Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piwniczanka00

czy moga mi nie przedluzyc umowy?

Polecane posty

Gość piwniczanka00

dziewczyny, pracuje w szkole, podpisalam umowe od wrzesnia do sierpnia, jestem w ciazy, ale planuje pracowac do konca, a potem po wakacjach powrot, czy myslicie ze pracodawca mi przedluzy czy nie, a co jesli bym sie zdecydowala na wychowawczy?to wtedy nie bede miala placone tak?

Gość SanSan
na wychowawczy mozesz sie zgodzic tylko i wylacznie jezeli pracodawca ci przedluzy a i tak musi wyrazic zgode na to zebys poszla na wychowawcze mojej kolezance w tym roku nie przedluzyli umowy i dostala tylko macierzynski i zostala bez pracy, wiec zaden wychowawczy itp jej nie przysluguje zalezy jak dlugo pracowalas , jezeli pracujesz tam juz pare lat to raczej nie masz sie czego obawaic, osobiscie znam nauczycielki ktore prztyszly pouczyc pare mies i zachodzily w ciaze i nie przedluzano z nimi umowy... moja wychowawczyni kiedy zaszla w ciaze przedluzono jej, po macierzynskim wrocila do pracy normalnie ;)

Ja raczej nie liczyłabym na to, że pracodawca przedłuzy ci umowę jesli wyrazisz chęć skorzystania z urlopu wychowawczego. Choć nie ponosiłby z tego powodu straty materialnej ponieważ składki ZUS (podczas u. wych.) za Ciebie płaci w takim przypadku Skarb Państwa (wczesiej był to pracodawca). Zajmiesz niestaty jedak etat co stanowi już pewien problem. Uważam jednak, że jesli jesteś w szkole cenionym pracownikiem to twoja mowa zostanie przedłuzona ale pewnie warunkiem bedzie tutaj Twój powrót po okresie macierzynskim. pozdrawiam