- przynajmniej lubisz to co studiujesz, byc może bedzie trudno z pracą w zawodzie, ale osoba z pasją na pewno sobie poradzi. Na notariusza chyba też jest aplikacja.

Gość jak chcesz i sie uczysz
akurat notariuszem jest ciezko zostac bez tzw.plecow a aplikacje jak najbardziej tez trzeba zdac

Gość panna marianna.
W DZISIEJSZYCH CZASACH NIE OPłACA SIę STUDIOWAC żADNEGO KIERUNKU, JEśLI NIE MAMY TZW. PLECóW. J AZACZELAM STUDIOWAC PEDAGOGIKE, ALE OTWORZYłAM WłASNY BIZNES I ZREZYGNOWAłAM.

Gość Oniryczne rykowisko
ireneusz k...a Ty po historii jesteś?

Gość panna marianna.
PrettyInScarlet mój znajomy na budowie za granicą zarabia 7 000/mies !!!!!!!

Gość do autorki topiku...
nie ma reguły.. ja ukonczylam marketing i zarzadzanie na UWM w Olsztynie i niedlugo bede rzeczoznawcą majatkowym..

Gość blehhhhh
nie opłaca się studiowac germanistyki - wiem to z własnego doswiadczenia:P

Gość gaga7836
A czy opłaca się studiować dziennikarstwo lub ctosunki międzynarodowe?Po czym łatwiej znajdę dobrze płatną pracę?

Gość zdecydowanie taaak
gaga dobre pytanie tez mnie interesuje odpowiedz

Gość Oniryczne rykowisko
Ja będę obstawac przy tym, ze każdy powinien studiowac to, co go interesuje, bez względu na to, czy jest kierunek z przyszłością. Jeśli człowiek ma pasje i rozwija ją na studiach to jest w stanie zrobić coś wielkiego niezależnie od tego, czy jest po pedagogice, prawie, historii czy socjologii

Gość
Jak masz zapał, dużo zapału. talent, wiarę w siebie to znajdziesz prace w swoim zawodzie. Trzeba sie starac i nie zniechecac Ja bede studiowac resocjalizacje i wybiore prace kuratora sadowego i kryminologie jako moje specjalizacje

Gość
Na socjologie jest mega bum teraz przeciez na UMK ciezko bylo sie dostac 15 osob na jedno miejsce

Gość
Mam mieszane uczucia co do filozofii, to kierunek ktory na pewno rozwinie duchowo ale mozliwosci pracy sa kiepskie, mozna uczyc etyki w szkole, moze tez laciny No ale mozna oprocz filozofii zrobic drugi kierunek, bardziej zyciowy :)

Gość gaga7836
Moja siostra studiuje socjologię i nmówi że u niej na roku tylko parę osób chce pracować w zawodzie,reszta poszła tam tylko dlatego że nie mieli lepszego pomysłu i łatwo było się dostać :O

Gość
Zależnie od uczelni, no akurat w Toruniu to kierunek masowo oblegany, a UMK to raczej renomowana uczelnia

Gość
Ja bede studiowac to co chce i sie z tego niezmiernie ciesze Jeszcze niedawno moja pasja byla polonistyka, na szczescie juz mi przeszlo :)

Gość filozofia jest cool
:)

Gość opinia o prawie
nie zgodzę się z opinią o studiach prawniczych - faktycznie dostać się na aplikację jest ciężko i nie wszyscy to robią ale nie powiedziałabym, że ze względu na to się go studiować nie opłaca. uczysz się tam przynajmniej tego gdzie i jak szukać informacji na tematy z którymi styka się naprawdę niemal każdy - umowy o pracę czy dzieło, emerytury, procedury administracyjne, zakładanie własnego biznesu, procesy spadkowe, zawarcie małżeństwa... masa innych. Według mnie ciężko nazwać nieopłacalnymi studia tak użyteczne.

Gość buejjjeha
pretty in scarlett, tak jest łatwo na kulturo, że aż masz wrzesień ;)

Gość
Powodzenia ! Moj kumpel z LO, niby taki luzak, smieje sie ze wszystkiego itd ale jest tak gleboki wewnetrznie, ze oniemialam rozmawiajac z nim, wybiera sie wlasnie na filozofie Srednio to chyba niewiele jest kandydatow na ten kierunek co ?

Gość
Ktos sie czepia kulturoznawstwa??

Gość
W ogole wiecie co, drazni mnie jedna rzecz Usrali sie niektorzy ze kierunki humanistyczne to chlam, i pieprza to naokolo a czy do cholery ktos komus kaze studiowac kierunek humianistyczny, mozna se startowac na politechnike np ! Smialo

Gość no właśnie.........
Dużo jest kandydatów na filozofię???

Gość buejjjeha
przynajmniej warszawski ikp to bucówa i lans ponad poziom. z doświadczenia.

Gość hv
a co sądzicie o biologii?

Gość www4
Wiecie co? Jeśli wybieracie kierunek wg hipotetycznych zarobków jakie wam zagwarantuje za x lat, to już na samym starcie popełniacie ogromny błąd. Po pierwsze możecie mieć problem przebrnąć przez studia, które Wam totalnie "nie leżą", stracicie czas i pieniądze, po drugie liczcie się z tym, że na każdym kierunku są pasjonaci z polotem albo pracusie ze smykałką do biznesu, z którymi jak już skończycie studia i tak przegracie rywalizację o te najlepsze posady... Ktoś mądrze napisał, że nie każdy musi mieć skończone studia, podstawa, to znaleźć coś, co Wam sprawia przyjemność, w czym możecie po studiach, po szkole zawodowej czy jakimś kursie być dobrzy to i przy odrobinie planowania i obrotności przyjdą pieniądze. Poza tym topik założyła osoba przed studiami, która ślepo wierzy, że kierunek studiów od A do Z determinuje sukces w życiu, na szczęście na to składa się masa innych rzeczy, w tym los i szczęscie.

Gość upupuppu
ILE ZARABIACIE PO ARCJIWISTYCE?

nie każdy może być w czymś dobrym, choćby ja. Obrotny tym bardziej nei będę. Przegrałem życie na dzień dobry? Większość ludzi nie jest dobra w niczym, po prostu robią coś w czym wylądowali i tyle. Chyba że inaczej definiujemy pasję/talent/bycie dobrym w czymś :D