Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy opłaca się studiować histo

czy opłaca się studiować historię jeśli się nie chce zostać nauczycielem?

Polecane posty

znacie jakieś osoby po historii które mają inne, dobrze płatne prace?

Gość ireneusz k
ja tam nie wiem :)

Ja studiowałam historię, a jestem informatykiem :) Historycy są bardzo wszechstronni :) Większość moich znajomych ze studiów pracuje w \"innych dziedzinach\" i jakoś im to w niczym nie przeszkadza :)

ale warto to studiować? bo ja w tym roku dostałam się na historię i nie wiem czy to nie strata czasu. można po tym kierunku wyciągać jakąś niezłą kase?

co można robić po historii, żeby wyciągać na miesiąc chociaż kilka tysiaków (tak 3-4tys)

Gość mjnbgg
studiowalm historie i angielski dzieki angielskiemu ma prace, wiekszosc znajomych po historii ma problemy zpraca nauczycieli jest niewielu-brak pracy wiekszosc to urzedy, biura ogolnie administracja i gary na wyspach

Gość mjnbgg
dodam : studiowanie historii dziennie uwazam za swoj najwiekszy blad zyciowy

Gość ************
studiowalam historie i teraz ekonomie tak jak poprzednik/-czka tez uwazam,ze historia byla moim najwiekszym bledem zyciowym i strata 5lat zycia :O jak studiowalam ,tez wiedzialam ,ze nie chce byc nauczycielka-no i nie jestem :O no ale zaczelam inny kierunek studiow...

Gość sfrustrowana historyczka
Tez studiowałam ten przeuroczy kierunek - i skończyłam jako robol za granicą, gdzie w 4 dni mam tyle co w Polsce z pensji nauczycielskiej przez miasiąc. Jedno muszę napisać - są to studia w jakims tam sensie rozwijające intelektualnie, ale to wszystko. Serdecznie odradzam.

Gość Ja studiowałam
historię - archiwistykę. Raczej nie narzekam.

Gość kosiara
będziesz histerykiem / - czką

Ja też nie żałuje, wbrew pozorom nieźle się bawiłam :) A to co robisz potem, to zależy wyłącznie od Ciebie. Mam koleżanki po prawie, ekonomi czy anglistyce co teraz w hipermarkecie na kasie siedzą. Na to nie ma reguły. Pozdrawiam koleżankę archiwistkę :) Też po archiwistyce jestem :)

Ja też nie żałuje, wbrew pozorom nieźle się bawiłam :) A to co robisz potem, to zależy wyłącznie od Ciebie. Mam koleżanki po prawie, ekonomi czy anglistyce co teraz w hipermarkecie na kasie siedzą. Na to nie ma reguły. Pozdrawiam koleżankę archiwistkę :) Też po archiwistyce jestem :)

Gość Ja studiowałam
Również pozdrawiam :).

Gość Tusk Hall. Michnik

Gość nie nie opłaca się...

Gość naturalnie macie....
racje ze teraz kierunek nie ma znaczenia ja po historii pracuje w Orange i zarabiam 2 tysie nie jest zle

Gość upupuppu
upupuppupup

Gość Ja studiowałam
A co robisz w tym Orange? Może i ja się przeniosę :D?

specjalizacja archiwalna i praca sama mnie szuka;) ale to trzeba lubić

Gość ziazik ile zarabiasz po tej a
ziazik, ile zarabiasz po tej archiwistyce. około. 1,2,3 tys? powiedz w przybliżeniu, w tysiącach. bo ja też studiuje historię i zastanawiam się co dalej

Gość Ja studiowalam
Archiwistki - gdzie konkretnie pracujecie? Archiwa zakładowe na państwowym? Czy jakieś prywatne firmy?

Pracując w dwóch miejscach - razem wychodził z tego cały etat - dociągałam do dwóch tysięcy. Teraz mam wizję lepiej płatnej pracy, też w archiwum. Archiwiści zaczynają być coraz bardziej doceniani i myślę, że zarobki też będą szły w górę, zwłaszcza w prywatnych firmach, ja póki co w państwówce

Gość Ja studiowałam
Korci mnie, żeby pójść na jakieś podyplomowe, pogłębić, czy rozszerzyć swoją wiedzę, ale nie bardzo wiem, na jaki kierunek się zdecydować. Myślałam o czymś związanym z informatyką, komputerowym przechowywaniem, czy przetwarzaniem danych. No nie wiem konkretnie, nie znam się na tym. Ale coś w tym kierunku.

Gość Ja studiowałam
Ale tez zastanawiam się, czy jest sens? Czy do tego konieczne są studia? Co myślicie?

Gość też po historii...
pozdrawiam koleżanki po archiwistyce :) nauczyciel po historii to raczej niekoniecznie dobry wybór. Lekcji mało więc trudniej znaleźć pracę bo na ogół jeden max dwóch w szkole wystarczy. I dzieciaczki jakoś historii nie chcą się wcale uczyć za to są bezczelne i aroganckie ;)