Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

Słyszałyście o radiu Luxemburg? Jak zrobić odsłuch?

Polecane posty

W niedzielę poszłam z dziecmi do naszej przemiłej i przesympatycznej wiekowej sąsiadki, która pełni rolę zastepczej babci dla moich berbeci. Słyszałam jakies dziwne radio, zapytałam co to za radio a ona powiedziała, że to radio Luxemburg. Myślałam, że zartuje bo słyszałam wiele nazw... Ja sama słucham RMF ale wiem, że jest jeszce Radio Zet i I program i pare innych ale o radiu Luxemburg nie słyszałam. Zwątpiłam ale rzeczywiście na jej starym jakimś radiu pisze na skali radio Luxemburg... Można złapać to radio na nowoczesnych radioodbiornikach?, czy tylko na starych przystosowanych do odbioru innych fal? Fajna tam muzyka leciała i chciałam jej odsłuch zrobić :) Na moim radiu nie ma żadnych napisów na skali tylko cyfry skaczą, wie ktoś jak nastawić na dobry odsłuch to radio?

Gość dobry odsłuch
:(

Gość dobry chłopak
pewnei łapała z AM a nie z FM , swoja drogą babcia słucha lepszej muzy niż ty :-)

Gość alamakaca
droga oranzadko, tym wlasnie tematem potwierdzilas, ze nie istniejesz jestes wymyslem jakiegos znudzonego umyslu 🖐️

Współczesne mają tylko FM ale ja mam specjalny radioodbiornik z luksemburskimi falami, który trzymam na strychu na takie okazje, tak wiec jakbyś ... no wiesz, chciała posłuchać to możemy się kiedyś zgadać.

Gość dobry chłopak
e atm pozadne ma am i fm co ty gadasz ;-)

Gość raNikA-20
wejdź sobie na stronę radia luxemburg powinni tam podawać częstotliwości dla różnych miejsc... myślę że powinni być obecni na falach ultrakrótkich, a jak nie to chociaż na średnich

znam radio Luxemburg z piosenki Nie płacz Ewka, albo innej, i jako wspomienie komuny, wolę rmmfm, czy jakiseś inne zet

a tak poważnie to wolę płytę z muzyka , przynajmiej niema głupawych reklam

Gość ewa 35
był Luxemburg chata szkło...